Arkib > Arkib Pemilik Motosikal

MODENAS KRISS 100

<< < (13/82) > >>

amosi70:
Assalamualaikum, ada org kedai moto kata kriss 100 ni kalau mod pun tak berapa nak power gak,betul ke? Any expert can confirm this? Kalu nak bg power gak, apa bende2 yg kita leh wat kat motor ni, any suggestions? TQ n have a nice day... :)

dc_sdk:
You are not allowed to view links. Register or LoginAssalamualaikum, ada org kedai moto kata kriss 100 ni kalau mod pun tak berapa nak power gak,betul ke? Any expert can confirm this? Kalu nak bg power gak, apa bende2 yg kita leh wat kat motor ni, any suggestions? TQ n have a nice day... :)

--- End quote ---

aku bg suggest je la..

std modi:
carb tkr besar skt(paling rendah pun pkai carb ts125,kalau nak pickup cun cari carb flatside)
spoket 14/39
tayar sotong

modi cun2 pnye:
blok racing
head racing
gearbox racing
coil racing
cdi racing
port n polish intake dr carb  ngan outlet ekzos
pkai ekzos lobos sikit
tgkuk port n polish @ pkai tgkuk diameter dlm besar

x igt ape lg :p

KeRis_Bujuq:
You are not allowed to view links. Register or Loginhuh...cantik bro..
tak ganggu pickup ker,kalo pulas2 benda tuh??
long mcm maner plk??

--- End quote ---
tp klo pusing smpai nk buh gear pown keras gila2..nnt jd mcm ko bwa moto klac smbil tarik klac sikit...phm2 je lar jd mcm maner..mgerang je lebih..
long xder paper efek..ejes utuk kselesaan kita n cara tunggangan kita

athlonXtwo:
You are not allowed to view links. Register or Login
kriss100 aku modified biasa2 dpat pegang 160km/j mudah2 jer..
naik bukit no problem punyo..

aku hanya modi :

-high cam racing ex5 dream.
-block racing honda wave.
-set racing tepet + bar.
-springs clutch racing.
-setting sprocket

p/s : carb x modified langsung,cume buang choke.

test >>> 160km/j..xtipu..

--- End quote ---
meter ringan.dok la sebelah rxz tgh speed 160km/j.hehehe.baru la 160km/j sejati bro. ;)

SaWaRaK LePeH:
ermm..head ex5 class 1 dpt masuk ex hp cam tuh sajer ker??
atau kena modi,baru masuk??
 ;D :D ;D

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version