Author Topic: Kawasaki Kips/Super KIPS 150 - sprocket 19!!  (Read 49138 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline hula_hoop

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 137
Re: Kawasaki Kips/Super KIPS 150 - sprocket 19!!
« Reply #200 on: April 03, 2010, 10:36:18 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
ZX150RR
1L Petrol = > < 20KM
11.5L Pertol = > <  230KM sampai tank kosong

FC ni average speed berape km/h
FZ150i/AHR 1**4/Perak/0173081900/0132265994
IF YOU THINK SAFETY ARE EXPENSIVE, TRY ACCIDENT!!

Offline childz

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 55
Re: Kawasaki Kips/Super KIPS 150 - sprocket 19!!
« Reply #201 on: April 04, 2010, 02:17:22 PM »
sory for disturb~
harga kawasaki ninJA KRR ZX150 braper~
dan kdai di mne paling murah???
 ??? ??? ???

Offline hula_hoop

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 137
Re: Kawasaki Kips/Super KIPS 150 - sprocket 19!!
« Reply #202 on: April 04, 2010, 03:56:49 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
sory for disturb~
harga kawasaki ninJA KRR ZX150 braper~
dan kdai di mne paling murah???
 ??? ??? ???

kat tempat aku sitiawan rm9000
kalau SE rm9499
FZ150i/AHR 1**4/Perak/0173081900/0132265994
IF YOU THINK SAFETY ARE EXPENSIVE, TRY ACCIDENT!!

Offline ska_blur

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 310
  • :D
Re: Kawasaki Kips/Super KIPS 150 - sprocket 19!!
« Reply #203 on: April 04, 2010, 06:34:57 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
kat tempat aku sitiawan rm9000
kalau SE rm9499

berminat plak
ishh muke slalu beraper n bulan2 berape klu 3 tahun
0173367741 -

Offline hula_hoop

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 137
Re: Kawasaki Kips/Super KIPS 150 - sprocket 19!!
« Reply #204 on: April 04, 2010, 06:40:52 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
berminat plak
ishh muke slalu beraper n bulan2 berape klu 3 tahun

aku tanye bln 12 lps die nak muke rm2600...
bulan2 rm246 4 thn rase ny...
semalam tgk kat mudah ade kedai nak rm1700 d/p...
bulan2 xtaw....
FZ150i/AHR 1**4/Perak/0173081900/0132265994
IF YOU THINK SAFETY ARE EXPENSIVE, TRY ACCIDENT!!

Offline kawa-boy

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 176
  • The Road Burns... and Does The Earth Move...?
Re: Kawasaki Kips/Super KIPS 150 - sprocket 19!!
« Reply #205 on: April 04, 2010, 10:02:40 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Model KR,KRR 10.34litre V-Power Rm rm 25.15sen .V-Power rm2.43 sen seliter harga pasaran.

Model Ninja 80/100 7litre ...lagi best.baru nak jinak ngan ninja 100 Liquid cooled nih.hehe :D :D

nantikan harga baru petrol naik bulan may ini. :D :D

dgr2 RM 3.90 seliter.... so fulltank kips zx aku jd rm 39 la :o
125z...Nsr 150RR...Lagenda 110...ZX 150RR...Blade 650R

Offline childz

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 55
Re: Kawasaki Kips/Super KIPS 150 - sprocket 19!!
« Reply #206 on: April 04, 2010, 10:09:07 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
kat tempat aku sitiawan rm9000
kalau SE rm9499
thankz~
harga nie onroad ker?

Offline hula_hoop

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 137
Re: Kawasaki Kips/Super KIPS 150 - sprocket 19!!
« Reply #207 on: April 04, 2010, 10:26:28 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
thankz~
harga nie onroad ker?

aha....
mmg harge on road...
FZ150i/AHR 1**4/Perak/0173081900/0132265994
IF YOU THINK SAFETY ARE EXPENSIVE, TRY ACCIDENT!!

Offline childz

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 55
Re: Kawasaki Kips/Super KIPS 150 - sprocket 19!!
« Reply #208 on: April 04, 2010, 10:42:18 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
aha....
mmg harge on road...

ok2~
trima kasih~
 :) ;) :D

Offline ska_blur

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 310
  • :D
Re: Kawasaki Kips/Super KIPS 150 - sprocket 19!!
« Reply #209 on: April 04, 2010, 10:56:50 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
aku tanye bln 12 lps die nak muke rm2600...
bulan2 rm246 4 thn rase ny...
semalam tgk kat mudah ade kedai nak rm1700 d/p...
bulan2 xtaw....

