Malaysian Bikers Community

Sembang Kedai Kopi => Sembang Apa saja => Topic started by: pirateofyoursoul on 12 May , 2020, 12:26:54 PM

Title: PKP COVID 2020:: cerita lah apa saja..
Post by: pirateofyoursoul on 12 May , 2020, 12:26:54 PM
Thread ni untuk kita kongsi cerita yang berlaku semasa tempoh PKP sebab COVID. macam macam pengalaman baru dan cerita yang bole dikongsikan.
Title: Re: PKP COVID 2020:: cerita lah apa saja..
Post by: Aziz_hamid on 31 May , 2020, 10:31:08 AM
lamanya aku tak masuk Siam sbb PKP
nnt bila gate sempadan bukak nak g Trang dan Satun/Pak Bara..santai2...nk.join jom
Title: Re: PKP COVID 2020:: cerita lah apa saja..
Post by: pirateofyoursoul on 06 July , 2020, 07:41:46 AM
lamanya aku tak masuk Siam sbb PKP
nnt bila gate sempadan bukak nak g Trang dan Satun/Pak Bara..santai2...nk.join jom
bang aziz, tunggu sempadan bukak ler...
hihi
Title: Re: PKP COVID 2020:: cerita lah apa saja..
Post by: pirateofyoursoul on 15 August , 2020, 12:51:36 PM
Sejak PKP ni dari 18 Mac sampai sekarang, macam macam pengalaman yang kita dah lalui. Lucu, mengguris hati, tersentap, semuanya dugaan Ilahi. Kasihan pada yang kehilangan pekerjaan. Ada ke yang mengalami pengalaman ini?
Title: Re: PKP COVID 2020:: cerita lah apa saja..
Post by: Abdullah on 26 August , 2020, 09:09:31 AM
pkp & hilang pekerjaan
mulai PKP 18.3.2020, kami ditegah turun ke site pembinaan & wfh. Bulan berlalu, gaji xdibayar. Kelam kabut kami Bina Plan ke 2, hidup tanpa gaji. Nasib baik ada side income rm300 dan ada pengeluaran KWSP rm500 sebulan.
Baik PKP : hubungan kekeluargaan makin rapat, ada peluang belajar memasak sebab kedai2 makan tutup  :), masa ibadat naik
Buruk :  Ekonomi sikit terjejas , dapat belanja yang patut je, tak boleh tambah koleksi motor
Title: Re: PKP COVID 2020:: cerita lah apa saja..
Post by: pirateofyoursoul on 26 August , 2020, 11:44:36 AM
pkp & hilang pekerjaan
mulai PKP 18.3.2020, kami ditegah turun ke site pembinaan & wfh. Bulan berlalu, gaji xdibayar. Kelam kabut kami Bina Plan ke 2, hidup tanpa gaji. Nasib baik ada side income rm300 dan ada pengeluaran KWSP rm500 sebulan.
Baik PKP : hubungan kekeluargaan makin rapat, ada peluang belajar memasak sebab kedai2 makan tutup  :), masa ibadat naik
Buruk :  Ekonomi sikit terjejas , dapat belanja yang patut je, tak boleh tambah koleksi motor
ini memang menyeramkan. Saya duduk sesorang masa PKP. Housemate sempat balik ke Sabah sebelum PKP. So kena belajar potong daging sampai nak pengsan sebab terlupa saya tak boleh terbau darah, nak pengsan. Dah lama tak masak bubur, masak bubur pun hangit. haha.