Author Topic: Kawasaki ER6f dan ER6n Versi 20  (Read 21538 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ShamZX11

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 737
  • Life begins at 280km/h
    • 01SAMFIBER
Kawasaki ER6f dan ER6n Versi 20
« on: December 02, 2013, 11:33:24 am »
SELAMAT MASUK RUMAH BARU...

Link rumah lama
You are not allowed to view links. Register or Login   v1
You are not allowed to view links. Register or Login   v2
You are not allowed to view links. Register or Login   v3
You are not allowed to view links. Register or Login   v4
You are not allowed to view links. Register or Login   v5
You are not allowed to view links. Register or Login   v6
You are not allowed to view links. Register or Login   v7
You are not allowed to view links. Register or Login   v8
You are not allowed to view links. Register or Login   v9
You are not allowed to view links. Register or Login   v10
You are not allowed to view links. Register or Login   v11
You are not allowed to view links. Register or Login   v12
You are not allowed to view links. Register or Login   v13
You are not allowed to view links. Register or Login   v14
You are not allowed to view links. Register or Login   v15
You are not allowed to view links. Register or Login   v16
You are not allowed to view links. Register or Login   V17
You are not allowed to view links. Register or Login   V18
You are not allowed to view links. Register or Login   V19


No h/p dah tukar kepada 01SAMFIBER = 0172634237.
IF SPEED KILLS, I'M A DEAD MAN.

Lawati blog saya di You are not allowed to view links. Register or Login

Offline ShamZX11

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 737
  • Life begins at 280km/h
    • 01SAMFIBER
Re: Kawasaki ER6f dan ER6n Versi 20
« Reply #1 on: December 02, 2013, 11:35:41 am »
Pihak Kawasaki telah merasai bahangnya dan mengambil inisiatif ini. Jangan lepaskan peluang untuk menyelamatkan poket anda. Bertindak segera...

No h/p dah tukar kepada 01SAMFIBER = 0172634237.
IF SPEED KILLS, I'M A DEAD MAN.

Lawati blog saya di You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Gu3

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 180
Re: Kawasaki ER6f dan ER6n Versi 20
« Reply #2 on: December 02, 2013, 12:09:15 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Pihak Kawasaki telah merasai bahangnya dan mengambil inisiatif ini. Jangan lepaskan peluang untuk menyelamatkan poket anda. Bertindak segera...



ini mmg terbaek.. siap extended warranty untuk SEMUA engine 650cc. 2 tahun atau 40k km.. mmg ok sgt tu.. pas g check.. bleh lenjan tanpa gusar.. rosak kalu.. repair suma free..

Offline boo rider

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
Re: Kawasaki ER6f dan ER6n Versi 20
« Reply #3 on: December 02, 2013, 12:12:30 pm »
Salam otai2 semua...aku dah x hati ngan er6 ni lah...ingat nak letgo ja moto ni...beli bln april 2013...mlge dlm 2500km ja...agak2 brp bleh jual...30k bleh dapat tak...klu tukar z800 berbaloi tak...atau ada model2 lain..dari utara ni..

Offline Gu3

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 180
Re: Kawasaki ER6f dan ER6n Versi 20
« Reply #4 on: December 02, 2013, 12:41:54 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Salam otai2 semua...aku dah x hati ngan er6 ni lah...ingat nak letgo ja moto ni...beli bln april 2013...mlge dlm 2500km ja...agak2 brp bleh jual...30k bleh dapat tak...klu tukar z800 berbaloi tak...atau ada model2 lain..dari utara ni..

Dengan masalah skrg yang melanda kawa 650.. susah skit kot bro.. harga market mmg jatuh teruk.. tak sure benda ni betul ke tak.. siap kedai pun tak amik.. tp rugi la bro tolak.. mileage sikit sgt tu..

