Author Topic: certificate Safety and health officer  (Read 13321 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline phl

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 8
certificate Safety and health officer
« on: March 17, 2009, 12:03:22 pm »
salam semua..

pada sesiapa yang nak buat certificate safety officer. boleh la contact aku..
kursus selama 20 hari sajer
boleh bayar ansuran untuk mereka yang kurang mampu..
lokasi di bukit jalil
harga rm3800

dan yang penting diiktiraf oleh jabatan keselamatan dan kesihatan pekerjaan



Offline IkA_jb

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 104
Re: certificate Safety and health officer
« Reply #1 on: March 20, 2009, 10:15:48 am »
maap nk bertanya soalan yg noob....certificate ni kegunaan untuk ape yer? :D

Offline CHAPGOR

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 16
Re: certificate Safety and health officer
« Reply #2 on: March 20, 2009, 10:20:18 am »
sape keje sbg Safety and health officer gji mahal woo..  ;D

Offline IkA_jb

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 104
Re: certificate Safety and health officer
« Reply #3 on: March 20, 2009, 10:30:10 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
sape keje sbg Safety and health officer gji mahal woo..  ;D

yeker..kelayakannya cuma certificate ni sje ke? ???

Offline podgie

  • Licensed Seller
  • ***
  • Posts: 645
Re: certificate Safety and health officer
« Reply #4 on: March 31, 2009, 12:07:00 am »
ape syrt2 nk amik sjil ni bro?klo bley kc lg detail pn best jgk  ni bro

◥◣You are not allowed to view links. Register or Login

◥◣Contact No: 013-9223498-anep

Offline de @t

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 146
Re: certificate Safety and health officer
« Reply #5 on: April 01, 2009, 08:33:07 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam semua..

pada sesiapa yang nak buat certificate safety officer. boleh la contact aku..
kursus selama 20 hari sajer
boleh bayar ansuran untuk mereka yang kurang mampu..
lokasi di bukit jalil
harga rm3800

dan yang penting diiktiraf oleh jabatan keselamatan dan kesihatan pekerjaan

salam
boleh saya dapat detail utk kursus tu.
adakah buat part time atau full time selama 20 hari?
adakah dihujung minggu atau hari bekerja? jika hari bekerja itu sudah 4 minggu.
bagaimana dgn examination selepas kursus tersebut?
bagaimana nak dapat "green card " selepas peperiksaan tu?
saya memang berminat.
tq

de @t

Offline Abdullah

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 31
Re: certificate Safety and health officer
« Reply #6 on: April 05, 2009, 03:05:50 am »
Min SPM. Amik la kursus ni. Sy dengan background cert ni dah dapat offer permanent post di Middle East. Semua dia orang tanggung termasuk tambang teksi anak2 ke sekolah. Gaji basic leh simpan 100%. Tapi.. dah dapat cert.. cari pengalaman & amik pulak Bachelor degree @ master @ phd ( secara part time pun tak pe). Market bidang ni amat luas diseluruh dunia terumata negara2 arab. Kerja : Cegah kerugian nyawa & harta. Nak tau details, tanya NIOSH dikawasan memasing. Jangan lepaskan peluang ini.

Offline akem

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 25
Re: certificate Safety and health officer
« Reply #7 on: April 05, 2009, 11:23:09 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam
boleh saya dapat detail utk kursus tu.
adakah buat part time atau full time selama 20 hari?
adakah dihujung minggu atau hari bekerja? jika hari bekerja itu sudah 4 minggu.
bagaimana dgn examination selepas kursus tersebut?
bagaimana nak dapat "green card " selepas peperiksaan tu?
saya memang berminat.
tq

de @t


sokong,tolong bg detail ye...kalo ansuran 2 minimum brape?sy juga berminat.

Offline podgie

  • Licensed Seller
  • ***
  • Posts: 645
Re: certificate Safety and health officer
« Reply #8 on: April 05, 2009, 02:15:42 pm »
mne tuan tnah ni..rmai duk tny detail ..tp xd jwb2 lg ni.. ??? ???

◥◣You are not allowed to view links. Register or Login

◥◣Contact No: 013-9223498-anep

Offline akem

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 25
Re: certificate Safety and health officer
« Reply #9 on: April 05, 2009, 05:28:00 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Min SPM. Amik la kursus ni. Sy dengan background cert ni dah dapat offer permanent post di Middle East. Semua dia orang tanggung termasuk tambang teksi anak2 ke sekolah. Gaji basic leh simpan 100%. Tapi.. dah dapat cert.. cari pengalaman & amik pulak Bachelor degree @ master @ phd ( secara part time pun tak pe). Market bidang ni amat luas diseluruh dunia terumata negara2 arab. Kerja : Cegah kerugian nyawa & harta. Nak tau details, tanya NIOSH dikawasan memasing. Jangan lepaskan peluang ini.

abg amik kursus ni brape lame keje untuk dpt permanet post ke midle east tu? ;)


Offline phl

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 8
Re: certificate Safety and health officer
« Reply #10 on: April 06, 2009, 09:10:14 am »
sory geng aku lama x on9.. aku keja luar je mancang.. kelas terawal x salah aku pada 18april08 nanti aku confirm kan balik.. untuk bayaran ansuran mula bayar rm2000 pastu bayar rm900 pas modul 3 n rm900 lg pas modul 4. untuk kelas bulan ni adalah kelas full time.. parttime akan diadakan pada bulan jun. full time akan diadakan pada hari isnin hingga sabtu.

