Author Topic: Zone Basikal Report Ride  (Read 55278 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mibham

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 116
  • MBCian since Nov 2002
Re: Zone Basikal Report Ride
« Reply #40 on: December 19, 2010, 07:39:22 am »
Tobat aku, memang bbesssttt gggilllleerrrr........!!!

Bila la bole buat trip macam you all ni??...
anyway tahniah!!
Kenapa kita tidak kaya?
"kerana kita tidak memperkayakan diri kita sendiri. Setiap hari kita berusaha dan bekerja untuk memperkayakan orang lain"  ;D ;D

Offline mayonaise

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 85
Re: Zone Basikal Report Ride
« Reply #41 on: January 24, 2011, 10:12:56 pm »

Menunggu report tasik bera  ;D .....

Offline kardon

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 11
Re: Zone Basikal Report Ride
« Reply #42 on: January 24, 2011, 10:22:50 pm »
report tunggu abg jaa. kalo nak tengok gambar..ada kat facebook C2SEE. You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Abg Acid

  • Storm Riders
  • *****
  • Posts: 5418
  • Bike Tour Advisor. Location : Muar Malaysia.
Re: Zone Basikal Report Ride
« Reply #43 on: January 24, 2011, 10:42:41 pm »
Hi folks,

Rregret we did not announce this ride earlier. However, we will try to make annoucements and invitations on future rides whenever possible. As bicycle touring is not a popular pastime in Malaysia yet, we hope with the  pictures and reports made in this website, it will certainly spur some interest amongst fellow cyclists. We are no otais in this field, just merely amateurs with some interest and pea size knowledge on bicycle touring. We are not on fully loaded tour bicycles specially designed for hardcore travellers , but most of us are on converted MTBs and Hybrids. Its love for bicycles and travels that made us leave the comfort of four wheel motorised vehicles and our motorcycles  and put ourselves in situation of  hardwork pedalling.

Early on the 15th January 2011 we made our move out from Muar when it is still darik. Bicycles were transported on our cars and we made a short journey to Keratong 2, (Bandar Tun Abdul Razak) where the cars were parked  and bicycles are taken down to mark the beginning of the journey. The estimated distacnce was only around 60 km to destination, a favourable distnace indeed and we expect to cycle an easy 5 hours on the road, plus food, drinks and ciggarette stops.

 



Just 10 kilometers after starting the jpourney, we made a brief stop on this bridge. It has a fascinating view of flowing water underneath. Vehicles are not plenty yet at this time in the morning, but be warned that these vehicle that do passes through this stretch certainly travel at very high speed.Sometimes it gets kida scarry when they passed zoom us. A rear view mirror installed on your bikes makes it more safe and you will be more aware on oncoming vehicles from the rear and thus wont take you off guard full of surprises. Pic above: from left Najib, Su and Cheng.

 



Cheng, at the Melati Junction. This road ahead will lead you to Temerloh as well. We took this secondary road, which link Muadzham and Keratong.

 



Picture above showing Najib trying hard to be on Cheng's tail but to no avail. Cheng is the King our group, sort of leave-no-prisoner rider when travels through hilly terrains.The kind who will show no mercy leaving you behind.
« Last Edit: January 24, 2011, 10:46:27 pm by Abg Acid »
You are not allowed to view links. Register or Login
Wind in your hair, flies on your teeth! Yeah, thats what travel on a motorcycle is all about.
You are not allowed to view links. Register or Login   .Tel +6019 6588 402

Offline Abg Acid

  • Storm Riders
  • *****
  • Posts: 5418
  • Bike Tour Advisor. Location : Muar Malaysia.
Re: Zone Basikal Report Ride
« Reply #44 on: January 24, 2011, 11:00:40 pm »


Finally after 5 hours of good sweat we came to this signboard telling us that we are near to our destination. Good grief, at last. It was a hard ride towards the end of our journey as the terrain changes into a wild and hilly one. But there are literally no vehicles passing through this stretch, except for a handfull of trucks and fwds, and you can play with your bikes around the tarmac zig zagging your way with no worries of vehicles coming from behind.

 



Cheng and Najib posing  underenath the welcome sign of Tasek Bera. Happy  faces after a hardwork, the rewarding feeling of achievements. Satisfaction taht money cannot buy.

