MBC Forum Banner

Author Topic: Yamaha Fz150i - Version 1  (Read 70996 times)

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 735
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Yamaha Fz150i - Version 1
« Reply #90 on: 13 March , 2019, 16:25:05 PM »
ok...tq boss..
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline fiq

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha Fz150i - Version 1
« Reply #91 on: 16 March , 2019, 03:46:56 AM »
biasa klau enjin off ttba kotak kunci tu yg problem.. kawan kena yang lepas mcm tu dia longgar tukar kotak kunci trus elok.. sekadar pandangan dari newbie...

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 735
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Yamaha Fz150i - Version 1
« Reply #92 on: 16 March , 2019, 15:46:25 PM »
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline Abdullah

  • Old Timer MBC Rider
  • Newbie
  • ***
  • Posts: 11
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha Fz150i - Version 1
« Reply #93 on: 26 August , 2020, 09:34:21 AM »
fz . Pada mula pengeluarannya , xdapat menarik minat saya sebab tumpu kepada kapcai setelah pencen RXZ. Baru sebulan miliki FZ second hand dan ianya amat berbaloi. xperlu kerap ke stesen petrol, sesuai jalan jauh & petrol jimat  :).

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 735
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Yamaha Fz150i - Version 1
« Reply #94 on: 26 August , 2020, 11:37:37 AM »
kadang tu terkilan juga sebab kena potong jer dengan RS  :P..tapi saya puas hati sebab tank besar
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline Abdullah

  • Old Timer MBC Rider
  • Newbie
  • ***
  • Posts: 11
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha Fz150i - Version 1
« Reply #95 on: 26 August , 2020, 11:47:37 AM »
kadang tu terkilan juga sebab kena potong jer dengan RS  :P..tapi saya puas hati sebab tank besar

sabor je boss ku. FZ adalah tersendiri. kapcai goyang jika memotong, manakala fz lagi steady

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 735
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Yamaha Fz150i - Version 1
« Reply #96 on: 27 August , 2020, 09:00:38 AM »
kadang kadang tu fz ni macam ada masalah semput dan tetiba mati sendiri. pelik juga. saya semasa mileage bawah 100k dulu banyak kali juga menghadapi masalah ni. tak tahu kenapa dan saya tak tahu camana nak buat. kadang tu mati bila tengah ride. so berhenti dan rilek kejap. pastu hidupkan balik enjin dan sambung perjalanan.
kenapa ye masalah ni?
ECU ke?
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline Abdullah

  • Old Timer MBC Rider
  • Newbie
  • ***
  • Posts: 11
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha Fz150i - Version 1
« Reply #97 on: 27 August , 2020, 11:55:17 AM »
kadang kadang tu fz ni macam ada masalah semput dan tetiba mati sendiri. pelik juga. saya semasa mileage bawah 100k dulu banyak kali juga menghadapi masalah ni. tak tahu kenapa dan saya tak tahu camana nak buat. kadang tu mati bila tengah ride. so berhenti dan rilek kejap. pastu hidupkan balik enjin dan sambung perjalanan.
kenapa ye masalah ni?
ECU ke?
bawak jumpa Pakarnya bos. Motor2 lain ada juga berlaku macam ni. Mungkin perlu full service kot, air ada dalam sistem petrol, tangki karat , mekanikal parts berkaitan fail etc. FZ saya ada juga berlaku. sabor jelah

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 735
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Yamaha Fz150i - Version 1
« Reply #98 on: 05 September , 2020, 02:10:54 AM »
saya sedang menimbang nimbang ...apa nak buat dengan fz ni...saya punye fz warna putih...kaler pun dah tak cun..ekzos dah berkarat...aduh...pasal ekzos ni lemah ler...karat..dah gosok dengan Harpic lepas tu datang balik...nak pasang eksoz yang tahan karat takut tak lawas atau mengganggu sistem enjin standard pula...any idea ke?
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!