MBC Forum Banner

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - JM PatriotSupra

Pages: [1] 2
1
Honda / Re: Honda Wave 125i FI
« on: 14 February , 2018, 01:41:03 AM »
Nubis nak tanya, apa beza 125s dgn 125x? Mana lebih baik?
Swigtnya sama dua2.. beza coverset dia dengan lampu depan blkang dengan clip ikat coverset..

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk
125S sama dgn 125R rasanya. 125X lain sikit. Nak tanya otai2, future carb ok x? Mencari 2nd bike ni utk pakai basahan sehari 120km..
Future xde problem rasanya.. bnyal problem future fi

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk


2
Honda / Re: Honda Wave 125i FI
« on: 14 February , 2018, 01:39:11 AM »
salam,
tumpang jengah,
ex wave125s, moto rosak, hantar pomen, pomen ghaib, sobs.
pergh wujud lg pomen mcm ni

Sent from my M631Y using Tapatalk
Nasib tak bape baik

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk
Xpe.. ada yg lebih baik Allah nk bg tu..

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk


3
Honda / Re: Honda Wave 125i FI
« on: 14 February , 2018, 01:38:07 AM »
salam,
tumpang jengah,
ex wave125s, moto rosak, hantar pomen, pomen ghaib, sobs.
pergh wujud lg pomen mcm ni

Sent from my M631Y using Tapatalk
Akhirat di hadapan.. hihihi.. deorg lupa tu kot..

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk


4
Waalaikum salam sifu...

Selamat kembali ke MBC.....

Semoga mendapat manfaat... dan ilmu yang ada boleh kongsi2..
Terima kasih Tuan Haji..
Saya bukan kembali.. saya baru2 je ni..
Sama2 kita kongsi minat kenderaan dua roda.. hehehe..

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk


5
Honda / Re: Honda Wave 125i FI
« on: 31 January , 2018, 16:36:58 PM »
ada sesapa yg pernah buat 150cc kongsi skit

Sent from my M631Y using Tapatalk
Di FB ada brader bikin msuk CBR150 nyer blok.. nama Wan Kamel.. dia pomen terer.. saya nk bikin x menyampai duitnya.. last2 upgred blok je.. hehehe

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk


6
Honda / Re: Honda Wave 125i FI
« on: 31 January , 2018, 16:35:16 PM »
hi semua pengguna honda 125i.
rasanya honda future pun bole join sekali tak

wave 125fi memang honda future pun cuma versi fi
Betul2.. term yg btui sikit lagi 'Rebadge' je.. chasis sama je.. coverset je lain tang dada (horn cover) dan lampu (headlights).. hehe

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

rebadge boleh...rebrand boleh....ayat mudah nama future tu xkomersial so tukar jadi wave semula
Betul.. sbb future fi antara yg terteruk enjinnya.. tu dia hantar buat enjin tempat lain trus dia rebadge / rebrand ke nama lama..

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk
first batch future mmg terok. bnyak yg komplen

Sent from my M631Y using Tapatalk
Betul.. ragam pada rod, bearing enjin, chain tensioner system..

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk


7
Honda / Re: Honda Wave 125i FI
« on: 31 January , 2018, 16:34:09 PM »
Nubis nak tanya, apa beza 125s dgn 125x? Mana lebih baik?
Swigtnya sama dua2.. beza coverset dia dengan lampu depan blkang dengan clip ikat coverset..

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk


8
Honda / Re: Honda Wave 125i FI
« on: 31 January , 2018, 16:32:46 PM »
Nak tahu berapa nilainya Honda Wave yang jenis kabeta? Sedang mencari sebuah untuk ulang alek kerja.
Tq..
Wave seken versi lama antara 800 ke 2900.. bergantung pada condition juga..

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk


9
Honda / Re: Honda Wave 125i FI
« on: 13 January , 2018, 12:40:27 PM »
hi semua pengguna honda 125i.
rasanya honda future pun bole join sekali tak

wave 125fi memang honda future pun cuma versi fi
Betul2.. term yg btui sikit lagi 'Rebadge' je.. chasis sama je.. coverset je lain tang dada (horn cover) dan lampu (headlights).. hehe

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

rebadge boleh...rebrand boleh....ayat mudah nama future tu xkomersial so tukar jadi wave semula
Betul.. sbb future fi antara yg terteruk enjinnya.. tu dia hantar buat enjin tempat lain trus dia rebadge / rebrand ke nama lama..

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk


10
Nama Bengkel: Cyclewerk Garage KL
Negeri: Kuala Lumpur
Daerah: Kampong Baru
No Tel untuk dihubungi: +60169565406 (Ebin/ Saiful)/ +60102602409 (Daus)/ +60183611154 (Addyn Suhaimi)
Time buka: 10am sampai 8pm
Specialty: FZ150

11
Forum MBC sedang dalam proses 'dibina' semula. Jadi, tentu banyak kekurangan dan  juga ada perkara yang terlepas pandang. Segala cadangan/maklumbalas untuk penambahbaikan adalah dialu-alukan.

Penambahan, buka satu Thread di main page "Senarai bengkel yg dipercayai" mengikut kawasan, daerah, jajahan, negeri, jln2 utama, highway2, runner mekanik tiub pecah tyar boco, kot ada servis 24 jam ke, kdai buka jam 7am dan kdai yg ada tutup jam 12am ke.. Itu serba sdikit kot boleh tmbah

12
Yamaha / YAMAHA Y100/ Y110/ SS/ SS2 Racing Spirit
« on: 11 January , 2018, 01:52:48 AM »
Jemput mai Orang Lama & Anak Muda yang masih setia dengan Yamaha Y100, Y110, SS & SS2 Racing Spirit!

13
I second the motion, Your Honor!  ;)

14
Honda / Re: Honda CB 400 :: Thread # V1
« on: 11 January , 2018, 01:46:03 AM »
Mencari jugak kot ada cb900 mampu milik.. Hehehe

15
Honda / Re: Honda Wave 125i FI
« on: 11 January , 2018, 01:42:16 AM »
hi semua pengguna honda 125i.
rasanya honda future pun bole join sekali tak

wave 125fi memang honda future pun cuma versi fi
Betul2.. term yg btui sikit lagi 'Rebadge' je.. chasis sama je.. coverset je lain tang dada (horn cover) dan lampu (headlights).. hehe

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk


Pages: [1] 2