 



But our hardwork is not done yet. We stiil need to cycle 4 kilometers into the forest from the main road. 4 kilometers would be a piece of cakes was the intial thought. But it turned out to be a 4 kilometers of monstrous steep gradient climbs and whooping downhills. The road surface was a bit mouldy, and this make it more treacherous, slippery and pretty dangerous to sweep low around the bends on the downhills. This road leads right into a lush primary forest and as usuall Cheng and Najib were no longer visible. They were too fast to be seen, but instead Boy saw an enornous cobra passing across the road!
You are not allowed to view links. Register or Login
Wind in your hair, flies on your teeth! Yeah, thats what travel on a motorcycle is all about.
You are not allowed to view links. Register or Login   .Tel +6019 6588 402

Offline Abg Acid

  • Storm Riders
  • *****
  • Posts: 5418
  • Bike Tour Advisor. Location : Muar Malaysia.
Re: Zone Basikal Report Ride
« Reply #45 on: January 24, 2011, 11:04:02 pm »
At last, after approxiamtely 6 hours of cycling and rest stops we made it to Tasek Bera. If you had google Tasek bera, you will discover that it is quite remote, locate on the westtern part of Pahang, slightly on the south section. When we arrived there were few cars on the parking lot. but the resort looked very empty. I presume they are anglers that came with the cars, and they are looking for some good game fishing in the lake.



The resort. Quite nice looking and well built. The signs  on the resort still display its old name "Persona Lake Resort" . We believe it has change managements since and now it is called as Tasek Bera Resort. Rooms were quite nice, and we took the lake-view room. It is built on tall concrete stilts and the views from our varendah is simply awsome.

 



The first thing we did when we arrived was to have our belly filled with food and drink. Its been quitew a tough ride climbing hills and we were a bit hungry when we arrived. Picute above is the restaurant. It was emptywhen we arrived and we had the whole place to ourselves. And the ladies at the restaurant kept us entertained. ahh yes, we certainly had a good time.

 



After an hour or so, more cyclist came. These are the guys who came from Kuala Lumpur. They had parked their cars at Temerloh and cycle south to Tasek Bera. Soon enough we had a bigger crowd, the fill the rooms at the resort. Sort of bicycle congregation. Kl guys and Johor guys, coming to the same location for the weekend, but each taking a diferent route to the location. Picture above: from right: Mohdi, Kardon and Moto1
You are not allowed to view links. Register or Login
Wind in your hair, flies on your teeth! Yeah, thats what travel on a motorcycle is all about.
You are not allowed to view links. Register or Login   .Tel +6019 6588 402

Offline Abg Acid

  • Storm Riders
  • *****
  • Posts: 5418
  • Bike Tour Advisor. Location : Muar Malaysia.
Re: Zone Basikal Report Ride
« Reply #46 on: January 24, 2011, 11:06:53 pm »


Later in the evening, after much rest in our aircon rooms we decided to do some exploring on the lake. We had made bookings for a lake tour. It cost rm40 to a boat, and each boat can take 4 passengers. The duration of the lake tour is approximately half an hour. Picute above is the jetty. There were some anglers trying their luck here. The water looks dark and very still, really mirror-like scenery.

 



On coming to the jetty. the water looks inviting and I tried to do a stunt here. But once I hit the water, an uneasy feeling immediately grew inside me. This is strange water at a strange locations. Its deep, and the water is dark and still, almost mysteriuos like. Immediately pictures of giant anacondas and man eating alligators flash on my mind, I could sense as if they are coming from down below and will snap at my fragile legs any moment then. Hehe., I hurriedly alighted from the water.

 



Its better to be on the boat then in the water, safe and secured. Cheng and Najib taking the rear spot on the boat. It was a pleasant experience riding up on the boat.
You are not allowed to view links. Register or Login
Wind in your hair, flies on your teeth! Yeah, thats what travel on a motorcycle is all about.
You are not allowed to view links. Register or Login   .Tel +6019 6588 402

Offline Abg_Jaa

  • Storm Riders
  • *****
  • Posts: 64
    • C2See
Re: Zone Basikal Report Ride
« Reply #47 on: January 25, 2011, 08:10:46 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
report tunggu abg jaa. kalo nak tengok gambar..ada kat facebook C2SEE. You are not allowed to view links. Register or Login