4 tahun? aiyo
lamenyer nk kumpul cash yg penat tuhh
0173367741 -

Offline atokkebayanxp

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 126
Re: Kawasaki Kips/Super KIPS 150 - sprocket 19!!
« Reply #210 on: April 05, 2010, 09:05:13 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
apa sal ader mamat tu nyer zx 1L = 30km? :P :P

aku buat angaran kasar, tapi kalau ko bawak 60 KM/h tak mustahil boleh dapat 1L =  30Km. Tengok pada cara tunggangan gak..

contoh :- Motor aku full tank boleh g sampai 250km baru masuk reserve. Motor sifoo aku plk 1 tank pernah mencapai hampir 300km baru masuk reserve.. penggunaan feul saver boleh membantu menjimatkan penggunaan petrol, sebagai contoh  HARO SUPER BOOSTER dll..

Offline atokkebayanxp

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 126
Re: Kawasaki Kips/Super KIPS 150 - sprocket 19!!
« Reply #211 on: April 05, 2010, 09:07:02 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
FC ni average speed berape km/h

> < 7K RPM

Offline kipas

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 4972
  • Cincin Rosmah RM24 Juta tuh...
    • http://www.kawasakikips.com
Re: Kawasaki Kips 150 - sprocket 19!!
« Reply #212 on: April 05, 2010, 05:14:54 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Alamak..bru taw la.. :P

GWS BRO R.KIPAS...semoga jacket,glove octane,padding lutut fox standard yg hang beli kat kedai aku membantu.. :(

GMW S(GET MOTO WELL SOON) ;)
dah lama ok dah...thanks...jaket n glove mmg membantu...tp sayang pg tuh aku tak pakai padding lutut...lutut jer calar sket...man..nanti aku nak beli glove b power bro tuh...yg byk batu penuh jari tuh(padding jari)...adik aku ckp cam tenggiling...moto ok cume patah clutch,pedal gear bengkok,signal n side mirror pecah...tuh jer...bro man...nanti aku dtg nak beli glove tuh...yg nih dah koyak sket...adik aku ckp minyak tuh sedap r....

sori geng sume lari tajuk sket...
percakapan dan tulisan anda mencerminkan diri anda siapakah anda sebenarnya...
jgn menukar lorong ketika kona!!!awas jaga-jaga air licik lelehan dari lori sampah..licin wooo...

Offline ariLullaby

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
Re: Kawasaki Kips/Super KIPS 150 - sprocket 19!!
« Reply #213 on: April 06, 2010, 05:27:58 AM »
salam sifu kipian sume..
nk tanya skit leh..
kt area mana ade jual kips yg 2nd ea..
nk bli bru rase2 x mampu kot..
nih pun planning nk trade in ngan moto lamo..
dlm area kl-nilai..
ade x?
minx tlg sikit..

Offline kanryu

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 67
Re: Kawasaki Kips/Super KIPS 150 - sprocket 19!!
« Reply #214 on: April 06, 2010, 10:20:15 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam sifu kipian sume..
nk tanya skit leh..
kt area mana ade jual kips yg 2nd ea..
nk bli bru rase2 x mampu kot..
nih pun planning nk trade in ngan moto lamo..
dlm area kl-nilai..
ade x?
minx tlg sikit..

kat mudah ader org nilai nak tolak 2nd hand, check la kalau ader lg.

Offline tuanhafizan

  • MBC Support
  • *****
  • Posts: 1575
  • Must Go Faster
Re: Kawasaki Kips/Super KIPS 150 - sprocket 19!!
« Reply #215 on: April 06, 2010, 10:40:18 AM »
nak tanya pendapat korang, berbaloi tak kalo aku jual motor aku? motor tahun 2007.

rasa nak jual rm4k. sebab? gear 5 dh keluar bunyi, rim depan tak brape betul - handle goyang sket, besi tempat pegang windscreen bengkok sket sbb jatuh bodoh & lain coverset calar jela.

ke lagi bagus kalo aku repair dlu? mana lagi kos efektif?


