MBC Forum Banner

Author Topic: Yamaha LC135 V1,V2,V3,V4 ~ Verison 1  (Read 67755 times)

Offline naim_blade

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Yamaha LC135 V1,V2,V3,V4 ~ Verison 1
« on: 09 January , 2018, 23:06:54 PM »
Assalamualaikum & Selamat Sejahtera Buat semua pemilik LC135. Saya masih newbie psl LC, harap otai2 LC135 lain dapat kongsi pengalaman masing2 di sini 8)
« Last Edit: 12 January , 2018, 20:09:34 PM by naim_blade »

Offline Elvis_lc

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
 8)  Assalamualaikum..
Sy newbie..slamt berkenalan..harap forum MBC ni dpt merapatkan silaturahim sperti MBC trdahulu..tq pd admin..

Offline epanz67

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
sharing is caring.. ceeewaahh..
welcome!!

Offline huntersteel

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Assalam semua,
Salam Kenal...Lame dah tak berkecimpung dgan forum lepas MBC ditutup....thorbaek MBC

Offline cypher

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Salam semua dan selamat kembali bagi orang2 lama... :D
Saya ada 1 masalah lc saya version V2...bila nak buat full throttle dia jadi semput...naik bukit langsung xde power dan minyak plak kuat guna...x macam biasa...enjin vibration agak kuat berbanding asal...motor beli taun 2012...harap dapat membantu ye geng...

Offline huntersteel

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
pakai carb ape bang?
cer try turunkan main jet dulu tgk camne

Offline huntersteel

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Salam semua dan selamat kembali bagi orang2 lama... :D
Saya ada 1 masalah lc saya version V2...bila nak buat full throttle dia jadi semput...naik bukit langsung xde power dan minyak plak kuat guna...x macam biasa...enjin vibration agak kuat berbanding asal...motor beli taun 2012...harap dapat membantu ye geng...

Kalo belum modi lg cube cuci carb dulu

Offline cypher

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
pakai carb ape bang?
cer try turunkan main jet dulu tgk camne

moto stendet kedai bang...x penah modi ape...servis biasa je...

Kalo belum modi lg cube cuci carb dulu

ok...nanti nak try servis carb dulu...

Offline huntersteel

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
pakai carb ape bang?
cer try turunkan main jet dulu tgk camne

moto stendet kedai bang...x penah modi ape...servis biasa je...

Kalo belum modi lg cube cuci carb dulu

ok...nanti nak try servis carb dulu...

Mkin bayak habuk masuk...pernah kna jgk mmcm ni dulu..lepas servis ok dah...cube la insyaalah ok

Offline -fazly-

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha LC135 V1,V2,V3,V4 ~ Verison 1
« Reply #9 on: 15 January , 2018, 12:35:26 PM »
salam

saya nak amek satu LC ES...apa perlu saya titikberatkan ye..

Offline -fazly-

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha LC135 V1,V2,V3,V4 ~ Verison 1
« Reply #10 on: 15 January , 2018, 22:37:22 PM »
Salam

Saya da amek da motor tu...nak tanya dua benda ni...nak tukar standard...

Offline -fazly-

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha LC135 V1,V2,V3,V4 ~ Verison 1
« Reply #11 on: 15 January , 2018, 22:39:22 PM »
Yang ni kotak angin takde ke mcm mana..hahaha... Harap tulun saya...kalau ada lubang harga murid..sila war2 kan

Offline BORN2KILL

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
  • Popularity: +0/-0
  • Don't Stress Do your best.!
    • View Profile
Re: Yamaha LC135 V1,V2,V3,V4 ~ Verison 1
« Reply #12 on: 24 January , 2018, 12:15:31 PM »
Yang ni kotak angin takde ke mcm mana..hahaha... Harap tulun saya...kalau ada lubang harga murid..sila war2 kan

ya fazly.. kotak angin nya mane?  :D

Offline -fazly-

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha LC135 V1,V2,V3,V4 ~ Verison 1
« Reply #13 on: 25 January , 2018, 09:52:16 AM »
Yang ni kotak angin takde ke mcm mana..hahaha... Harap tulun saya...kalau ada lubang harga murid..sila war2 kan

ya fazly.. kotak angin nya mane?  :D

owner lama pon tatau letak mana...tapi saya perasan bila low gear or slow dia bobok...tp bile tgh laju...dia pegi sedap jer...

tp saye tetap nak masuk balik kotak angin...

skang ni ada masalah pula gear...gear 3 nak naik 4 atau turun dua susah...nak free tak boleh dr 1 kalau berenti...naik 2 pon takleh...tp dari 2 nak ke neutral senang cari..adakah ini masalah clutch?

Offline BORN2KILL

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
  • Popularity: +0/-0
  • Don't Stress Do your best.!
    • View Profile
Re: Yamaha LC135 V1,V2,V3,V4 ~ Verison 1
« Reply #14 on: 26 January , 2018, 12:28:16 PM »
Yang ni kotak angin takde ke mcm mana..hahaha... Harap tulun saya...kalau ada lubang harga murid..sila war2 kan

ya fazly.. kotak angin nya mane?  :D

owner lama pon tatau letak mana...tapi saya perasan bila low gear or slow dia bobok...tp bile tgh laju...dia pegi sedap jer...

tp saye tetap nak masuk balik kotak angin...

skang ni ada masalah pula gear...gear 3 nak naik 4 atau turun dua susah...nak free tak boleh dr 1 kalau berenti...naik 2 pon takleh...tp dari 2 nak ke neutral senang cari..adakah ini masalah clutch?

dari pengalaman saya.. ya benar kemungkinan masalah clucth..!!