Alamak?.. saya kena tulis report ke? :o.. hehehehe.. kali ni saya beri chance kat Mohdi ataupun Kardon tulis lah, sebab saya cuma buat trip one way je.. nanti macam tak lengkap lak...  ;)
For weekly cycling event, refer to You are not allowed to view links. Register or Login

Offline ashburn

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 68
Re: Zone Basikal Report Ride
« Reply #48 on: January 25, 2011, 09:28:57 pm »
Salam AA and the rest of the gang,
Actually, I have been reading this thread about 3 weeks ago. Can't believe it that all my biking buddies are now having a new hobby. Naturally, I also got excited into cycling and already bought myself a bicycle just a few days before this Tasek Bera trip. Wanted to join you guys but last minute have to attend family function which I cannot escape. Hope to join you guys on future cycling trips. In the meantime, keep the ride report going. Regards, ashburn

Offline mohdi

  • MBC Support
  • *****
  • Posts: 1279
Re: Zone Basikal Report Ride
« Reply #49 on: January 26, 2011, 09:59:51 am »
wellcome to the club bro ashburn... he he he... laen kali kita boley kayuh sama sama...

report untuk geng belah KL... nanti akan saya cuba tuliskan... tetapi satu perkara yang nak cakap,, bila dah melepasi waktu waktu perjalanan itu.. dan sekarang ini saya masih tak percaya dengan apa yang telah saya tempuhi... pengalaman paling best.. ha ha ha....
sehinggakan disuatu ketika ditepi jalan... hati berkata kata.... gila ke aku nie.. kereta ada.. motor ada.. aleh aleh duk kayuh basikal tengahari buta dahlah daki bukit... huarhh huarhhh....
Aku kateng... 012-9466796

Offline ashburn

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 68
Re: Zone Basikal Report Ride
« Reply #50 on: January 26, 2011, 08:33:29 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
wellcome to the club bro ashburn... he he he... laen kali kita boley kayuh sama sama...

tq bro mohdi. basikal kita pun sama, hybrid polygon heist. tapi saya version 4.0 hehe..

Dalam facebook c2see, ada organize ride gombak-genting sempah. Join tak?


Offline Abg Acid

  • Storm Riders
  • *****
  • Posts: 5418
  • Bike Tour Advisor. Location : Muar Malaysia.
Re: Zone Basikal Report Ride
« Reply #51 on: January 26, 2011, 08:34:54 pm »
Salam Ashburn, caya lah. Anda juga mau kayuh kah? Mohdi kata kerja gila lah kayuh ni. Banyak kerja lain boleh buat. Keh keh keh!

ok, kita sambung kayuh lagi.... jom report kasi masyuuukkk!


Jaa and the family, yang pegang camera kat belakang tu Ebol, cyclist ni juga datang ke Bera naik SUV.. keh keh :b.. naik SUV beb, beskal pun naik SUV.



Ni geng Abg Acid,... sukanya mereka,.. tak pernah naik perahu kot?



eee, laju nya.. nak mana tu? Case boatman nak balik cepat, nak ambil trip ke 2 petang tu.
You are not allowed to view links. Register or Login
Wind in your hair, flies on your teeth! Yeah, thats what travel on a motorcycle is all about.
You are not allowed to view links. Register or Login   .Tel +6019 6588 402

Offline Abg Acid

  • Storm Riders
  • *****
  • Posts: 5418
  • Bike Tour Advisor. Location : Muar Malaysia.
Re: Zone Basikal Report Ride
« Reply #52 on: January 26, 2011, 08:42:42 pm »

Hari ke2, time nak balik dah. pagi tu kami breakfirst di restaurant resort tu. Basika semua parking, cyclist pergi makan. Pagi ni makan biasa je, nasi lemak. Malam tadi memang makan baik pnuya. Set rm18 per pax of 4 person. Ikan patin masak lemak... Tukang masak, awek latah.. memang lah sedap. Kena tanya Mohdi ni pasal awek ni.. Pendek je awek tu.. entah entah kaum semalai kot.. keh keh keh!

Beskal yang hampir dengan camera ni pelek sikit, cuba lihat trunk beg nya.. Beg Givi , jenis tankbag untuk motosikal ni,.. ni apa cerita?.. naik motot ke beskal?.. Tak kesah lah... apa apa boleh pakai..janji ROCK!



