Author Topic: MODENAS ELITE & ELITE SPORT 150CC  (Read 50609 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline blackpc

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 8
Re: MODENAS ELITE & ELITE SPORT 150CC
« Reply #20 on: January 12, 2009, 11:07:58 PM »
detail gile? mana kau dapat ni?? best best!

biar betik carburettor sampai rm1k??? racing carb kapcai pun boleh dapat rm300 je...  :(

Offline laserjet

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 5
Re: MODENAS ELITE & ELITE SPORT 150CC
« Reply #21 on: January 13, 2009, 10:51:52 AM »
cuba link kt cni You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login

Offline sawn

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 318
  • Bikeless
    • apa der
Re: MODENAS ELITE & ELITE SPORT 150CC
« Reply #22 on: January 13, 2009, 06:59:18 PM »
ntah baik pakai carb jaguh.. baru 4 rat jer
سَيَخْرُجُ قَوْمٌ فِي آَخِرِ الزَّمَانِ أَحْدَاثُ الْأَسْنَانِ سُفَهَاءُ الْأَحْلَامِ
?Akan muncul di akhir zaman suatu kaum yang muda umurnya (para pemuda) yang bodoh akalnya.? (HR. Al-Bukhari)

Offline danial90

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 6
Re: MODENAS ELITE & ELITE SPORT 150CC
« Reply #23 on: January 13, 2009, 08:44:54 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Bro,cuba test tukar dgn member pya carb pasang kt moto bro tgk msih ada problem x ::)...

ps/:sekadar pendapat 20cent sy ye..huhu..
elite sport. style jugak eyh. aku pkai jentera elegen. lagi r lyan bro. tapi elegen aku tip top jgak r.

Offline blackpc

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 8
Re: MODENAS ELITE & ELITE SPORT 150CC
« Reply #24 on: January 13, 2009, 09:54:23 PM »
settle dah problem aku. rupa2nya diafram yg pomen tu mula2 pasang cap ayam patut x elok. tadi pegi kedai sparepart+woksyop, jumpa diafram yg ori. terus ok... lega sikit sbb dah penat ulang-alik woksyop settle problem ni.

Offline faster_run

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 19
  • MoTorBikiNg?? It'S ThE FuN WitHouT ENd..!!
Re: MODENAS ELITE & ELITE SPORT 150CC
« Reply #25 on: February 02, 2009, 12:07:34 PM »
Aku Pakai Elite sport model tahun 2005 reg tahun 2008 bulan oct...memula top 120kmh jer :-[ lepas 10k meter aku wat sikit seting pada crab dan roller (lelain tue tah apa tah pomen tu wat  aku tak faham)....abis lebih kurang rm 350...gak... mak speed 140km rpm 11....(turun bukit habis meter) elegant bye bye... gts pun bye bye  ;D ;D.... naik bukit top leh cecah 110 ke 120 (bukit highway jln duta)...minyak leh tahan kuat cikit tapi mmg boleh blah laju.....(daripada minyak kuat lari semput)
pick up dari 0 ke 110 sekejap jer g berbanding sebelumnya... cuma minyak 4t kena jaga dan minyak gear so far lom tukar belt lagi sebab yang asal lagi bagus kalau nak tukar beli jenama yang sama dalam 120 kebawah mmg tahan lasak , lagi satu jgn selalu tukar tukar pomen..kerana bukan semua pomen pandai pasal scooter nie....lupa plak caburator korang tukar TZM coil guna RGV (tak tau cam mana dia leh kasi masuk dan modi)... so far prestasi dia mmg best kalau nak test meh laaa huhuhuhu BKD7416
kalau nak tukar tukar info pas jer kat sini laa nie nak carik CDI racing kalau ada (pastu nak pasang blok 60mm)
lagi satu motoir nie aku wat despacth dari kl gi cyberjaya shah alam klang mmg tak merugikan... cuma tayar belakang jer laa cepat haus.....

arius amigo
« Last Edit: February 02, 2009, 01:37:29 PM by faster_run »
Andai roboh kota melaka,
Papan di Jawa kami dirikan,
Andai sungguh bagai dikata,
Darah & Nyawa kami serahkan.