Online walaun

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 85
  • I rides for fun & respect other's road user
Re: Kawasaki ER6f dan ER6n Versi 20
« Reply #5 on: December 02, 2013, 01:38:27 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
ini mmg terbaek.. siap extended warranty untuk SEMUA engine 650cc. 2 tahun atau 40k km.. mmg ok sgt tu.. pas g check.. bleh lenjan tanpa gusar.. rosak kalu.. repair suma free..

Kalau org luar KL(Semenanjung) pun kena turun KL jugak ka nak check enjin tu?
Penjelasan yg x jelas lg nih......
C70(parent sponsor-1988/89) SS110(1992-93)Kips 150(1993-1998)Jaguh 175(1998-2008) ZXR250(2008-2010)KLE500(2010-2012)/Dash Repsol(2012-present)/Versys 650 CKD(2013-present)

Offline biskutt

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 6
Re: Kawasaki ER6f dan ER6n Versi 20
« Reply #6 on: December 02, 2013, 01:43:15 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Kalau org luar KL(Semenanjung) pun kena turun KL jugak ka nak check enjin tu?
Penjelasan yg x jelas lg nih......

Menurut Fauzan lagi, pemeriksaan secara percuma itu akan dijalankan secara berperingkat-peringkat bermula pertengahan Disember ini di semua pusat servis eksklusif Kawasaki (KESC) dan tiada had jangka masa yang ditetapkan lagi.

menurut artikel nie..semua KESC...
harap2 begitulah...senang org luar dr kl...



Offline Gu3

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 180
Re: Kawasaki ER6f dan ER6n Versi 20
« Reply #7 on: December 02, 2013, 02:39:12 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Menurut Fauzan lagi, pemeriksaan secara percuma itu akan dijalankan secara berperingkat-peringkat bermula pertengahan Disember ini di semua pusat servis eksklusif Kawasaki (KESC) dan tiada had jangka masa yang ditetapkan lagi.

menurut artikel nie..semua KESC...
harap2 begitulah...senang org luar dr kl...

kalau KESC pun tak banyak.. dpt di panjangkan ke pitstop lg bagus..
tak la perlu lama menunggu untk sampai turn.. takut jugak jadi sebelum sempat g claim extended warranty nih..

Offline boo rider

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
Re: Kawasaki ER6f dan ER6n Versi 20
« Reply #8 on: December 02, 2013, 03:12:50 pm »
klu cam tu yg sebelah perlis pun paling dekat pun kena turun ipoh lah..

Online walaun

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 85
  • I rides for fun & respect other's road user
Re: Kawasaki ER6f dan ER6n Versi 20
« Reply #9 on: December 02, 2013, 03:31:27 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
klu cam tu yg sebelah perlis pun paling dekat pun kena turun ipoh lah..
Nampak gayanya ....sebelah utara ni kat Ipoh saja yg ada KESC.
Semua owner ER6/Versys dari Perlis,Kedah,Penang dan Perak semua kena turun IPOH.
Harap2 IPOH KESC tarak sombong la bila kita mari......
C70(parent sponsor-1988/89) SS110(1992-93)Kips 150(1993-1998)Jaguh 175(1998-2008) ZXR250(2008-2010)KLE500(2010-2012)/Dash Repsol(2012-present)/Versys 650 CKD(2013-present)

Offline andika

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 71
Re: Kawasaki ER6f dan ER6n Versi 20
« Reply #10 on: December 02, 2013, 06:37:38 pm »
apapun ni sy anggap kemenangan wat semua pemilik er6/versys...cumanya sy x tau apa keputusan yg akan dibuat oleh Kawansakit Malaysia ni pd owner2 yg dah klua beribu2 RM repair enjin disebabkan material defect ni.kita tgk plak apa pusing kawansakit nk selesaikan isu ni..

