Author Topic: Modenas GT128 V22 --- Mekap Version  (Read 54187 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Cbs 1868

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 73
Re: Modenas GT128 V22 --- Mekap Version
« Reply #260 on: December 17, 2010, 08:42:29 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login







 :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

ini yg patut bangga.... ;)

Offline wan_gt

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
  • Kayuh Pelan-Pelan
Re: Modenas GT128 V22 --- Mekap Version
« Reply #261 on: December 19, 2010, 07:17:32 am »
GT2 rider lain,ble lak nk folo bro hadi??moto same dah... :D :D :D
O o <," )))>< NEWBIE TUMPANG LALUU...

Offline BCD6153

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 52
  • Yang biasa2 sajer
Re: Modenas GT128 V22 --- Mekap Version
« Reply #262 on: December 21, 2010, 08:35:27 am »
Kalau dah tak der kerja lain bolehlah kot... tapi sekarang nik.... mungkin tak leh...
aper idaknya kener cuti panjang tuuuuuuuu
Yang Biasa-biasa sudah....

Offline rhulk

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 22
Re: Modenas GT128 V22 --- Mekap Version
« Reply #263 on: December 24, 2010, 11:12:27 am »
camon rider gt facelift..ape kah kbr korang?motot sihat ke x?smua ok ke?
sonyap jer..jenuh eden duk nunggu feedback ni..lau feedback cun..eden mau tapau facelift ni..hehehehe

Offline eN.rOsLaN46

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 22
  • "best splendid cruiser"
Re: Modenas GT128 V22 --- Mekap Version
« Reply #264 on: December 26, 2010, 01:46:53 am »
salam penggune GT128 sekalian,aku nk tnye sket nih kt korg2 nih,gt128 ni lau nk pki rim aloi,gantang/hub ape yg seswai utk rim depan n belakang? npk lg kool plak lau pki rim aloi nih,huhu

Offline izzurinzakaria

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 52
  • Lagenda Z JKA 3148
    • facebook
Re: Modenas GT128 V22 --- Mekap Version
« Reply #265 on: December 27, 2010, 12:31:28 am »
salam..
nk tnye otai2 gt, disk gt bole msok kt sport rim yamaha x??
tgok lubang disk empat mcm sme tp xtw la ngam ke x..
ade spe2 yg pnah pkai rim yamaha atau gntang yamaha gune disk ori gt x??

Offline dizzie

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 87
Re: Modenas GT128 V22 --- Mekap Version
« Reply #266 on: December 27, 2010, 01:34:02 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam penggune GT128 sekalian,aku nk tnye sket nih kt korg2 nih,gt128 ni lau nk pki rim aloi,gantang/hub ape yg seswai utk rim depan n belakang? npk lg kool plak lau pki rim aloi nih,huhu

hub kips pon boleyh

Offline Naim_blade

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 517
Re: Modenas GT128 V22 --- Mekap Version
« Reply #267 on: December 27, 2010, 04:56:31 pm »
Moto nie bnyk ngam dgn spare part Kawa, disk dpn rasanye blh msk.

Rim yamaha rasanye xleh msk sb blkg lubang utk spoket 6. Nk sure tnya pada yg pakar, sy nie penyebok sahaja... :)

Offline monamik

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 39
Re: Modenas GT128 V22 --- Mekap Version
« Reply #268 on: December 28, 2010, 12:53:25 pm »
bab rim2 ni sme masalahnye dgn modenas dinamik..
sbb rim gt pkai sme cam dinamik.. lubang spoket rim blakang
pn ade 6, moto len 4 je..bole cbe gne rim utk kawasaki K1 ..

ntah bile sparepart rim gt ni nk kuar..kalo order tokei kdai kte
2 rat lbih tu..mau dkat 300..pnye mhal..

Offline izzurinzakaria

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 52
  • Lagenda Z JKA 3148
    • facebook
Re: Modenas GT128 V22 --- Mekap Version
« Reply #269 on: December 28, 2010, 03:47:44 pm »
disk depan gt 4 lubang kn??
boleh msok kt sportrim depan yamaha x??

Offline axcrow

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 37
  • .:. live with honor .:.
Re: Modenas GT128 V22 --- Mekap Version
« Reply #270 on: January 04, 2011, 03:13:12 pm »
Salam,

Dari pembacaan dalam ni, ada beberapa perkara forumer highlight:
1. coverset gegar. Leh tahu tak berapa laju baru gegar ni mula terasa?
2. kelajuan selesa (enjin tak bunyi mengerang) n top speed
3. ada masalah EO ilang tak? (macam terjadi dekat kriss)
4. solution lampu belakang terbakar (ni selalu tgk kat gt128)
5. soket kaput (soket mana yang kaput tu)?