Cheng46 sedang kasi minyak pada rantai. Dia tanya AA ada minyak rantai tak?.. AA kata ada, kat dapur restaurant.. Padan muka, amek ko minyak masak cap buruh untuk minyak kan rantai. Rantai beskal tak cerewet macam rantai motor, apa apa minyak pun boleh kan Cheng?



ewahhh, semua dah bersedia nak gerak balik,.. ceria , bertenaga,.. tak sabar sabar nak mula
« Last Edit: January 26, 2011, 08:44:53 pm by Abg Acid »
You are not allowed to view links. Register or Login
Wind in your hair, flies on your teeth! Yeah, thats what travel on a motorcycle is all about.
You are not allowed to view links. Register or Login   .Tel +6019 6588 402

Offline Abg Acid

  • Storm Riders
  • *****
  • Posts: 5418
  • Bike Tour Advisor. Location : Muar Malaysia.
Re: Zone Basikal Report Ride
« Reply #53 on: January 26, 2011, 08:51:09 pm »

Group photography,.. ni lah calon calon yang terkelaur dari Tour De Langkawi,.. tak layak masuk pertandingan,.. ride ke dalam hutan... kesian kesian



Rilek je peserta ni,.. penunggan terakhir kot?.. jaga jaga depan tu bukit,.. keluar sahaja dari Resort dah jumpa bukit. Kayuh beb, jangan tolak..keh keh keh: ramainya yang tolak. Ada juga peserta yang mula mula dah give up..tumpang SUV.. ngelat.



kayuh beb, kayuh,.. dalam gambor ni ada peserta yang ngelat tu,.. naik SUV untuk keluar dari hutan rimba Tasek Bera
You are not allowed to view links. Register or Login
Wind in your hair, flies on your teeth! Yeah, thats what travel on a motorcycle is all about.
You are not allowed to view links. Register or Login   .Tel +6019 6588 402

Offline Abg Acid

  • Storm Riders
  • *****
  • Posts: 5418
  • Bike Tour Advisor. Location : Muar Malaysia.
Re: Zone Basikal Report Ride
« Reply #54 on: January 26, 2011, 08:55:15 pm »

Peserta dari Muar, Johor, ada gaya macam world traveler ni.. Gaya je,.. masa pergi Mersing peh wai abis,.. dalam trip kali ni nampak dah ada stamina. Boyomargono,..aka Boy



Boy dan najib dari Muar. Najib ni datang berlengang je, tak de bag beb. Seluar sehaelai, baju sehelai. Malam tido pinjam baju orang asli semelai Tasek Bera
You are not allowed to view links. Register or Login
Wind in your hair, flies on your teeth! Yeah, thats what travel on a motorcycle is all about.
You are not allowed to view links. Register or Login   .Tel +6019 6588 402

Offline Abg Acid

  • Storm Riders
  • *****
  • Posts: 5418
  • Bike Tour Advisor. Location : Muar Malaysia.
Re: Zone Basikal Report Ride
« Reply #55 on: January 26, 2011, 09:10:08 pm »

wuyoo, takut kite orang nenguk,.. ni pasti lajooo ni, tak terkejar yop! Keh keh.. ni Kardon ni kan?..



Ebol dan Kardon.. dua dua beskal putih ni..




ha! ni baru betul betul santai ni.. Real tourer Pak Aji kita Moto1. Pununggan rilek , menikmati keindahan alam semula jadi. Awas pak Aji, tapak itu lah Boyo terserempak dengan king Cobra melintas, di ikuti oleh dua ekor anaknya, ..sekor kena lenyet oleh boy.. tentu ibu dia marah tu...
You are not allowed to view links. Register or Login
Wind in your hair, flies on your teeth! Yeah, thats what travel on a motorcycle is all about.
You are not allowed to view links. Register or Login   .Tel +6019 6588 402

Offline mohdi

  • MBC Support
  • *****
  • Posts: 1279
Re: Zone Basikal Report Ride
« Reply #56 on: January 27, 2011, 12:15:42 am »
sedikit cerita perjalanan kami dari KL...

Sabtu,,,

Pukul 6.45 saya gerak dari rumah di rawang untuk berjumpa dengan moto1 di batu Cave.. Basikal dari semalam lagi dah masukkan dalam keter.. so pagi nie tak ada lah kalut sangat... kasihan kat mem kerana pepagi lagi dah kena jadi drebar...