Offline phl

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 8
Re: certificate Safety and health officer
« Reply #11 on: April 06, 2009, 09:12:23 am »
aku sendiri pun keja sebagai safety personela gak.. dah lebih kurang 4 tahun aku keja dalam bidang ni.. memang pakai cert ni pun dah leh keja sebagai safety personal. cuma aku amik lg dip dalam bidang ni..  ;D

dalam malaysia sendiri ko leh wat duit pakai cert ni..

Offline phl

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 8
Re: certificate Safety and health officer
« Reply #12 on: April 06, 2009, 09:17:46 am »
untuk info korang.. pas korang amik kursus ni.. abis je kursus ni korang leh daftar untuk exam paper 1,2,3 n 4.

Offline de @t

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 146
Re: certificate Safety and health officer
« Reply #13 on: April 06, 2009, 07:21:37 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Min SPM. Amik la kursus ni. Sy dengan background cert ni dah dapat offer permanent post di Middle East. Semua dia orang tanggung termasuk tambang teksi anak2 ke sekolah. Gaji basic leh simpan 100%. Tapi.. dah dapat cert.. cari pengalaman & amik pulak Bachelor degree @ master @ phd ( secara part time pun tak pe). Market bidang ni amat luas diseluruh dunia terumata negara2 arab. Kerja : Cegah kerugian nyawa & harta. Nak tau details, tanya NIOSH dikawasan memasing. Jangan lepaskan peluang ini.

salam
seronok le dapat p middle east. dah p ke belom?

de @t

Offline maCx

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 3414
  • B e e l z e b u l l
Re: certificate Safety and health officer
« Reply #14 on: April 08, 2009, 09:39:36 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
sory geng aku lama x on9.. aku keja luar je mancang.. kelas terawal x salah aku pada 18april08 nanti aku confirm kan balik.. untuk bayaran ansuran mula bayar rm2000 pastu bayar rm900 pas modul 3 n rm900 lg pas modul 4. untuk kelas bulan ni adalah kelas full time.. parttime akan diadakan pada bulan jun. full time akan diadakan pada hari isnin hingga sabtu.

saya tunggu yang part time punya..  :)

Offline doloh

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 13
  • aku baru nak beli superbike.
Re: certificate Safety and health officer
« Reply #15 on: April 09, 2009, 09:58:31 am »
part time bleh kontek niosh ataupun dosh..tru tanye situ..biasa dioarg byk info psl ni.. ;D

aku suka motor

Offline kulara

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
Re: certificate Safety and health officer
« Reply #16 on: April 09, 2009, 09:09:10 pm »
ape beze amek ngan niosh ngan amek ngan train&place yg dapat elaun 500 tu?

Offline doloh

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 13
  • aku baru nak beli superbike.
Re: certificate Safety and health officer
« Reply #17 on: April 09, 2009, 10:04:42 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
ape beze amek ngan niosh ngan amek ngan train&place yg dapat elaun 500 tu?

niosh:
ngan niosh mau 4 k..
kelas 21 ari pastu exam trus 4 paper
kalo nak murah, bleh guna geran smidec, tapi bagi student, aku tak suggest la kalo ikut niosh ni, mahal woo..around 4k, leh buat kuar ex5 sebijik.

ngan dpt elaun:
kalo ngan yg dapat elaun tu, free je, duit dapat..,exam pun ngan niosh
kelas lebih panjang, 6 bulan la, 3 bulan teori, 3 bulan praktikal, tapi teori pon tak sampai 3 bulan, kejap je....tapi, macam macam la bleh belajar..kira mcm pakej la..ade first aid, basic fire fighting, confined space rescue, kelas english..kiranya, macam2 berkaitan HSE la..
aku suggest guna pakej ni la..utk student ke, profesional ke, sumer bleh 8)

aku ada tgk iklan dalam paper berita harian hari ni, pusat latihan ape ntah kat johor yg bukak offer sape nk join kelas SHo ni.ade gak psl course lain..leh check la kat paper

ni aku citer berdasarkan pengalaman aku ;D

kalo kurang, sori ah brader..kih kih kih

aku suka motor

Offline de @t

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 146
Re: certificate Safety and health officer
« Reply #18 on: April 13, 2009, 09:51:20 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
untuk info korang.. pas korang amik kursus ni.. abis je kursus ni korang leh daftar untuk exam paper 1,2,3 n 4.
tumpang tanya?
1. apa topic utk exam 1, 2, 3 dan 4 tu. senang k nak lulus?
2. perlu ke daftar dgn dosh?
3. berapa peratusan utk lulus ke empat empat exam tu? ada penambahan duit utk exam tu atau dah sekali dgn yuran rm 3900 tu.? tq

de @t

Offline phl

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 8
Re: certificate Safety and health officer
« Reply #19 on: April 14, 2009, 11:43:05 am »
paper 1 dari modul 1&2, paper 2 modul 3&4. paper 3 work station n paper 4 presentation. peratus nka lulus korang kena la study so far aku amik paper 1 2 3 dan 4 x ada masalah cuma kena study la dalam buku tue  ;D

Malaysian Bikers Community (MBC)

Re: certificate Safety and health officer
« Reply #19 on: April 14, 2009, 11:43:05 am »