Offline blackpc

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 8
Re: MODENAS ELITE & ELITE SPORT 150CC
« Reply #26 on: February 11, 2009, 12:35:40 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Aku Pakai Elite sport model tahun 2005 reg tahun 2008 bulan oct...memula top 120kmh jer :-[ lepas 10k meter aku wat sikit seting pada crab dan roller (lelain tue tah apa tah pomen tu wat  aku tak faham)....abis lebih kurang rm 350...gak... mak speed 140km rpm 11....(turun bukit habis meter) elegant bye bye... gts pun bye bye  ;D ;D.... naik bukit top leh cecah 110 ke 120 (bukit highway jln duta)...minyak leh tahan kuat cikit tapi mmg boleh blah laju.....(daripada minyak kuat lari semput)
pick up dari 0 ke 110 sekejap jer g berbanding sebelumnya... cuma minyak 4t kena jaga dan minyak gear so far lom tukar belt lagi sebab yang asal lagi bagus kalau nak tukar beli jenama yang sama dalam 120 kebawah mmg tahan lasak , lagi satu jgn selalu tukar tukar pomen..kerana bukan semua pomen pandai pasal scooter nie....lupa plak caburator korang tukar TZM coil guna RGV (tak tau cam mana dia leh kasi masuk dan modi)... so far prestasi dia mmg best kalau nak test meh laaa huhuhuhu BKD7416
kalau nak tukar tukar info pas jer kat sini laa nie nak carik CDI racing kalau ada (pastu nak pasang blok 60mm)
lagi satu motoir nie aku wat despacth dari kl gi cyberjaya shah alam klang mmg tak merugikan... cuma tayar belakang jer laa cepat haus.....

arius amigo

rpm 11k tu yg x syok tengok... sebaik2nya buat modifikasi supaya sampai top speed pada rpm yg selamat. Fikir logik; x kan nak lenjan kat highway 11k rpm? Lagipun Elit x pakai coolant, bahaya utk long term. Kalau utk drag je xpe..

biasanya kalau nak mod mulakan dgn potong mangkuk dan gunakan roller rojak (ringan+berat). Bergantung la pada tuan punye motor, nak cari pickup, atau nak cari top speed... pandai2 eksperimen dengan berat roller. Lepas tu boleh main dgn angin dan karburettor pulak. Disebabkan kebanyakan org sayang nak kacau carb original, boleh cari carb jaguh (local) dan padankan dengan open pod filter. Sudah tentu kena padankan dgn mainjet yg sesuai dan setting angin betul2.

CDI racing programmable harga dekat 1k, boleh source dari Taiwan. Susah sikit nak cari barang2 PGO kecuali siapa rajin ke singapore atau ada kawan2 di sana.

Apa2pun aku setuju bab kau kata jgn tukar2 pomen. Aku mmg dah belajar dari pengalaman sejak pakai motor lain dulu2 lagi. Sekarang ni scooter aku dijaga oleh seorg taiko scooter yg terkenal kat malaysia ni. Walaupun expert, charge dia tetap murah. Tapi jauh le kedai dia dari rumah aku. Nak buat camne, sayang scooter punye pasal.

Offline Sa56

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 8
Re: MODENAS ELITE & ELITE SPORT 150CC
« Reply #27 on: February 14, 2009, 07:46:46 PM »
kat mana pomen tu, wa pun pakai elite sport

Offline blackpc

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 8
Re: MODENAS ELITE & ELITE SPORT 150CC
« Reply #28 on: February 15, 2009, 12:15:34 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
kat mana pomen tu, wa pun pakai elite sport

cari Wak Jol, Mulisha Scootsport, Pandan Indah. Suzuki pun tie up dgn Mulisha utk MAM National Scooter Prix.

Offline scooter fans

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 87
Re: MODENAS ELITE & ELITE SPORT 150CC
« Reply #29 on: March 01, 2009, 04:48:29 PM »
hi, aku baru di malaysian bikers ni, saya ada pakai elit,adik saya pakai elit sport, :)boleh share sikit information lah...tu..kalau pasal engine ni aku tahu lah,kamu orang boleh tanya aku.tapi kalau modifier tu...sorry lah..bahaya..jangan lah..rosak scooter nanti.. ;D

Offline Kash

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 213
Re: MODENAS ELITE & ELITE SPORT 150CC
« Reply #30 on: March 04, 2009, 11:21:56 PM »
Aku tgh berkira2 nk tolak tzm aku nak amik elit sport .. mcm best aje...

Offline scooter fans

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 87
Re: MODENAS ELITE & ELITE SPORT 150CC
« Reply #31 on: March 06, 2009, 08:36:34 PM »
hm...aku ada part no cylinder head 4v,13inci rim,disc brake belakang...ni untuk model elit sport ni,
kamu rasa modenas tolong oder tak??? ???kalau boleh,woohoo ;D aku nak kasi upgrade ni.

Offline blackpc

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 8
Re: MODENAS ELITE & ELITE SPORT 150CC
« Reply #32 on: March 18, 2009, 10:50:55 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
hm...aku ada part no cylinder head 4v,13inci rim,disc brake belakang...ni untuk model elit sport ni,
kamu rasa modenas tolong oder tak??? ???kalau boleh,woohoo ;D aku nak kasi upgrade ni.
jgn harap la dia nak tolong order. better kau pegi singapore beli sendiri. x pun order je online, tapi dari US mahal le. Cari je part 'GY6', mmg elit sport punye le tu.

