Author Topic: KTM Duke 690 and Duke 690R CKD  (Read 67164 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline boik_skali

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 187
  • tak suke dacing g brambos ngra lain
Re: KTM Duke 690 and Duke 690R CKD
« Reply #20 on: April 15, 2011, 10:40:34 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
apekah ini DUKE yang di maksudkan?..gambar nih saya amik masa kat Kota Belud Sabah last year


yes
i loike v-twin

Offline Kilokahn

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 23
  • Supermotard Supplies
    • Supermotard Supplies for your motard, offroad, adventure, street, and sports bikes.
Re: KTM Duke 690 and Duke 690R CKD
« Reply #21 on: April 15, 2011, 10:44:00 am »
Alhamdulillah rezeki saya dapat moto low milage, dah siap modify. Zeta handguard aluminium, Zeta shorty clutch lever, Akrapovic slip on, Akra remap, KTM Powerparts bash plate / engine guard, K&N filter, sprocket depan 15T, belakang 46T.

Engine oil tak tukar lagi, lagi 500km due la tu.

Masalah sekarang gear 3 ke atas susah nak masuk, nak kena bawak pegi Pyorr KTM utk rawatan lanjut.

Tapi memang torquey la moto ni, pulas minyak sikit aja dah lajak...

Suspension kena setup balik, owner lama, lowerkan USD fork by 20mm, nak kena bubuh ke ketinggian asal semula. High speed and low speed damping kena reset utk berat badan saya 75kg.

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline din2x

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 11
Re: KTM Duke 690 and Duke 690R CKD
« Reply #22 on: April 15, 2011, 11:58:14 am »
Tahniah Bro, memang betul2 harga best tu dengan condition motor yang superbs!...

Offline myth7

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 803
  • bike ME..
Re: KTM Duke 690 and Duke 690R CKD
« Reply #23 on: April 18, 2011, 11:49:52 am »
minat nye la. 40k lak kalo 4k skrg gak angkat.  >:(
You are not allowed to view links. Register or Login

 You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline rin_gile180sp

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 646
Re: KTM Duke 690 and Duke 690R CKD
« Reply #24 on: May 07, 2011, 04:26:52 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Saya  baru angkat second hand punya RM40,000. Milage tak sampai 5000km lagi.. Mencanak dia pegi.. tapi tak leh nak long distance sangat sebab seat keras, kematu bontot.


Parking kat ofis kejap..


Parking kejap kat rumah.. ni nak kena sorong masuk dalam rumah.. mintak dijauhkan kena curi.. kalau moto tak hilang takut caliper Brembo hilang..


Ni malam masa nak amik moto.. Owner lama tolong amikkan gambar.. dia sedih nak lepaskan moto ni, tapi apa ada hal, dia ada Ducati Paul Smart, Triumph Bonneville dengan KTM 690 SM.

690 SMC saya tahun 2009.

Yg ni mcm scrambler tk berapa nk minat ngn seat dan body kecik..tapi klu duke dh nampak sikit mcm street bike ngn tayar depan blakang besar dan body besar....tkkan duke 690 leh lari 190++kmh jer....tgk abg dia superduke 990cc kan single piston gk kan tgk leh lari smpi 270++kmh lagi...
warcraft games:
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline The_Stroke

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 1683
Re: KTM Duke 690 and Duke 690R CKD
« Reply #25 on: May 08, 2011, 08:14:57 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
Yg ni mcm scrambler tk berapa nk minat ngn seat dan body kecik..tapi klu duke dh nampak sikit mcm street bike ngn tayar depan blakang besar dan body besar....tkkan duke 690 leh lari 190++kmh jer....tgk abg dia superduke 990cc kan single piston gk kan tgk leh lari smpi 270++kmh lagi...

superduke V twin bro....

Offline rin_gile180sp

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 646
Re: KTM Duke 690 and Duke 690R CKD
« Reply #26 on: May 08, 2011, 10:10:04 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
superduke V twin bro....

