MBC Forum Banner

Author Topic: SUZUKI BELANG 150 R V1  (Read 35469 times)

Offline soul

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: SUZUKI BELANG 150 R V1
« Reply #30 on: 24 January , 2018, 08:40:37 AM »
ni mamat Russian mana pulak mai  ni..  :o


Offline hokkageke4

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: SUZUKI BELANG 150 R V1
« Reply #31 on: 24 January , 2018, 15:38:44 PM »
sape pasang voltmeter? ade ni tak pasang pun nak cari guide haha

voltmeter biasanya ada dua wire. satu merah (positive) & hitam (negative).

Yang merah (+ve) tap ke ignition key
Yang hitam (-ve) tap ke body

Siap.

Yup...buat camni je...tap kat wayar kunci...

Offline sidqara

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: SUZUKI BELANG 150 R V1
« Reply #32 on: 30 January , 2018, 09:12:00 AM »
Bereh, tengkiu.
BTW baru pasang monorack +box 27liter,
total damage RM129.84+RM134.33

Offline soul

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: SUZUKI BELANG 150 R V1
« Reply #33 on: 31 January , 2018, 09:37:40 AM »
mai lagi mamat Russian ni ..  :o :o :o >:(

Offline sidqara

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: SUZUKI BELANG 150 R V1
« Reply #34 on: 01 February , 2018, 10:00:43 AM »
report aje, masuk plak spam, forum baru bukak

Offline hokkageke4

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: SUZUKI BELANG 150 R V1
« Reply #35 on: 01 February , 2018, 11:13:01 AM »
Bereh, tengkiu.
BTW baru pasang monorack +box 27liter,
total damage RM129.84+RM134.33

Cukup ke 27 liter tu...hehehe...saya pakai 39 liter, rasa puas sikit letak barang...

Offline ecto6453

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • Popularity: +0/-0
  • nek mutor usang jer...
    • View Profile
Re: SUZUKI BELANG 150 R V1
« Reply #36 on: 01 February , 2018, 19:50:49 PM »
saya pun minggu lepas baru ganti box dari 30 liter ke 27 liter..yg lama tu rosak masa eksiden..downgrade ke 27 liter baru padan dgn body belang yg kuncup nih..lgpin depan ada pasang box 10 liter tu dah..
time panas ride santai, time ujan lepak bawah jambatan sama2..apedehal 😋

Offline sidqara

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: SUZUKI BELANG 150 R V1
« Reply #37 on: 02 February , 2018, 21:25:18 PM »


Bereh, tengkiu.
BTW baru pasang monorack +box 27liter,
total damage RM129.84+RM134.33

Cukup ke 27 liter tu...hehehe...saya pakai 39 liter, rasa puas sikit letak barang...

Takut besar sangat tak lawa hahaha, boleh la sumbat2 jugak.


saya pun minggu lepas baru ganti box dari 30 liter ke 27 liter..yg lama tu rosak masa eksiden..downgrade ke 27 liter baru padan dgn body belang yg kuncup nih..lgpin depan ada pasang box 10 liter tu dah..

Box yang macam bakul tu ke?

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk


Offline ecto6453

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • Popularity: +0/-0
  • nek mutor usang jer...
    • View Profile
Re: SUZUKI BELANG 150 R V1
« Reply #38 on: 04 February , 2018, 00:21:00 AM »


Bereh, tengkiu.
BTW baru pasang monorack +box 27liter,
total damage RM129.84+RM134.33

Cukup ke 27 liter tu...hehehe...saya pakai 39 liter, rasa puas sikit letak barang...

Takut besar sangat tak lawa hahaha, boleh la sumbat2 jugak.


saya pun minggu lepas baru ganti box dari 30 liter ke 27 liter..yg lama tu rosak masa eksiden..downgrade ke 27 liter baru padan dgn body belang yg kuncup nih..lgpin depan ada pasang box 10 liter tu dah..

Box yang macam bakul tu ke?

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

yup, box yg mcm bakul tu..cukup utk isi baju ujan, glove, tool kit..so box blkg tu blh amik yg kecik sket
time panas ride santai, time ujan lepak bawah jambatan sama2..apedehal 😋

Offline sidqara

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: SUZUKI BELANG 150 R V1
« Reply #39 on: 04 February , 2018, 14:55:43 PM »




Box yang macam bakul tu ke?

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

yup, box yg mcm bakul tu..cukup utk isi baju ujan, glove, tool kit..so box blkg tu blh amik yg kecik sket

Nice gak, rm100lebih gak kan.


Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk


Offline ecto6453

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • Popularity: +0/-0
  • nek mutor usang jer...
    • View Profile
Re: SUZUKI BELANG 150 R V1
« Reply #40 on: 07 February , 2018, 10:06:37 AM »




Box yang macam bakul tu ke?

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

yup, box yg mcm bakul tu..cukup utk isi baju ujan, glove, tool kit..so box blkg tu blh amik yg kecik sket

Nice gak, rm100lebih gak kan.


Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

yup, seratus lebih sikit aje..harga masa pasang kat givi point jln ipoh
time panas ride santai, time ujan lepak bawah jambatan sama2..apedehal 😋

Offline Caswell87

  • Newbie
  • *
  • Posts: 24
  • Popularity: +0/-0
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=60177183750
    • View Profile
Re: SUZUKI BELANG 150 R V1
« Reply #41 on: 19 March , 2018, 15:29:09 PM »
salam semua,

ade lg ke yg bawak belang ni g fnf?

Offline ecto6453

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • Popularity: +0/-0
  • nek mutor usang jer...
    • View Profile
Re: SUZUKI BELANG 150 R V1
« Reply #42 on: 20 March , 2018, 16:09:51 PM »
xdpt nk join, pasal berantai kat kawasan dekat rumah aje 😱
time panas ride santai, time ujan lepak bawah jambatan sama2..apedehal 😋

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 734
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: SUZUKI BELANG 150 R V1
« Reply #43 on: 20 March , 2018, 16:58:04 PM »
xdpt nk join, pasal berantai kat kawasan dekat rumah aje 😱
lepaskan rantai tu kejap takkan tak boleh ...abis FNF rantai balik  ;D
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 734
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: SUZUKI BELANG 150 R V1
« Reply #44 on: 20 March , 2018, 17:00:29 PM »
xdpt nk join, pasal berantai kat kawasan dekat rumah aje 😱
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!