Author Topic: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM  (Read 36225 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline irmanz89

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 5
  • Yamaha Lagenda 115ZR
    • Facebook
(SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« on: July 13, 2010, 12:32:17 AM »
SYM Bonus 110 (Sudah Berada Dipasaran!!)
Sudah banyak dikedai-kedai berhampiran anda.  ;)

Datang dengan 3 warna - Merah, Hitam dan Putih.

Harga: RM3k+ ;D


By You are not allowed to view links. Register or Login

_________________________________________________________________

ScreenShot:


-Red Colour-

(sticker masih belum pasang)

By You are not allowed to view links. Register or Login


(gambar yang diambil dari atas kertas)

By You are not allowed to view links. Register or Login


You are not allowed to view links. Register or Login(Website SYM Malaysia untuk Bonus 110)


Nanti saya akan edit lagi post ni untuk menambah screenshot~


Yamaha Lagenda 115ZR Owner,
-irManz89-
« Last Edit: July 13, 2010, 09:03:50 AM by irmanz89 »



Offline sawn

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 318
  • Bikeless
    • apa der
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #1 on: July 13, 2010, 02:01:58 AM »
Macam design honda wave lama pun ada
سَيَخْرُجُ قَوْمٌ فِي آَخِرِ الزَّمَانِ أَحْدَاثُ الْأَسْنَانِ سُفَهَاءُ الْأَحْلَامِ
?Akan muncul di akhir zaman suatu kaum yang muda umurnya (para pemuda) yang bodoh akalnya.? (HR. Al-Bukhari)

Offline irmanz89

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 5
  • Yamaha Lagenda 115ZR
    • Facebook
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #2 on: July 13, 2010, 07:55:09 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Macam design honda wave lama pun ada

Engine pun macam Honda EX5 Class 1~

Offline asriSR

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 295
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #3 on: July 13, 2010, 10:00:38 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Engine pun macam Honda EX5 Class 1~

ini yg pelancaran kt Penang bulan lepas yg sekali gn skuter baru tu kan???? pic skuter ada ?

Offline epygamma

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 245
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #4 on: July 14, 2010, 05:02:54 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Engine pun macam Honda EX5 Class 1~

head, sirip blok, crankcase kanan dan kiri mmg sebijik enjin kriss 100 dan ct100...
mmg sama, mgkin x sama material kot...
mmg sebijik... crankcase honda ada len cket...
ke modenas ambik enjin sym ni untuk boh kt moto diaorang... (aku pakai ct100)
ketahanan... ntah la, aku pakai ok je... tp dah bunyi tepet, honda ex5 sama usia, langsung x bunyi...

Offline Lazri

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 62
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #5 on: August 09, 2010, 10:59:46 AM »
agak2 model wolf (150/classic) akan pasang tak kat malaysia? .antara semua model wolf, classic adalah yg paling cun..macam cafe racer..kalau harga bawah 5.5k...musti geng2 pertengahan umur tergugat..
You are not allowed to view links. Register or Login

Uploaded with You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

Uploaded with You are not allowed to view links. Register or Login
« Last Edit: August 09, 2010, 11:37:20 AM by Lazri »

Offline honda-nighthawk

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 257
  • The Forgotten One is free from all bonds
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #6 on: August 19, 2010, 01:49:59 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
agak2 model wolf (150/classic) akan pasang tak kat malaysia? .antara semua model wolf, classic adalah yg paling cun..macam cafe racer..kalau harga bawah 5.5k...musti geng2 pertengahan umur tergugat..


I (ore lamo) mau beli Wolf ni...ada kat pasaran tak?
Di mana, klu ada.

Offline Lazri

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 62
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #7 on: August 19, 2010, 11:48:21 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
I (ore lamo) mau beli Wolf ni...ada kat pasaran tak?
Di mana, klu ada.

Saudara pisangkaki ..wolf ni agak2 masuk tak malaysia?

Offline honda-nighthawk

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 257
  • The Forgotten One is free from all bonds
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #8 on: August 23, 2010, 12:34:45 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Saudara pisangkaki ..wolf ni agak2 masuk tak malaysia?

Kat exhibition di KL tarak display Wolf ni. Ada Bonus 110 dan skuter baru rim 16". Sayangla tarak wolf ni.

Offline darkstar747

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 5
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #9 on: September 15, 2010, 04:20:52 PM »
hi kawan2 sekalian,

sila beri info sedikit tentang motor sym bonus 110cc,ada tak member yang guna model ini sila beri komen :angel:,
apa komen anda compare dengan honda ex5,
saya keliru  ??? ??? ???

sekian terima kasih,
darkstar747 ???

