MBC Forum Banner

Author Topic: Kamera aksi murah  (Read 11464 times)

Offline meor

  • Old Timer MBC Rider
  • Newbie
  • ***
  • Posts: 9
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Kamera aksi murah
« Reply #15 on: 13 February , 2019, 11:54:57 AM »
melepas

Offline KawiSaibot

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Kamera aksi murah
« Reply #16 on: 20 February , 2019, 22:52:08 PM »
Setakat ni alternatif kepada gopro aku suggest SJCAM.....not bad....

Eken H8r (igt2 lupa model) aku baru try.....video ok....cuma kualiti waterproof casing out....sampai berwap dalam tu....hampeh

Low light pulak teruk gak....haha

Tapi padan ngan rege dier....murah...

Apa2 pun sjcam the best....


Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 717
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Kamera aksi murah
« Reply #17 on: 21 February , 2019, 09:48:28 AM »
Setakat ni alternatif kepada gopro aku suggest SJCAM.....not bad....

Eken H8r (igt2 lupa model) aku baru try.....video ok....cuma kualiti waterproof casing out....sampai berwap dalam tu....hampeh

Low light pulak teruk gak....haha

Tapi padan ngan rege dier....murah...

Apa2 pun sjcam the best....

Kalau berwap tu maksudnya tak waterproof la ye?
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline KawiSaibot

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Kamera aksi murah
« Reply #18 on: 03 March , 2019, 00:14:21 AM »
Setakat ni alternatif kepada gopro aku suggest SJCAM.....not bad....

Eken H8r (igt2 lupa model) aku baru try.....video ok....cuma kualiti waterproof casing out....sampai berwap dalam tu....hampeh

Low light pulak teruk gak....haha

Tapi padan ngan rege dier....murah...

Apa2 pun sjcam the best....

Kalau berwap tu maksudnya tak waterproof la ye?
Tak berani nak konfirm, masa mula2 beli dulu test dalam hujan, ok, tapi tak check detail dalam casing tu lepas ride.....

Wap tu masa ride pagi, mgkin pertukaran cuaca sejuk@lembap ke panas.....entah ler....

Offline Jo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Kamera aksi murah
« Reply #19 on: 27 June , 2019, 12:00:48 PM »

katne nak cari SJCAm ni...kedai fizikal...cheq x pandai lazada, shopee2 nih...xde kad kredit,debit...duit buh bawah bantal

Offline RiduanFixxer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Kamera aksi murah
« Reply #20 on: 25 March , 2020, 12:48:14 PM »
Setakat ni alternatif kepada gopro aku suggest SJCAM.....not bad....

Eken H8r (igt2 lupa model) aku baru try.....video ok....cuma kualiti waterproof casing out....sampai berwap dalam tu....hampeh

Low light pulak teruk gak....haha

Tapi padan ngan rege dier....murah...

Apa2 pun sjcam the best....

yang ni saya setuju..
memang action kamera eken dgn sjcam ni kira middle class la dari segi harga dan kualiti..
nak yang baik cari go pro atau dji osmo ke hapa benda tu..
tapi harga 1k ke atas plak... aduusss.... jenuh nak kumpul modal..
yang paling suka action camera high end ni blh record 360' view...
feature tu yang best masa nak layan koner... kikikikiki

Offline RiduanFixxer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Kamera aksi murah
« Reply #21 on: 25 March , 2020, 13:06:55 PM »
<br /><br />
ni contoh saya pasang kat big bike..
kat kapcai modi guna bracket gps holder..
tapi gagal.. sebab vibrate jadi video bergoyang... aduussss
<br /><br />

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 717
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Kamera aksi murah
« Reply #22 on: 01 April , 2020, 12:28:49 PM »
<br /><br />
ni contoh saya pasang kat big bike..
kat kapcai modi guna bracket gps holder..
tapi gagal.. sebab vibrate jadi video bergoyang... aduussss
<br /><br />

wow...bro pandai pasang sendiri ok lah....saya punye limitation sebab dah tak kuat lepas accident ni...nak juga satu hari ada modal pasang ni
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline RiduanFixxer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Kamera aksi murah
« Reply #23 on: 02 April , 2020, 23:15:21 PM »
sebab dah ada bracket dia tuan.. sebab tu senang diy..
boleh la ni.. cuma bracket gps holder tu kena adjust sebab vibrate kuat sangat..
atau kena tukar bracket action camera jgk la ni..