Offline scooter fans

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 87
Re: MODENAS ELITE & ELITE SPORT 150CC
« Reply #33 on: March 18, 2009, 07:48:16 PM »
ada siapa dah tuker mungkuk roller ka??115MM SIZE. kedai mana ada jual eh?tolong bagi imfo,TQ.

Offline raimi_thedevils

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 9
Q
« Reply #34 on: March 22, 2009, 08:53:19 PM »
tumpang lalu n tumpang tnye jgk...

ade sape2 membe yg pakai motor nie nk jual pump caliper x?? pump caliper moto elit nie...urgent jgk nk nie...TQ..

Offline wak_amat

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 311
Re: MODENAS ELITE & ELITE SPORT 150CC
« Reply #35 on: April 02, 2009, 06:02:57 PM »
Ada pakai elite sport ni seminggu lebih. kedai bagi pakai sementara elegan dalam pembaikan. Rasa okey gak. pikap memang boleh tahan. petrol jimat lagi dari elegan, tapi kuat sikit dari kriss 110. sebab kriss dulu mampu 90 je, ni boleh dapat 120. tak berani laju lagi sebab tayar depan botak, brek belakang kurang makan. dah pulang balik, dan pakai elegan sekarang.

Sebab dia sport, kuranglah accessory keselesaan. tempat simpanan kurang. tapi seronok ada tachometer dapat tau rpm. elegan model lama takde tacho. ingat nak bubuh, tapi tak tau nak dapat kat mana. satu yang terasa, meter elit sport yang pakai haritu macam agak ringan. elegan ni meter berat. semalam jeling kat RG, meter dia 70, meter elegan baru 60...


Offline dc_sdk

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1380
Re: MODENAS ELITE & ELITE SPORT 150CC
« Reply #36 on: April 04, 2009, 03:10:19 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
mari masuk thread ni bincang baju tuk MODENAS RIDER ...undi mane design korg suke..mane yg byk korg voted tu yg tpilih jd official baju MODENAS RIDER,dan akan usahakan design tu jd dalam bentuk t shirt
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline @berT

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 159
  • Dare to be different, born to REIGN!!!
Re: MODENAS ELITE & ELITE SPORT 150CC
« Reply #37 on: April 07, 2009, 08:54:54 AM »
br dpt call dr modenas. ahad ni 12/4/09 ada konboi ke sepang sempena PETRONAS Asia Road Racing Championship. meeting point, stesen petronas sepang, pkl 1 tgh hari. semua pemilik motorsikal modenas dijemput menyertai konboi ini. sapa2 berminat sila pm sis apit dgn kadar segera.

p/s: tiket FREE, t-shirt FREE, duit minyak FREE!!!

Offline AGK

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 4
Re: MODENAS ELITE & ELITE SPORT 150CC
« Reply #38 on: April 10, 2009, 09:36:24 AM »
I dah pakai elit sport 2nd hand sejak Julai 08.
Memang boleh pecut punya.
Masalah cuma bateri selalu tak tahan lama, Paling lama 10 hari, pastu kena bawak ke kedai. Tukar bateri baru pun sama.
esok lusa nak hantar kedai, tengoklah camner.

Offline kriss6559

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 371
  • Oyen Yuki Kembang
Re: MODENAS ELITE & ELITE SPORT 150CC
« Reply #39 on: April 10, 2009, 06:51:04 PM »

PENGUMUMAN..!!


geng2 area lembah klang.....de berita baik ni....
kompom sumer suke.... ;D ;D ;D ;D
tp yg luar kawasan tu mastu jeles....hikhikhik......... ;D ;D ;D


Modenas GT128 Concept akan berada di Mini Stadium Sungai Besar
pada esok hari....hari Sabtu...
ada Gempak Desa ASTRO skali...
dari pukul 10pagi hingga petang...
leh la tgk spec2 sumer tu...
nak test ride GT128 concept xdpt la....
nak test ride GT128 biase boleh...
sambil tgk & test ride GT128, sambil berhibur jumpa artis..

Ahad plak Modenas GT128 akan berada kat Litar Sepang...
Sempena petronas asean road racing championship....
Mari tgk...mari tgk..... ;D ;D
leh la tgk GT128 ni dpn mata..
belek2...bg terliur siket...
Sambil usyar GT128 concept...
leh tgk org racing dlm litar sepang...



Sape yg xtau GT128 concept tu...
tgk bwh ni aku ltk lg skali... ;D ;D


cun kan??mari la dtg Mini Stadium Sungai Besar Esok....
Ahad plak datang Sepang....


ni berita sahih...dr org dalam Modenas... :D :D


enjin stended ku semput-semputan...