Offline muckraker88

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1079
  • best bro!!!
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #10 on: September 18, 2010, 09:53:29 PM »
disk depan mcam wave punya ja? ::)

dada mcam kriss  ;D

lawa gak  ;)

You are not allowed to view links. Register or Login

call me ikromi

Offline darkstar747

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 5
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #11 on: September 20, 2010, 07:36:16 PM »
hi kawan2 sekalian,

sekian lama menunggu feedback sekalian,dengan segala hormatnya saya mengambil langkah beranii
untuk meletak wang hantaran di sebuah kedai motor di area jelutong(nama kedai tak boleh bagitau-nanti kena ban)

down payment 1.4k bulan2=130 higgit selama 2 tahun.

apa macam ok tak!

esok p jpj ata urusan pendaftaran no plet.tak sabar2 menunggu hari esok.

salam hormat,
Darkstar747 ;D ;D ;D

 

Offline kay01

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 519
  • hidup mesti terus... walau perjalanan jauh......
    • Forum Rasmi CBR150R di Malaysia
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #12 on: September 22, 2010, 03:07:43 PM »
aku dah test ride moto ni....
so far ok....
bawa berdua pun x la rasa berat sgt.....
review dari owner moto tu dia bawa sampai out meter....
panel meter pun sampai 120kmj jer...tp dia buat lebih dari tu....

selesa juga duduk atas moto ni..
cumanyer rim depan agak kecik...
kena tukar rim yg besar sikit kot tu lebih stabil n ranggi...

Offline darkstar747

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 5
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #13 on: September 28, 2010, 10:50:42 PM »
hi kawan2 sekalian,

So far motor ini performance motor cukup bagus,
tempat duduk & suspension belakang yang agak keras,cuma tayarnya yang kecil yang membuat saya agak cuak bila
korner selekoh.

meter kmh senang jer mencejah 120km. entah lah mungkin ada masalah pada model ini? ??? ??? ???

bab maintainess ini yang kurang sempoi :( :( :(,

yang disaran formen untuk tukar minyak hitam pada 300km pertama,kali kedua pada 1000km,kali ketiga pada 1500km(2500km)
dan diikuti setiap 2000km berikutnya

tujuan menukar minyak hitam tersebut untuk memastikan keadaan enjin nya sempurna.

adakah saudara kay01 menghadapi masalah yang sama.

salam hormat
Darkstar747 :angel: :angel: :angel:


da

Offline cheaziz

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 532
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #14 on: February 24, 2011, 11:25:28 PM »
Salam semua.. dah lama tak ada update kat thread ni.
Bro darkstar747 (atau sapa2 yg ada info) - share lah lagi pengalaman
Kebetulan saya tengah mencari kapcai yg "mesra poket" - nak bagi orang tua saya pakai  ;)

Offline epygamma

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 245
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #15 on: May 17, 2011, 06:56:15 PM »
maintenance so far x de masalah... engine leh kacuk ex5 / modenas kriss 100 / ct100
engin buatan sym... tp sy pengguna modenas ct100... engine ct100 gune engine sym
jgk... tp cc 97...
sy upgred cc modenas sy dgn menggunakan blok n head dr sym bonus 110, pnp, performance best

Offline xpaso

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 367
  • keep it up !
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #16 on: May 17, 2011, 11:37:37 PM »
As salam..
macam mana dengan spare partnya agak2 ya ? mudah tak nak cari ?
harga mampu milik dengan gaya dan safetynya.. ada disk brake.. 110cc.. motor pon stail2 masa kini..
berminat juga ni..
 ::)
Huh.....
Y80 > Kriss 110 > Kriss 120 > RXZ>Kriss 100 [ untuk penjimatan minyak yang berganda !]

You are not allowed to view links. Register or Login
-Projektor + 35watt 4300k HID kit, Pencucuh Rokok.

Offline MisterKay

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 172
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #17 on: June 23, 2011, 02:26:20 PM »
As salam,

Saya ber ura2 nk beli moto sym bonus ni. Saya ada masuk sym owner forum, depa kata moto nih byk problem betui ka? Terencat cita2 saya nk amik moto ni. Sesiapa yg ada pengalaman mengenai moto ni boleh tak kongsi. Tq
"Please do not put the blame on Proton, Proton makes 700 cars per day, that's 1 car every 98 seconds, we do not have the time to check on Proton parts."

- Syed Zainal Abidin (Proton MD)

Offline Rider_sejati

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 8
  • biar jd mat rempit yg berilmu..
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #18 on: June 29, 2011, 11:55:07 PM »
Salam,

Bonus110 ni jimat minyak,part plak senang dapat, sbb dh jumpa runner boleh antar spare part.so far xde problem lagi, dh 6000km. cuma nk nk jalan jauh kn perangat lama skit,dh try Penang  p Ipoh maintain 120km/j minyak 6.50 hinggit.pakai minyak engin baik skit, baru leh pakai lama.

Offline MisterKay

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 172
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #19 on: July 02, 2011, 07:10:29 AM »
Akhir dpt juga sya moto Sym ni, tapi bukan Bonus, sy amik skuter Symphony SR 150. Bukan apa, badan sya besar. Org rumah sya kata, klu sya naik moto jenis kapchai mcm x belen. Nk amik elegen atau vts, harganya x berbaloi sbb sya nk bwk gi keje jew. So, symphony kira medium size la  :laugh:
"Please do not put the blame on Proton, Proton makes 700 cars per day, that's 1 car every 98 seconds, we do not have the time to check on Proton parts."

- Syed Zainal Abidin (Proton MD)