Offline Ptan

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 60
Re: Kawasaki ER6f dan ER6n Versi 20
« Reply #11 on: December 02, 2013, 09:11:56 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Salam otai2 semua...aku dah x hati ngan er6 ni lah...ingat nak letgo ja moto ni...beli bln april 2013...mlge dlm 2500km ja...agak2 brp bleh jual...30k bleh dapat tak...klu tukar z800 berbaloi tak...atau ada model2 lain..dari utara ni..

Salam Boo Rider,
Lebih baik jangan let go, sekarang kawansakit(pinjam kata) dan setuju untuk buat reinspection dan tambahan warranty period.Baik bro buat appointment awal dgn KESC
untuk pengesahan sebarang penyakit (kalau ada).Moto bro ni baru lagi,milage pun rendah.Beli pun ribu riban.Nak jual pulak?Sekarang bukan masa yang sesuai nak tolak tambahan pulak kedai moto pun tak sudi terima walaupun bro nak upgrade.Untuk makluman saya ada 2 orang kawan yang sudah guna ER6N selama 3 tahun tanpa isu2 besar.Apa2 hal pun ikut suka bro lah dan yang paling tepat sekali ialah SEMBAHYANG ISTIKHARAH  8)

Offline yi_min82

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 5
Re: Kawasaki ER6f dan ER6n Versi 20
« Reply #12 on: December 02, 2013, 10:25:43 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Salam Boo Rider,
Lebih baik jangan let go, sekarang kawansakit(pinjam kata) dan setuju untuk buat reinspection dan tambahan warranty period.Baik bro buat appointment awal dgn KESC
untuk pengesahan sebarang penyakit (kalau ada).Moto bro ni baru lagi,milage pun rendah.Beli pun ribu riban.Nak jual pulak?Sekarang bukan masa yang sesuai nak tolak tambahan pulak kedai moto pun tak sudi terima walaupun bro nak upgrade.Untuk makluman saya ada 2 orang kawan yang sudah guna ER6N selama 3 tahun tanpa isu2 besar.Apa2 hal pun ikut suka bro lah dan yang paling tepat sekali ialah SEMBAHYANG ISTIKHARAH  8)

3 tahun? cbu?

Offline jhr

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 72
Re: Kawasaki ER6f dan ER6n Versi 20
« Reply #13 on: December 02, 2013, 11:57:23 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
apapun ni sy anggap kemenangan wat semua pemilik er6/versys...cumanya sy x tau apa keputusan yg akan dibuat oleh Kawansakit Malaysia ni pd owner2 yg dah klua beribu2 RM repair enjin disebabkan material defect ni.kita tgk plak apa pusing kawansakit nk selesaikan isu ni..
Silap2 depa confirm pusing kata "Term & Condition Apply........"
Tu yang berdesing telinga........... ;D

Offline awie5940

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1003
  • Kalau padi katakan padi.....
Re: Kawasaki ER6f dan ER6n Versi 20
« Reply #14 on: December 03, 2013, 07:23:57 am »
parking sebentar.. ;)

ada brg ckit2..

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Gu3

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 180
Re: Kawasaki ER6f dan ER6n Versi 20
« Reply #15 on: December 03, 2013, 08:23:57 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
apapun ni sy anggap kemenangan wat semua pemilik er6/versys...cumanya sy x tau apa keputusan yg akan dibuat oleh Kawansakit Malaysia ni pd owner2 yg dah klua beribu2 RM repair enjin disebabkan material defect ni.kita tgk plak apa pusing kawansakit nk selesaikan isu ni..

kalau tak silap.. yang dah jadi memang diorg tak cover.. kata rep kawa yang datang ari tu - yang lepas.. biarkan berlalu..  :'( :'(  ini pun info sy dapat dr rider yang pegi meeting dgn kawa tu..

