Zon Bahasa Melayu > -Taiwan, China Korea dan Lain Lain

MLE Scramber Motocross XTM200cc -mofaz

<< < (30/57) > >>

yan_wave125:
salam abang2, adek2 owner kepada moto XTM dan pengunjung2 rumah nie... :) :)

setelah selak rumah2 yg ada, tiba2, tertarik pulak dengan moto XTM...
kepada owner moto nie, bole bg komen terperinci tak pasal moto nie...
sebab selak dari page 1, belum banyak ilmu yang bole di cekup~  :-X :-X

-performance moto macam mana?
-fuel comsumption nye?
-maintenance?
-spare part?
-accessori??

harap ada yang sudi berkongsi ilmu~ terima kasih~  ;) ;) ;)

yan_wave125:
tambahan lagi.. setelah di baca, sdikit sbanyak, saya terjumpa antara masalah moto XTM nie.
so harap, otai2 bole kongsi cara pnyelesaian nya~  :) :)

1.masalah leaking,.sempot mase mula2 beli,.korang check oil coolant skru xketat,       minyak ada leak sikit
 
2.Drain paip tersepit kt body,skru enjin kebanyakn longgar,
 
3.paip minyak bergesel dengan throtel carb
 
4.rubber seal kat speed sensor bunyi, roda pusing je bunyi geser lg kuar dr enjin.
solution - bukak n letak grease..
 
5. - a)enjin mati tiba2 klau  pusing handle kekiri
 b)minyak leaking diantara enjin dan block(bawah head ekzos tu..)
 c) leaking kat skru oil collent(kat cover enjin)
 
6.bru dua minggu pkai meter 80 hingga 90 jer...tp enjin makin lama mkin kuat,mcm bunyi piston atau rod...
 
7. PENUTUP TANK LONGGAR!! MASUK AIR DLM TANK..SEMPUT MTO AKU.
 
8.BATTERI CRACK/LEAKING! HABIS SWING ARM AKU KNE AIR BATTERI!(BATTERI SELL KERING SESUAI)

*credit to group XTM/XTR200~

nasrider:

Aduuuiiiiiiaiii motor dah cun jadi macam ni pulak, sayang sayanggggg.................... >:(

Camna nak join ride jauh2 kalau macam ni xtm ni, n tambahan lagi ada yg cakap wiring pun problem......


yan_wave125:
You are not allowed to view links. Register or LoginAduuuiiiiiiaiii motor dah cun jadi macam ni pulak, sayang sayanggggg.................... >:(

Camna nak join ride jauh2 kalau macam ni xtm ni, n tambahan lagi ada yg cakap wiring pun problem......

--- End quote ---

abg nas... moto ni mgkin masih baru lagi dalam industri scram/motard..
so, macam biasa early production akan ada faulty factory and etc...

mgkin user2 ada cara pnyelesaian nya... lgpon moto kalau masih baru still under warranty kan~ ::) ::)

saya ada terbaca laa tentang prob2 yg ada, bila user ada prob, msih ramai yg x dapat nak bg solution nye..
alasan dorg, baru guna tak sampai sbulan~ mgkin tu slah 1 faktor.. :-X :-X

*moto ni saya minat kat sportrim dia tuh~  ;D ;D

amien7:
Ya, setuju. 1st production for sure banyak problem. sapa2 yang beli 1st batch tu memang kena tabahkan hati la hadapi kerenah XTM ni.

Memang kalo diikutkan banyak masalah-masalah kecik yang dihadapi oleh pengguna terawal XTM. aku bercakap begini sebab selalu berdiskusi dengan mereka. so far masalah-masalah kecik ni dapat disettlekan sendiri. yang payah2 sikit tu diaorang terus hantar ke service centre MLE kat batu caves tu. so far MLE punya feedback utk menangani masalah ni sangat berkesan. bawak je moto ke sana confirm diaorang akan tukar part baru jika barang tu betul2 rosak, which is consider to be a good service.

Aku plak dah order XTM ni utk batch yang ke-2, mudah-mudahan diaorang dah buat penambahbaikan terhadap batch ke-2 ni. Insyallah dalam minggu depan akan dapat moto ni. Apa-apa cerita pasal XTM batch kedua nanti akan aku review kat sini, Insyaallah.  :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version