Yang dengar solution:
1. Meter minyak tak accurate. --> tukar pelampung kriss 120
2. tayar standard licin --> tukar tayar. Hehe

Offline Naim_blade

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 517
Re: Modenas GT128 V22 --- Mekap Version
« Reply #271 on: January 05, 2011, 11:36:24 am »
Bagi aku kelajuan paling selesa motor nie 100kmj meter GT. Pd kelajuan nie motor paling minimum gegaran, enjim paling snyp...

Lampu belakang selalu terbakar salah 1 punca socket lampu blkg x ketat, mksdnye klau kita pasang bulb baru jgn ada goyang2, sb nt bulb mdh terbakar.

p/s: kelajuan selesa nie aku dpt lepas tuka spoket blkg saiz 40.

Offline BCD6153

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 52
  • Yang biasa2 sajer
Re: Modenas GT128 V22 --- Mekap Version
« Reply #272 on: January 09, 2011, 12:02:14 am »
You are not allowed to view links. Register or Login







 :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

sayang... boleh pihak MODENAS tidak hargai jasa individu ini??????
Dimanakah MODENAS semasa peristiwa bermakna ini??????
Yang Biasa-biasa sudah....

Offline gt128_mimpiku

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 6
  • Mula kan sesuatu dng بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـ
    • pencarikalam
Re: Modenas GT128 V22 --- Mekap Version
« Reply #273 on: January 18, 2011, 04:49:17 am »
No komen bab ni...sy ada juga masuk forum gt128 tapi tak berapa kenal Bro Hadi,tahu2 dah ride....so faham2 la.
« Last Edit: January 18, 2011, 04:52:18 am by gt128_mimpiku »
Hadis Terpilih
~Setiap anak dilahirkan dlm keadaan You are not allowed to view links. Register or Login orang tuanyalah yang menjadikan dia Yahudi, Nasrani atau Majusi.
~Malu adalah sebahagian daripada iman.
~Seorang Muslim adalah orang yang tidak merugikan Muslim lainnya dengan lidah, mahupun dengan kedua tangannya.

Offline shogun125

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
  • GT128-Xtreme
Re: Modenas GT128 V22 --- Mekap Version
« Reply #274 on: January 25, 2011, 10:36:43 am »
kalau xtau cite yg betul baik bertanya pada yg lebih arif :police:

Offline abuirfan

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 30
Re: Modenas GT128 V22 --- Mekap Version
« Reply #275 on: January 25, 2011, 03:23:56 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Bagi aku kelajuan paling selesa motor nie 100kmj meter GT. Pd kelajuan nie motor paling minimum gegaran, enjim paling snyp...

Lampu belakang selalu terbakar salah 1 punca socket lampu blkg x ketat, mksdnye klau kita pasang bulb baru jgn ada goyang2, sb nt bulb mdh terbakar.

p/s: kelajuan selesa nie aku dpt lepas tuka spoket blkg saiz 40.
GT aku pulak kalau bawah 100 dia gegar tapi  naik 110 tak gegar sangat, boleh tahan la.
Tiba tiba je aku dapat tambahan kategori....he..he..he..Lesen 'A'!!!.

Offline asusx550

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 11
  • Mulakan sesuatu pekerjaan dng بسم الله
    • Pencarikalam
Re: Modenas GT128 V22 --- Mekap Version
« Reply #276 on: January 26, 2011, 08:31:19 am »
Salam..London dah pi..mantap tu,apakata perancangan akan datang kita pi Mekah pula`megerjakan umrah@Haji... ;D
Penghidupan memerlukan pengorbanan,Pengorbanan memerlukan keikhlasan,tanpa keikhlasan ..kehidupan hanyalah sia-sia.
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Naim_blade

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 517
Re: Modenas GT128 V22 --- Mekap Version
« Reply #277 on: February 08, 2011, 02:01:11 pm »
Sy bwk motor nie hampir 2 tahun... Tp benda nie mg slalu je jadi, tp x tahu ape yg x kene...

Adakah motor nie mg jenis semput2? Mksd aku klau dlm gear 3 @ 4 kita bwk slow mcm kawasan perumahan, mst semput2... Bnyi ala2 enjin nk mati, tp x plak dia mati...

