MBC Forum Banner

Author Topic: Chain Tensioner:: Borak sini v1  (Read 560 times)

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 686
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Chain Tensioner:: Borak sini v1
« on: 18 July , 2019, 07:28:17 AM »
korang ada pasang chain tensioner tak sebagai aksesori nak menyenangkan? pakai brand apa dan untuk moto apa eh?
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline nbv4677

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Chain Tensioner:: Borak sini v1
« Reply #1 on: 13 August , 2019, 12:35:11 PM »
Tak pernah pakai dan tak pernah terfikir berminat nak pasang  ;D

Pada aku, rantai adalah komponen penting yang perlu dijaga dan dipantau setiap masa. Jika pakai chain tensioner, kita akan abaikan kesihatan rantai. Rantai kering pun silap gaya tak perasan.
« Last Edit: 13 August , 2019, 12:37:29 PM by nbv4677 »

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 686
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Chain Tensioner:: Borak sini v1
« Reply #2 on: 15 August , 2019, 09:17:37 AM »
Tak pernah pakai dan tak pernah terfikir berminat nak pasang  ;D

Pada aku, rantai adalah komponen penting yang perlu dijaga dan dipantau setiap masa. Jika pakai chain tensioner, kita akan abaikan kesihatan rantai. Rantai kering pun silap gaya tak perasan.
betul juga. Tapi mungkin sebab aku susah nak ketatkan (tak tau sebenarnya haha) rantai, so the only option aku pakai la tensioner nih..
so far aku pakai, aku check juga minyak. betul ko cakap kekadang takut kita terlupa nak cek minyak rantai, nak cek keadaan rantai..
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 686
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Chain Tensioner:: Borak sini v1
« Reply #3 on: 20 September , 2019, 10:52:09 AM »
chain tensioner ni memang buat rantai bunyi kuat ke?
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 686
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Chain Tensioner:: Borak sini v1
« Reply #4 on: 26 September , 2019, 09:56:34 AM »
takde sapa ke yang pakai chain tensioner nih?
 :-[
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!