MBC Forum Banner

Author Topic: Camana nak tarik forumer baru dan MBC aktif meriah seperti dulu?  (Read 762 times)

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 691
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Salam geng,
Ada idea ke camana nak jadikan BC ni forum motor yang meriah macam dulu?lowyat.net tu forum gak, meriah je. Ada cadangan ke?
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 691
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Camana nak tarik forumer baru dan MBC aktif meriah seperti dulu?
« Reply #1 on: 31 October , 2019, 10:05:02 AM »
sedih juga le...yang view / read ada 316users...yang reply 0...hahaha..
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline KawiSaibot

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Camana nak tarik forumer baru dan MBC aktif meriah seperti dulu?
« Reply #2 on: 04 November , 2019, 09:55:47 AM »
Errr....nak bagi cadangan taktau camner....huhu

Faktor media sosial facebook agak payah sikit generasi baru nak join forum...

Ataupun iklan@share forum mbc kat mana2 group ker...... :-\


Offline patrickstar

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Camana nak tarik forumer baru dan MBC aktif meriah seperti dulu?
« Reply #3 on: 04 November , 2019, 12:06:14 PM »
forum mbc ni lama sangat hilang dari radar. dlam masa yg sama mcm2 platform media sosial muncul.
dalam facebook sendiri ada bermacam2 group motor.so banyak forumer tegar mbc daulu terpaksa beralih arah ke media sosial lain untuk cari/kongsi info.


Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 691
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Camana nak tarik forumer baru dan MBC aktif meriah seperti dulu?
« Reply #4 on: 05 November , 2019, 10:36:07 AM »
forum mbc ni lama sangat hilang dari radar. dlam masa yg sama mcm2 platform media sosial muncul.
dalam facebook sendiri ada bermacam2 group motor.so banyak forumer tegar mbc daulu terpaksa beralih arah ke media sosial lain untuk cari/kongsi info.
betul. MBC ni lama sangat hilang dari radar. walaupun media sosial memainkan peranan, tapi saya yakin forum ni masih lagi relevan dan lebih mudah untuk kita kumpulkan, cari maklumat. cuba tengok gtrider.com atau singaporebikes.com.
kalau kat FB nak cari thread tentang sesuatu isu tu, jenuh nak mencari . nak scroll.
tq for feedback boss
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline KawiSaibot

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Camana nak tarik forumer baru dan MBC aktif meriah seperti dulu?
« Reply #5 on: 05 November , 2019, 11:21:43 AM »
Forum bagi aku terbaik dari segi perbincangan ilmiah atau teknikal......kurang merapu...

Media sosial aku tengok dok reply merepek2 pun ada, yang tanya merapu2 pun ada....tu belum bahan membahan lagi.....

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 691
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Camana nak tarik forumer baru dan MBC aktif meriah seperti dulu?
« Reply #6 on: 05 November , 2019, 11:37:16 AM »
Forum bagi aku terbaik dari segi perbincangan ilmiah atau teknikal......kurang merapu...

Media sosial aku tengok dok reply merepek2 pun ada, yang tanya merapu2 pun ada....tu belum bahan membahan lagi.....
betul le bang....saya ni pun newbies gak ni...banyak teknikal yang at least kalau kita tahu, banyak membantu...nak cari pasal rantai pun satu hal kat fb...asyik kena bahan je...hihi
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!