Paling bahaya sy pernah kene di lampu isyarat... Masa lampu hijau pulas minyak nk jalan dia mcm sebu... Bukan masa enjin sejuk je, kadang2 masa enjin dan running lebih 10km pun masih terjadi benda nie. Bahaya oooo... kene lak kite dok depan, blkg kete dok mencanak nak jalan... Klau dibuatnye tiba2 terpadam enjin, x ke naya...

Plug dah tuka baru, tp masih jadi benda ni.

Adakah maslh kaburator? Setting x ngam ke? Last set carb 5 blan lps, tp sblm set tu pun benda nie masih wujud? Atau mg jenis carb @ enjin nie jenis yg semput2?

Belah pagi x payah cerita lah, klau nk jalan mg kene tarik choke, klau x tarik langsung x nak jalan... Kdg2 dah panas kan enjin 5minit pun semput2 jgk...

Sy cuma nk tahu benda nie normal utk motor GT ni @ motor sy yg ada penyakit... Harap dapat membantu...
« Last Edit: February 08, 2011, 02:04:20 pm by Naim_blade »

Offline din88

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 354
  • Tunggang dgn Cermat, Ingatlah Org yg Tersyg
Re: Modenas GT128 V22 --- Mekap Version
« Reply #278 on: February 08, 2011, 06:57:25 pm »
semput2 ni mmg biasa berlaku pada 3000rpm kebawah..time enjin sejuk/xcukup panas dan time hujan..
mmg betol panas 5 minit pon ada kala mmg semput jgk.. tension dibuatnye pagi2.. >:(
tgh hari pon ada semput(moto dok bawah teduh)
mgkn masalah carb kot..
sbb dh penah pakai carb rxz selama 5000km mmg xder masalah ni.. sejuk ke hujan ke start terus jalan ke.. xder semput2 2 lg..
moto pon senang start
skrg test carb std balik tp dgn cdi rasing.. semput 2 kurang berbanding cdi std..
panas enjin 1-2minit pon semput 2 ada skit tp x seteruk dgn cdi std.. kejap je hilang la..

sedikit pengalaman dgn GT yg berusia setahun ni
 ;D
Part Catalog GT128
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline jass80

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 147
  • ::we are bikers::
Re: Modenas GT128 V22 --- Mekap Version
« Reply #279 on: February 08, 2011, 11:44:48 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sy bwk motor nie hampir 2 tahun... Tp benda nie mg slalu je jadi, tp x tahu ape yg x kene...

Adakah motor nie mg jenis semput2? Mksd aku klau dlm gear 3 @ 4 kita bwk slow mcm kawasan perumahan, mst semput2... Bnyi ala2 enjin nk mati, tp x plak dia mati...

Paling bahaya sy pernah kene di lampu isyarat... Masa lampu hijau pulas minyak nk jalan dia mcm sebu... Bukan masa enjin sejuk je, kadang2 masa enjin dan running lebih 10km pun masih terjadi benda nie. Bahaya oooo... kene lak kite dok depan, blkg kete dok mencanak nak jalan... Klau dibuatnye tiba2 terpadam enjin, x ke naya...

Plug dah tuka baru, tp masih jadi benda ni.

Adakah maslh kaburator? Setting x ngam ke? Last set carb 5 blan lps, tp sblm set tu pun benda nie masih wujud? Atau mg jenis carb @ enjin nie jenis yg semput2?

Belah pagi x payah cerita lah, klau nk jalan mg kene tarik choke, klau x tarik langsung x nak jalan... Kdg2 dah panas kan enjin 5minit pun semput2 jgk...

Sy cuma nk tahu benda nie normal utk motor GT ni @ motor sy yg ada penyakit... Harap dapat membantu...

aku pun mempunyai masalah yg sama mcm tuan hamba..td enjin siap mati tiba2 kat trapik lite time lampu hijau plak tue, mengagau gua carik suiz starter..nasib ada electric stater, kalau tak??

muto aku pun genap setahun nie, pagi2 pun mmg masyaallah....takkan nak warm up 30 minit kot?!

skrg ni aku suspek mmg kabo ni je yg mmg masalah besar sbb pkai vacuum type..

Honda Fame C90 - Honda C90 - Honda Hurricane 105 - Yamaha Ego S - Modenas GT 128 - Yamaha FZ150i - Honda CBR 250R ?

Malaysian Bikers Community (MBC)

Re: Modenas GT128 V22 --- Mekap Version
« Reply #279 on: February 08, 2011, 11:44:48 pm »