I ride to better understand myself, my machine, the lands in which I ride, and to seek out and know other bikers like m

Offline atokkebayanxp

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 126
Re: Kawasaki Kips/Super KIPS 150 - sprocket 19!!
« Reply #216 on: April 06, 2010, 12:05:22 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
nak tanya pendapat korang, berbaloi tak kalo aku jual motor aku? motor tahun 2007.

rasa nak jual rm4k. sebab? gear 5 dh keluar bunyi, rim depan tak brape betul - handle goyang sket, besi tempat pegang windscreen bengkok sket sbb jatuh bodoh & lain coverset calar jela.

ke lagi bagus kalo aku repair dlu? mana lagi kos efektif?



murah sangat tu beb.. nak upgrade ke? ;D kat mudah pun dia org nak jual 5k hingga 6k.. huhu..


Besi Crawling pegang windscrean tu kalau tak silap RM180
rasanya masa test motor bro haritu rim depan ok, cuma disk break tu je dah makan, so ade bunyi sikit.. tu takde bende sangat..
Handle tu boleh ketatkan balik, ataupun pakai handle TZM Ori.. lagi layan..
gear 5 atau 6 yang berbunyi tu boleh tukar dng KRZ punye gear.. tapi tak tau la berape harga dia.. kalau nak jimat repair balik.. kalau ade duit lebih buleh le upgrade SBK huhuhu..
« Last Edit: April 06, 2010, 12:14:56 PM by atokkebayanxp »

Offline tuanhafizan

  • MBC Support
  • *****
  • Posts: 1575
  • Must Go Faster
Re: Kawasaki Kips/Super KIPS 150 - sprocket 19!!
« Reply #217 on: April 06, 2010, 12:20:07 PM »
jual murah sebab owner baru nk kena keluar duit repair. konfem kena overhaul kalo nk sedap balik enjin. wat masa ni motor tu wat gi balik keje jela.

-besi cowling tu aku rasa cam nak tarik pakai tangan je sebab sket je bengkoknyer. tapi nampak macam keras semacam je besi dia :P
-aku pun xsure pasal rim tu ke tayar tu yg tak rata, rim penah hantar repair dlu, tp tayar tak tukar.
-ko xperasan ke handle yg aku pakai tu tzm ori punye?
-nak tukar gear bukan kena overhaul ke? 7-8 ratus konfem abis.

I ride to better understand myself, my machine, the lands in which I ride, and to seek out and know other bikers like m

Offline atokkebayanxp

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 126
Re: Kawasaki Kips/Super KIPS 150 - sprocket 19!!
« Reply #218 on: April 06, 2010, 01:36:54 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
jual murah sebab owner baru nk kena keluar duit repair. konfem kena overhaul kalo nk sedap balik enjin. wat masa ni motor tu wat gi balik keje jela.

-besi cowling tu aku rasa cam nak tarik pakai tangan je sebab sket je bengkoknyer. tapi nampak macam keras semacam je besi dia :P
-aku pun xsure pasal rim tu ke tayar tu yg tak rata, rim penah hantar repair dlu, tp tayar tak tukar.
-ko xperasan ke handle yg aku pakai tu tzm ori punye?
-nak tukar gear bukan kena overhaul ke? 7-8 ratus konfem abis.


woh? hendel ori ke?... sori tak perasan.. malam da.. hehe.. overhaul tu dah tentu kalau nak tukar gear 6 dgn 5 tu.. tapi harga gear 6 dgn 5 tu aku tak tau berape.. pada aku RM4K tu ok la kalau nak tlk.. kita tgk plk ape kata kengkawan yang lain.. 
« Last Edit: April 06, 2010, 01:39:29 PM by atokkebayanxp »

Offline kipas

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 4972
  • Cincin Rosmah RM24 Juta tuh...
    • http://www.kawasakikips.com
Re: Kawasaki Kips/Super KIPS 150 - sprocket 19!!
« Reply #219 on: April 06, 2010, 05:02:04 PM »
pakai kips lama je mambang...boleh joint aku...huhuhu... ;D
percakapan dan tulisan anda mencerminkan diri anda siapakah anda sebenarnya...
jgn menukar lorong ketika kona!!!awas jaga-jaga air licik lelehan dari lori sampah..licin wooo...