Zon Bahasa Melayu > Yamaha Bikes

Yamaha EGO S

<< < (28/36) > >>

Clepetpro:
Minyak gear lain contoh guna penzoil gear oil , dah 3 bulan pakai minyak gear tu , up tup rosak sudeh clutch gear , check punya check pasal minyak gear tak ori . Nak tau sangat , each 1k kena tukar kalau guna yamalube . Belting local tkar each 6-7k km ( 6 bulan gak ) . Kalau orang jarang guna ego camno ? Takkan tak guna pun belting nak kena check . Pandai pikaiak bila dah guna eh .Thats all . Tak sesat pun , cheers for ego rider :)

slimershine:
senang cerita semua pakai yang orignal & berkualiti. tak la membazir duit..

cara saye pulak, minyak hitam pakai yang elok, castrol scooter rm28 ataupun petronas scooter rm30. tukar setiap 1,500km. manual cakap 2,000km.

gear oil pakai motul rm18 atau yamalube rm10 tukar setiap 3kali tukar minyak hitam ataupun setiap 4500km. manual cakap 7,000km.

sparkplug tukar setiap 2kali tukar minyak hitam. manual cakap 4,000km.

v-belt tukar setiap 15,000km kerana penggunaan yang kasar. manual cakap 20,000km.

so.. senang nak ingat dengan tak la membazir.

Clepetpro:
You are not allowed to view links. Register or Loginsenang cerita semua pakai yang orignal & berkualiti. tak la membazir duit..

cara saye pulak, minyak hitam pakai yang elok, castrol scooter rm28 ataupun petronas scooter rm30. tukar setiap 1,500km. manual cakap 2,000km.

gear oil pakai motul rm18 atau yamalube rm10 tukar setiap 3kali tukar minyak hitam ataupun setiap 4500km. manual cakap 7,000km.

sparkplug tukar setiap 2kali tukar minyak hitam. manual cakap 4,000km.

v-belt tukar setiap 15,000km kerana penggunaan yang kasar. manual cakap 20,000km.

so.. senang nak ingat dengan tak la membazir.

--- End quote ---

Unutng la v-belt original . Aku ni local je . Haha tak mampu

slimershine:
You are not allowed to view links. Register or LoginUnutng la v-belt original . Aku ni local je . Haha tak mampu

--- End quote ---

local pun kalau kerap kali tukar baik amek original bro..

Clepetpro:
You are not allowed to view links. Register or Loginlocal pun kalau kerap kali tukar baik amek original bro..

--- End quote ---

Huhu tu la , cukup bulan nk tukar . So kalau2 ada riders nk konvoi ego ke genting , meh la kita buat.



Ingat nak buat ride ke genting before bukan puasa , any scooters nak involve mai lar layan corner kat sana , santai pagi balik tgh hari . Any dudes wanna join ?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version