MBC Forum Banner

Author Topic: PKP COVID 2020:: cerita lah apa saja..  (Read 1844 times)

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 734
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
PKP COVID 2020:: cerita lah apa saja..
« on: 12 May , 2020, 12:26:54 PM »
Thread ni untuk kita kongsi cerita yang berlaku semasa tempoh PKP sebab COVID. macam macam pengalaman baru dan cerita yang bole dikongsikan.
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline Aziz_hamid

  • Old Timer MBC Rider
  • Newbie
  • ***
  • Posts: 8
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: PKP COVID 2020:: cerita lah apa saja..
« Reply #1 on: 31 May , 2020, 10:31:08 AM »
lamanya aku tak masuk Siam sbb PKP
nnt bila gate sempadan bukak nak g Trang dan Satun/Pak Bara..santai2...nk.join jom

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 734
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: PKP COVID 2020:: cerita lah apa saja..
« Reply #2 on: 06 July , 2020, 07:41:46 AM »
lamanya aku tak masuk Siam sbb PKP
nnt bila gate sempadan bukak nak g Trang dan Satun/Pak Bara..santai2...nk.join jom
bang aziz, tunggu sempadan bukak ler...
hihi
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 734
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: PKP COVID 2020:: cerita lah apa saja..
« Reply #3 on: 15 August , 2020, 12:51:36 PM »
Sejak PKP ni dari 18 Mac sampai sekarang, macam macam pengalaman yang kita dah lalui. Lucu, mengguris hati, tersentap, semuanya dugaan Ilahi. Kasihan pada yang kehilangan pekerjaan. Ada ke yang mengalami pengalaman ini?
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline Abdullah

  • Old Timer MBC Rider
  • Newbie
  • ***
  • Posts: 11
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: PKP COVID 2020:: cerita lah apa saja..
« Reply #4 on: 26 August , 2020, 09:09:31 AM »
pkp & hilang pekerjaan
mulai PKP 18.3.2020, kami ditegah turun ke site pembinaan & wfh. Bulan berlalu, gaji xdibayar. Kelam kabut kami Bina Plan ke 2, hidup tanpa gaji. Nasib baik ada side income rm300 dan ada pengeluaran KWSP rm500 sebulan.
Baik PKP : hubungan kekeluargaan makin rapat, ada peluang belajar memasak sebab kedai2 makan tutup  :), masa ibadat naik
Buruk :  Ekonomi sikit terjejas , dapat belanja yang patut je, tak boleh tambah koleksi motor

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 734
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: PKP COVID 2020:: cerita lah apa saja..
« Reply #5 on: 26 August , 2020, 11:44:36 AM »
pkp & hilang pekerjaan
mulai PKP 18.3.2020, kami ditegah turun ke site pembinaan & wfh. Bulan berlalu, gaji xdibayar. Kelam kabut kami Bina Plan ke 2, hidup tanpa gaji. Nasib baik ada side income rm300 dan ada pengeluaran KWSP rm500 sebulan.
Baik PKP : hubungan kekeluargaan makin rapat, ada peluang belajar memasak sebab kedai2 makan tutup  :), masa ibadat naik
Buruk :  Ekonomi sikit terjejas , dapat belanja yang patut je, tak boleh tambah koleksi motor
ini memang menyeramkan. Saya duduk sesorang masa PKP. Housemate sempat balik ke Sabah sebelum PKP. So kena belajar potong daging sampai nak pengsan sebab terlupa saya tak boleh terbau darah, nak pengsan. Dah lama tak masak bubur, masak bubur pun hangit. haha.
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!