MBC Forum Banner

Author Topic: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum  (Read 8461 times)

Offline zek

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 14
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
« on: 10 January , 2018, 23:23:01 PM »
Forum MBC sedang dalam proses 'dibina' semula. Jadi, tentu banyak kekurangan dan  juga ada perkara yang terlepas pandang. Segala cadangan/maklumbalas untuk penambahbaikan adalah dialu-alukan.

Offline JM PatriotSupra

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • Popularity: +1/-0
  • 125iUG
    • View Profile
Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
« Reply #1 on: 11 January , 2018, 01:27:14 AM »
Forum MBC sedang dalam proses 'dibina' semula. Jadi, tentu banyak kekurangan dan  juga ada perkara yang terlepas pandang. Segala cadangan/maklumbalas untuk penambahbaikan adalah dialu-alukan.

Assalamualaikum Tuan Admin/Moderator, cadangan pembukaan/pengaktifan modul Karma (Popularity +0/0-)
Founder of 125i UNDERGROUND (125iUG)
#125iUG #Brotherhood #Malaysia #Honda #Wave125i #ProjectFI #HRC #Repsol #Rothmans #MYStyle #JarangOnTapiKamiAdaJe #TauTauSampai #SupportRacingBoy #SupportKingDrag

Offline JM PatriotSupra

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • Popularity: +1/-0
  • 125iUG
    • View Profile
Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
« Reply #2 on: 11 January , 2018, 02:03:09 AM »
Forum MBC sedang dalam proses 'dibina' semula. Jadi, tentu banyak kekurangan dan  juga ada perkara yang terlepas pandang. Segala cadangan/maklumbalas untuk penambahbaikan adalah dialu-alukan.

Penambahan, buka satu Thread di main page "Senarai bengkel yg dipercayai" mengikut kawasan, daerah, jajahan, negeri, jln2 utama, highway2, runner mekanik tiub pecah tyar boco, kot ada servis 24 jam ke, kdai buka jam 7am dan kdai yg ada tutup jam 12am ke.. Itu serba sdikit kot boleh tmbah
Founder of 125i UNDERGROUND (125iUG)
#125iUG #Brotherhood #Malaysia #Honda #Wave125i #ProjectFI #HRC #Repsol #Rothmans #MYStyle #JarangOnTapiKamiAdaJe #TauTauSampai #SupportRacingBoy #SupportKingDrag

Offline zek

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 14
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
« Reply #3 on: 11 January , 2018, 08:54:17 AM »
Forum MBC sedang dalam proses 'dibina' semula. Jadi, tentu banyak kekurangan dan  juga ada perkara yang terlepas pandang. Segala cadangan/maklumbalas untuk penambahbaikan adalah dialu-alukan.

Assalamualaikum Tuan Admin/Moderator, cadangan pembukaan/pengaktifan modul Karma (Popularity +0/0-)

Tuan Patriot,

fungsi tu dah mmg boleh digunakan  ;)

Offline zek

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 14
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
« Reply #4 on: 11 January , 2018, 08:57:35 AM »
Forum MBC sedang dalam proses 'dibina' semula. Jadi, tentu banyak kekurangan dan  juga ada perkara yang terlepas pandang. Segala cadangan/maklumbalas untuk penambahbaikan adalah dialu-alukan.

Penambahan, buka satu Thread di main page "Senarai bengkel yg dipercayai" mengikut kawasan, daerah, jajahan, negeri, jln2 utama, highway2, runner mekanik tiub pecah tyar boco, kot ada servis 24 jam ke, kdai buka jam 7am dan kdai yg ada tutup jam 12am ke.. Itu serba sdikit kot boleh tmbah

Cadangan yang baik.
Dah dibuka. Boleh senaraikan ikut negeri.


Offline -fazly-

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
« Reply #5 on: 15 January , 2018, 22:24:00 PM »
Salam mod,

Nak tanya..cane nak upload pdf ek? Hehehe..