Saya sampai kat Petronas batu cave seperti yang dijanjikan dan seterusnya jumpa dengan moto1.. saya tak ambil masa yang lama untuk memunggah basikal saya kedalam bonet kereta moto1...

dalam pukul 7.10 pagi kami dah mula bergerak ke temerloh.. perjalan santai dan tenang kerana pepagi nie masih belum banyak kenderaan.. kami rancak berborak kerana dah agak lama tak berjumpa.. rasanya last jumpa adalah pada malam nak flag off ride ke Hadrin bersama Abg c Acik...

Pukul 9.00 pagi kami dah sampai dikawasan masjid di temerloh... temerloh nie tak adalah asing sangat bagi saya kerana pernah bekerja dan menetap disini selama 4 tahun... jadi jalan kat sini dah familiar benar.. koe pun ramai juge rodong orang temeluih nie...

sampai aje terus parking dan nampak ada seorang mamat yang agak hemsem berdiri sambil bersandar dikereta... atas semangat ingin berkenalan maka salam pun hulur dan dan mamat ini soheh bro kardon... jadi kami borak kejap dan seterusnya pergi makan kat kedai berdekatan.....

selepas makan kami pergi kekereta dan parking di kawasan parking bagi kaki tangan LHDNM.. ada kawan kerja kat situ... jadi bolehlah tumpang parking dan bagusnya ada guard lagi...
Aku kateng... 012-9466796

Offline mohdi

  • MBC Support
  • *****
  • Posts: 1279
Re: Zone Basikal Report Ride
« Reply #57 on: January 27, 2011, 12:38:52 am »
selepas selesai parking dan keluarkan basikal maka kami pun mulalah bergerak.. Doa dibacakan oleh Moto1.. Masa nie belum ambil gambar lagi... lupa jap pasal gambar...

kami start kayuh  dan berhenti di Petrol Pam untuk membeli minuman,,,,



Bro moto1 dan kardon... ready to rumble...



diriku newbie dan kardon... tersenyum lagi...



saya kat depan... Moto1 dan kardon tukang ambil gambar,,, he he he yang kuat duk belakang... takleh duk depan takut terkentut kami semua...



pelan pelan kami kayuh... tu turun bukit tu... masa nak naik tadi rasa nak mintak nyawa kome...



speed untuk 10 km pertama... erm boleh tahan.. he he he...



dah cakap dah tadi yang kuat kena duk belakang.. tapi agaknya dia boring sebab kami kayuh sloww.. jadi kardon dengan berlagaknya potong kami he he he... siap berenti ambil gambar pastu follow.. pastu potong kami lagi... berlagak betullah budak tu,,,,, ::) ::) ::)



saat saat mencemaskan kordon apabila mohdi cuba memintas dan berjaya... turun bukit... boleh le... seminit lepas tu kardon potong balik... hampes betul,,,



motor1 relek aje kayuhhh...



kami berhenti disini berehat sekejap kerna telah menempuhi bukit dan jalan yang berselekoh tajam... kordon berposing.. demo bolehlah kayuh laju.. badan demo slim.. demo tengok perut kawe... itu aje dah dekat 20 kilo... berat oooo



haa ini barulah sepadan....
Aku kateng... 012-9466796

Offline mohdi

  • MBC Support
  • *****
  • Posts: 1279
Re: Zone Basikal Report Ride
« Reply #58 on: January 27, 2011, 01:14:55 am »
selepas berehat barang seditik dua kami pun meneruskan perjalanan.. kali ini jalan dah makin sibuk dan kami terpaksa lebih berhati hati...



terpaksa ketepi sehingga ke pinngir jalan kerana lori besar baru aje lalu...



sejam selepas perhentian pertama..saya dah rasa macam nak mintak nyawa.. jadi dengan menggunakan kuasa vito saya berenti... he he he moto1 pun sama tunggu masa aku berenti aje...tapi buat muka konon konon relex aje... yang aku tak puas hati adalah sama itu kardon... boleh di senyum senyum kat kita orang,,,, takpe nanti turun bukit aku potong sayur la ngko...



harapan berkecai.. tak boleh jugak nak potong kardon... dia laju weh...