OOO ya ke...patutla superduke leh dpt top mcm tu.....Tapi pengalaman saya di depan mata di traffic light ada 2 biji moto satu duke 690 ngn satu lagi scoot gilera gp 800cc and saya masa tu tgh drive merdz S350(bukan saya punya kereta tapi bos punya hehehe) Duke kt blakang gp800 jarak satu moto...hijau je itu gilera lepas dulu pick up mencanak gp800 tu ,lps tu duke pn lepas gak ...mak aiiiii duke tu punya pick up  lg mcm melantun..itu duke dkt2 hujung nk smpi traffic light yg lagi satu dia pn dpt catch up gp800 tu...hehehe kesimpulannya duke punya pick up kuat lg skit la dr gp800 tu tapi leceh gak nk smpi blakang gp800c tu sbb gp800 jln dulu.....apa2 pn respect la duke punya pick up 690cc single piston vs 800cc 2 piston....
Tapi itu gp800cc leh naik 220 kmh ...duke 690 tk tau leh naik brapa...
yg aku lak smpi ke lantai tekan minyak kena tggl pick up berkampung yg 2 biji moto tu hehehehe ..TAPI klu masuk highway panjang mmg dua2 biji moto tu aku gigit la hehehe ...S350 ni ngn moto2 mcm tu leh mkn lg top speed tapi klu moto inline 4 600cc dh tk dpt kejar dh top...plg koman s350 leh naik 260kmh je(itu pn lambt)
warcraft games:
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Kilokahn

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 23
  • Supermotard Supplies
    • Supermotard Supplies for your motard, offroad, adventure, street, and sports bikes.
Re: KTM Duke 690 and Duke 690R CKD
« Reply #27 on: May 12, 2011, 04:10:42 pm »
Clutch fluid asyik leaking aja. Aku top up dengan minyak Singer. murah, jimat.. tapi utk short term aja.. nak kena ganti o-ring dalam clutch slave.
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline naaim

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 72
Re: KTM Duke 690 and Duke 690R CKD
« Reply #28 on: May 16, 2011, 04:57:11 pm »
meleleh wooo tgok KTM Duke R
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline jelan

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1367
  • جلان سيستم
Re: KTM Duke 690 and Duke 690R CKD
« Reply #29 on: July 01, 2011, 02:04:22 pm »
moto ape ni KTM ni..
x pernah nampak pun kat jalanraya...

Offline alex8fire

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 402
  • Mahu Beli Perfume Dengan Harga Cukup Murah >>PM Me
    • Perfume Original Plg Murah !!!
Re: KTM Duke 690 and Duke 690R CKD
« Reply #30 on: July 01, 2011, 02:10:25 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
moto ape ni KTM ni..
x pernah nampak pun kat jalanraya...


bakar...bakar... ;D
PERFUME ORIGINAL DGN HARGA CUKUP MURAH!!!
DUNHILL, POLO, CK, CHANEL, GIORGIO ARMANI, DAVIDOFF, HUGO, LANCOME, ESCADA, GUCCI, ESTEE LAUDER, GUESS, BURBERRY, BVLGARI
*klik kt bawah nie
You are not allowed to view links. Register or Login.

Offline jelan

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1367
  • جلان سيستم
Re: KTM Duke 690 and Duke 690R CKD
« Reply #31 on: July 01, 2011, 02:32:18 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login

bakar...bakar... ;D

hehe kalau jumpe kena bakar ker.

Offline alex8fire

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 402
  • Mahu Beli Perfume Dengan Harga Cukup Murah >>PM Me
    • Perfume Original Plg Murah !!!
Re: KTM Duke 690 and Duke 690R CKD
« Reply #32 on: July 01, 2011, 02:35:10 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
hehe kalau jumpe kena bakar ker.


cehh...
anjat boboy jelan xkenal KeTaM... :D
PERFUME ORIGINAL DGN HARGA CUKUP MURAH!!!
DUNHILL, POLO, CK, CHANEL, GIORGIO ARMANI, DAVIDOFF, HUGO, LANCOME, ESCADA, GUCCI, ESTEE LAUDER, GUESS, BURBERRY, BVLGARI
*klik kt bawah nie
You are not allowed to view links. Register or Login.

Offline jelan

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1367
  • جلان سيستم
Re: KTM Duke 690 and Duke 690R CKD
« Reply #33 on: July 01, 2011, 02:53:56 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login

cehh...
anjat boboy jelan xkenal KeTaM... :D

haaaaaaaaaaaaaaaaa....sempuuuuuuttttttttt

komon lex....bile lg.....kwn2 sume da sorg 1 tu....

Offline jelan

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1367
  • جلان سيستم
Re: KTM Duke 690 and Duke 690R CKD
« Reply #34 on: July 05, 2011, 01:47:50 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
Dikatakan Duke dengan Duke R CKD ni pakai block cast iron, bukan block magnesium alloy. Macam moto tak siap katanya, power moto CKD tak macam moto CBU..