Offline andika

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 71
Re: Kawasaki ER6f dan ER6n Versi 20
« Reply #16 on: December 03, 2013, 08:42:44 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
kalau tak silap.. yang dah jadi memang diorg tak cover.. kata rep kawa yang datang ari tu - yang lepas.. biarkan berlalu..  :'( :'(  ini pun info sy dapat dr rider yang pegi meeting dgn kawa tu..
apapun,mari kita ucapkan terima kasih pd kengkawan kita yg seramai 100 org tu memperjuangkan isu ini.mungkin ada diantaranya ada dlm forum ini.jasamu dikenang....majoriti mereka tu yg dah terkene enjin pecah tp hasil perjuangan mereka,kita yg x kene seperti mereka mendapat faedah sedangkan mereka dah klua ribuan RM

hanya Allah swt balas jasa korang.kabarnya,isu ni bergerak lepas ada rider yg bw ke pengetahuan kawa jepun ttg sikap kawasakit dlm handle isu ni.kawa jepun hangin sb ni zaman internet,1 dunia bleh tau dgn cepat & efeknya jualan kawa bleh merundum seluruh dunia

harap kawasakit jgn ambil kesempatan plak lepas ni.mentang2 la t & c kalau nk valid mileage 40k tu kene service d agen kawa,korang ambil kesempatan caj upah,part dgn harga x logik akal.jgn plak tetiba of jadi RM80 sebijik

Offline kapchai_boy

  • Licensed Seller
  • **
  • Posts: 321
  • Cupin
Re: Kawasaki ER6f dan ER6n Versi 20
« Reply #17 on: December 03, 2013, 08:46:04 am »
tumpang membaca perkembangan isu hangat.
Ride safely, Ride defensively
Think of ur loved ones

Offline Gu3

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 180
Re: Kawasaki ER6f dan ER6n Versi 20
« Reply #18 on: December 03, 2013, 09:28:19 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
apapun,mari kita ucapkan terima kasih pd kengkawan kita yg seramai 100 org tu memperjuangkan isu ini.mungkin ada diantaranya ada dlm forum ini.jasamu dikenang....majoriti mereka tu yg dah terkene enjin pecah tp hasil perjuangan mereka,kita yg x kene seperti mereka mendapat faedah sedangkan mereka dah klua ribuan RM

hanya Allah swt balas jasa korang.kabarnya,isu ni bergerak lepas ada rider yg bw ke pengetahuan kawa jepun ttg sikap kawasakit dlm handle isu ni.kawa jepun hangin sb ni zaman internet,1 dunia bleh tau dgn cepat & efeknya jualan kawa bleh merundum seluruh dunia

harap kawasakit jgn ambil kesempatan plak lepas ni.mentang2 la t & c kalau nk valid mileage 40k tu kene service d agen kawa,korang ambil kesempatan caj upah,part dgn harga x logik akal.jgn plak tetiba of jadi RM80 sebijik

stuju.. sangat berterima kasik pada otai2 yang memperjuangkan customer especially rider er6 & Versys 650. Sy agak, pasni pasti TnC diorg.. hanya yang servis di kawa authorised SC je yang layak terima warranty ni.. sapa pegi luar or servis sendiri akan void warantty coz bila apapa berlaku.. pasti black and white spt resit akan di mintak untuk di semak..

Offline UnoS

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 55
Re: Kawasaki ER6f dan ER6n Versi 20
« Reply #19 on: December 03, 2013, 11:58:28 am »
Salam,

Kalau oil service biasanya tak mahal sangat.... lebih kurang buat kat bengkel luar jer... saya buat engine oil service kat KESC... di bawah RM200 utk minyak dan oil filter...  yv penting ade rekod and resit service... nak tukar selain barang2 enjin lain tu (tayar, brake pad, rantai, sprocket)... rasanye boleh buat kat bengkel luar...
Ejaan 'UnoS' bunyiknye "yu-nos"
"Alhamdullilah, Terima Kasih Ya Allah"

Malaysian Bikers Community (MBC)

Re: Kawasaki ER6f dan ER6n Versi 20
« Reply #19 on: December 03, 2013, 11:58:28 am »