Arkib > Arkib Pemilik Motosikal

VTS 200 - SYM...... TAHNIAH SEMUA!!

<< < (58/93) > >>

antusiang:
You are not allowed to view links. Register or Loginbrader antusiang cuba2 pm brader aliman.. dia tau area mana murah... saya amik motor kat seremban la... den duduk sogomban... kojo kek kl...

--- End quote ---
orait...br lepas pm.....
thanx....

lagi satu nk tanyer, slalu kt hiway korang menten speed bape? pastu lampu dpn dier tuh HID ker halogen bese?

lg satu aku perasan, vts200 nie kt bwh signal dpn tuh ader satu ruang utk lampu, tp xder ape2 mentol, ader sape2 dh psg? kene tebuk kaverset ker mmg dh ader tpt utk letak mentol ker aper...

asriSR:
You are not allowed to view links. Register or Loginorait...br lepas pm.....
thanx....

lagi satu nk tanyer, slalu kt hiway korang menten speed bape? pastu lampu dpn dier tuh HID ker halogen bese?

lg satu aku perasan, vts200 nie kt bwh signal dpn tuh ader satu ruang utk lampu, tp xder ape2 mentol, ader sape2 dh psg? kene tebuk kaverset ker mmg dh ader tpt utk letak mentol ker aper...

--- End quote ---

aku biasa menten 120km/j.. tukar dr pulley leh la pi 130km/j.. lampu dia halogen... nk tukar HID pun boleh... tapi kena cari partner la, sbb HID jual utk sepasang, tapi moto kita cuma pakai satu je...

ramai org dh pasang bro, pasang yg LED, tak kuat battery. klu nk pasang running light tu pakai suis asing, jgn buat direct, takut shot wiring tu nnt, fius selalu terbkar....

antusiang:
You are not allowed to view links. Register or Loginaku biasa menten 120km/j.. tukar dr pulley leh la pi 130km/j.. lampu dia halogen... nk tukar HID pun boleh... tapi kena cari partner la, sbb HID jual utk sepasang, tapi moto kita cuma pakai satu je...

ramai org dh pasang bro, pasang yg LED, tak kuat battery. klu nk pasang running light tu pakai suis asing, jgn buat direct, takut shot wiring tu nnt, fius selalu terbkar....

--- End quote ---
owh....ok gak tuh dpt menten cmtuh......
lg satu...cth mcm nk ride kl-jb, bole ker menten cmtuh sepjg perjlnan? ker nk kene benti rehat? kasik timing belt rehat?
aku xpnah lyn scoot, sblm nie kapcai jer.....so kapcai benti pon sbb tank kecik, refill truss shoot, mmg lenjan a...

nie dh tank bsr...ader aku xbenti krg...mau truss shoot g jaybee direct...bole ker? ker nk kene benti2 gak?

dr pulley tuh baper hengget nk tuka? siap psg? agak2 kalo jadi aku sambau sym satu, nk trus msk dr pulley ker lyn stendet dl?

lg satu pada yg ader letak box kt blkg, baper liter box korang amek? n bape hengget? sbb arituh test kt bwh seat tuh, kalo helmet open bule a ejas, kalo fullface mmg sangkut.....

aming:
Bro sekalian.
aku dah pkai SYM VTS 200 ni dh msk 6 bulan
Pergi keje Melaka-Putrajaya, selang sehari,maklum dah tua.
Masa stat mt kat gmh gan tutup enjin kat Presint 3 = 1 jam 30 min. Kelajuan 120-130 km/j
Aku straight je dari Melaka x dak begenti pun, so far x dok hal. Pkai dr puley 13.5, yg lain stendet.
mmg ms aku kat highway especially Snawang ke Nilai, ramai LC dok follow kat blkg. FZ150i pun sll dok cucuk angin.aku buat dek je.

Tp yg penting aku x dok komplen gan motor ni. Mmmg berkualiti paling bes la walau dulu aku bukan konfident sgt gan jenama SYM...ttp bila dah pkai...br tau betapa bes ms main pikup mt VTS ni.
Yg paling aku syok ms ujan renyai2...mt cupcai atau SBK, dah sah bsh peha seluar,tp SYM ni masih boleh layan dgn 40% kurang basah...haha.

Aku nak cakap..mmg Aku Pueh Hati gan motor ni..x de kencing punya.

jebat x derhaka:
ada sape2 tau tak dekat mana ada jual back rest n side mirror yg ada signal dgn harga yg cun...???

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version