Kalau ada moto tahun 2008 2009 nak jual tu, baik lah beli..

siapa cakap.. rileks jer duke ckd 205kmh top speed dia..

Offline sawn

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 342
  • Bikeless
    • apa der
Re: KTM Duke 690 and Duke 690R CKD
« Reply #35 on: July 05, 2011, 05:06:20 am »
yg model kilokahn rasanya bukan model Duke tapi model SMC.

Kat Kapar... harga Duke sama je dengan harga Xj6 = 42k.... Tapi bagi aku, aku suka pakage Duke lagi.  ;D.

Kalau bagi aku apa-apa motor pun aku tetap suka punyaaaa  ;D ;D ;D

Macam-macam gaya amik lap



« Last Edit: July 05, 2011, 05:10:41 am by sawn »
سَيَخْرُجُ قَوْمٌ فِي آَخِرِ الزَّمَانِ أَحْدَاثُ الْأَسْنَانِ سُفَهَاءُ الْأَحْلَامِ
?Akan muncul di akhir zaman suatu kaum yang muda umurnya (para pemuda) yang bodoh akalnya.? (HR. Al-Bukhari)

Offline Wak_Racing

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 98
Re: KTM Duke 690 and Duke 690R CKD
« Reply #36 on: July 05, 2011, 09:42:51 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
siapa cakap.. rileks jer duke ckd 205kmh top speed dia..


jgn kire top speed, kire aspek2 lain juga.. cara pemasang kat kilang pon dh lain
yg CKD mcm element cukup syarat je..sikit pun tetap ada beza gak..
best jugak yg CBU.. harge pon bestt  ;D

You are not allowed to view links. Register or Login
yg model kilokahn rasanya bukan model Duke tapi model SMC.

Kat Kapar... harga Duke sama je dengan harga Xj6 = 42k.... Tapi bagi aku, aku suka pakage Duke lagi.  ;D.

Kalau bagi aku apa-apa motor pun aku tetap suka punyaaaa  ;D ;D ;D

Macam-macam gaya amik lap

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

alang2 nak beli sambar 690-R terus, tp exzos 690 kat bawah npk cam kureng mashuk, kalo diorang production cam 990
nye exzos belakang mmg smart, baru thrill.....  :D

Offline jelan

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1367
  • جلان سيستم
Re: KTM Duke 690 and Duke 690R CKD
« Reply #37 on: July 05, 2011, 11:38:14 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
jgn kire top speed, kire aspek2 lain juga.. cara pemasang kat kilang pon dh lain
yg CKD mcm element cukup syarat je..sikit pun tetap ada beza gak..
best jugak yg CBU.. harge pon bestt  ;D

alang2 nak beli sambar 690-R terus, tp exzos 690 kat bawah npk cam kureng mashuk, kalo diorang production cam 990
nye exzos belakang mmg smart, baru thrill.....  :D
jgn nak best sgt la...ckd paling2 problem pon fuel pump..tp ade warranty
nak rase masyuk beli la exhaust akrapovic
baru tau masyuk ke x masyuk

Offline Wak_Racing

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 98
Re: KTM Duke 690 and Duke 690R CKD
« Reply #38 on: July 05, 2011, 11:50:03 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
jgn nak best sgt la...ckd paling2 problem pon fuel pump..tp ade warranty
nak rase masyuk beli la exhaust akrapovic
baru tau masyuk ke x masyuk

tu la beza nya ckd dgn cbu walaupun masalah fuel pump lebih kpd cdk banding cbu,
cbu nye sound pon npk dh beza dri ckd walaupon x ketara tp ttp xserupe, cbu xpayah akrapovic pon hensemm..

Offline jelan

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1367
  • جلان سيستم
Re: KTM Duke 690 and Duke 690R CKD
« Reply #39 on: July 05, 2011, 12:15:00 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
tu la beza nya ckd dgn cbu walaupun masalah fuel pump lebih kpd cdk banding cbu,
cbu nye sound pon npk dh beza dri ckd walaupon x ketara tp ttp xserupe, cbu xpayah akrapovic pon hensemm..
ko jgn nak opai la kalo ko kata sound cbu x sama ngan ckd..sama je beb..
kalu da nama ejos standard,sama je semua..meh sini aku bwk cbu 1..ckd 1 aku rem ejos standard kt telinga ko
nk tgk la kot2 ade beza dr segi bunyi die...wakakaka