rasanya dah hampir 3 jam kami berkayuh... kalau tengok muka yang senyum tu tentu nampak macam kami steady aje.. tapi sebenarnya dah rasa nak tahan teksi dah nie,,, kalau tak pun boleh tahan lori pun kira ok gak... lepas tu perjalan makin singkat kerana banyak berenti... penat wehhh....



akhirnya kami ternampak satu gerai jual nangka... maka kami pun berenti kat sini.. ambil energy sikit ..
baik betul akak yang jual nangka ini.. kami makan nangka free aje hari nie... siap dengan dapat kad jemputan kahwin lagi...tapi hanya saya dan moto1 aje makan... si kordon tu jenis mat nasi... musti makan nasik.....



akak tu dah nak balik... nangka banyak yang tak elok katanya... tak mau jual nanti ada customer complaint... bila ditanya tentang nangka akak nie jawab dia ada kebun nangka dah ada lebih kurang 400 pokok nangka... eeee banyak tuuuu



eksyen betul budak nie...lami dah "mepeh" dia steady aje amik gambar...



lebih kurang 25km dari tasek bera.. kami berenti singgah makan kat sini... kedai abang mat conner... sayang betul kerana lauk patin dah abis... jadi kami balun ajelah apa yang ada,,, saya dan kardon makan.. abng moto1 tak makan,,, katanya dah kenyang sebab makan nangka tadi... saya nie pulak asyik nak makan aje... kayuh basikal nie cepat lapar weh....

selepas makan kami meneruskan perjalanan.. walaupun cuaca agak baik,, tak lah terik sangat panasnya,,, kebanyakannya mendung aje...tapi bahangnya masih terasa... penahnya bontot kuuu...



wajahku ceria bila lihat hanya 5km aje lagi ke tasek bera...



Isyarat Bagus dari moto1.... dah nak sampai weh...



masuk aje simpang ke tasek bera... tu dia ada lagi 4km... bukit tak ingat punya... tak larat weh kayuh nak anik bukit tu... maka kami pun buat aksi "MTB" mari tolak basikal.....


dan selapas tolak basikal.. masa dekat nak sampai kami pun dengan riaknya naik basikal.. dan sisambut oleh AA...sempat gak tipu aa mengatakan kami semua kayuh kesemua bukit tu... confius gak aa samada nak percaya atau tidak... he he he...
Aku kateng... 012-9466796

Offline kardon

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 11
Re: Zone Basikal Report Ride
« Reply #59 on: January 27, 2011, 03:06:00 pm »
Additional sket dalam report mohdi...

Dalam 10 km nak sampai ker persimpangan tasik bera tuh, abang Razak aka moto1 mengalami pisten jem( kaki krem). Aku punya la tunggu mohdi ngan moto1 ni kat jambatan berhampiran Felda Bera Selatan, tak muncul2. Abis 2 batang rokok pun tak muncul gak. Baru nak patah balik, nampak lah diorang berdua nih slow2 kayuh. Sian nampak brader moto1 nih. Bagi minyak POWER (tak power mana pun) kasik sapu. Rehat 10 minit, kayuh lagi.

Di pertengahan 4 km yang menyeksakan tu sekali lagi pisten moto1 jem. berenti tepi jalan, ambik minyak POWER, uruk kaki moto1. Dia kata dah ok, terus kayuh sampai ke resort.

Mohdi, aku ni takder la kayuh laju sangat, cuma stamina tu ada belen sket2. maklum lah, badan aku slim sbb ada jenglot 2 ekor dlm perut aku. Masa berenti makan nasik tu ko tak sedar ker nasik aku tuh banyak gila dari nasik ko. hahahahaha. So bila dah refuel, jenglot yang 2 ekor tuh buat kerja lah. sia2 jer lah bela jenglot kalo makan jer, keje x nak buat. muahahahahahaha. (dgn kata saintifik, badan aku metabolic rate tinggi. makan terus jadi energy...tu yg byk reserve energy...)

Look forward to next touring...
Macam nak ikut AA gi patani jer..hehehe..mana la tahu kot2 leh makan ayam daging... makan ikan kering jer..muahahahahhahha.. (quote mohdi nih)

Malaysian Bikers Community (MBC)

Re: Zone Basikal Report Ride
« Reply #59 on: January 27, 2011, 03:06:00 pm »