Offline Zan Al Motobaik

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
  • Popularity: +0/-0
  • BFW4200
    • View Profile
Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
« Reply #6 on: 15 January , 2018, 23:28:22 PM »
Cadangan... moto yg jenama dari korea, china dan taiwan elok disatukan sekali sbb model depa pun x byk sgt... sekadar cadangan..
BFW4200
"Jadilah manusia berguna kepada manusia lain"

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 689
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
« Reply #7 on: 16 January , 2018, 14:10:56 PM »
Salam mod,

Nak tanya..cane nak upload pdf ek? Hehehe..

Saya guna 4shared. Kena ada akaun.
1. Login
2. Upload fail berkenaan
3. Pilih untuk "KONGSI" fail berkenaan dan link akan diberi
4. masukkan link didalam forum dengan option 'Insert Hyperlink' atau [url] link [\]
5. Preview dan kemudian Post.

Terima kasih.
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline -fazly-

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
« Reply #8 on: 16 January , 2018, 15:42:03 PM »
Salam mod,

Nak tanya..cane nak upload pdf ek? Hehehe..

Saya guna 4shared. Kena ada akaun.
1. Login
2. Upload fail berkenaan
3. Pilih untuk "KONGSI" fail berkenaan dan link akan diberi
4. masukkan link didalam forum dengan option 'Insert Hyperlink' atau [url] link [\]
5. Preview dan kemudian Post.

Terima kasih.

Maksud saya, direct upload...mcm kita upload gambar direct..tak perlu hyperlink..mcm reply saya ni upload gambar terus

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 689
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
« Reply #9 on: 17 January , 2018, 08:30:10 AM »
Cadangan... moto yg jenama dari korea, china dan taiwan elok disatukan sekali sbb model depa pun x byk sgt... sekadar cadangan..
Baik tuan. Saya akan usahakan. Terima kasih atas cadangan tuan.
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline Zan Al Motobaik

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
  • Popularity: +0/-0
  • BFW4200
    • View Profile
Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
« Reply #10 on: 17 January , 2018, 09:29:43 AM »
Cadangan... moto yg jenama dari korea, china dan taiwan elok disatukan sekali sbb model depa pun x byk sgt... sekadar cadangan..
Baik tuan. Saya akan usahakan. Terima kasih atas cadangan tuan.
Sama² tuan..

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

BFW4200
"Jadilah manusia berguna kepada manusia lain"

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 689
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
« Reply #11 on: 19 January , 2018, 08:50:21 AM »
Forum MBC sedang dalam proses 'dibina' semula. Jadi, tentu banyak kekurangan dan  juga ada perkara yang terlepas pandang. Segala cadangan/maklumbalas untuk penambahbaikan adalah dialu-alukan.

Assalamualaikum Tuan Admin/Moderator, cadangan pembukaan/pengaktifan modul Karma (Popularity +0/0-)

salam.. mohon penjelasan dari para otai apadia kegunaan karma/popularity module nih?
saya dah try google tapi kurang faham..
tuan...saya pun tidak tahu tentang itu...nanti kita sama sama explore ye. boleh?
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline Zan Al Motobaik

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
  • Popularity: +0/-0
  • BFW4200
    • View Profile
Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
« Reply #12 on: 22 January , 2018, 12:07:49 PM »
Maaf nak tnya.. bila admin nak buka bilik utk jual beli barang motorsikal ni... hihi...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

BFW4200
"Jadilah manusia berguna kepada manusia lain"

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 689
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
« Reply #13 on: 22 January , 2018, 12:56:40 PM »
Maaf nak tnya.. bila admin nak buka bilik utk jual beli barang motorsikal ni... hihi...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Dah ada tu tuan...silakan menjual...
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline mkadzmi

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
  • Popularity: +0/-0
  • SPOCKRET
    • View Profile
Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
« Reply #14 on: 22 January , 2018, 13:15:28 PM »
Maaf nak tnya.. bila admin nak buka bilik utk jual beli barang motorsikal ni... hihi...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Dah ada tu tuan...silakan menjual...

kena ada syarat jugak tu untuk menjual bang...untuk mengelakkan penipuan....dulu ada verified utk meniaga...