Author Topic: Custom Made Racing Exhaust For Motocycle, SBK,Chopper, Scooter, and Minibike...  (Read 69327 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sasuka

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 518
You are not allowed to view links. Register or Login
aku nk repair je.. huhuuu..xcukup kaye lg nk wat br...  :o
ko wat baru la paku...jgn bagi karat je la ikut design ekzos standard confirm motor jadi ringan sikit,cantik pun cantik2 buat bagi sedap motor jalan je  ;D

Offline nokian

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 5
Bro RS,..Member tanye klu buat ekzos utk KR150 brape?...full eksos system

Offline mr vio

  • MBC Support
  • *****
  • Posts: 2801
  • slow ride, take it easy
    • Vio Bekam - Perkhidmatan Bekam2U
preview ekzos custom takim -
You are not allowed to view links. Register or Login

bunyi mantap seh..
tp low rev je sbb motor dlm pantang..
"TAKIM EXHAUST, SAYA MESTI PILIH!"  :o

p/s: tkde komisyen, shj promote..
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Jebon RS

  • Licensed Seller
  • ***
  • Posts: 508
  • EveryBody come from ZERO..!!!!!
    • http://mopedperformanceparts.blogspot.com/
You are not allowed to view links. Register or Login
preview ekzos custom takim -
You are not allowed to view links. Register or Login

bunyi mantap seh..
tp low rev je sbb motor dlm pantang..
"TAKIM EXHAUST, SAYA MESTI PILIH!"  :o

p/s: tkde komisyen, shj promote..

..THANK YOU VERY MUCH..
You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Jebon RS

  • Licensed Seller
  • ***
  • Posts: 508
  • EveryBody come from ZERO..!!!!!
    • http://mopedperformanceparts.blogspot.com/
You are not allowed to view links. Register or Login
Bro RS,..Member tanye klu buat ekzos utk KR150 brape?...full eksos system

dalam RM350 - RM400 dtg bengkel senang kita nak bincang. hang boleh call IZAD utk lokasi 0169009077
You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Jebon RS

  • Licensed Seller
  • ***
  • Posts: 508
  • EveryBody come from ZERO..!!!!!
    • http://mopedperformanceparts.blogspot.com/
GAMBAR BARU ON THE WAY
You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline NSR

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 87
  • Race on the track, not on the street.
    • Stromberg Power Booster
bro Jebon RS,
saya tengah tunggu jawapan anda ni...

Best regards,
NSR
Pocketbike Baru QT siap AP dijual pada Harga RM1200 You are not allowed to view links. Register or Login

Offline r-ohm

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 534
    • Malaya Historical Group
Bro..Mana gmbr ekzos modified vulcan? heeh..Vulcan800 atau EN500?
9W2RML
mhg.mymalaya.com ( Malaya Historical Group )

Offline herman teh

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
bro, kalo gua nak tukar paip macam paip harley tu, agak agak nya brapa?

Offline Jebon RS

  • Licensed Seller
  • ***
  • Posts: 508
  • EveryBody come from ZERO..!!!!!
    • http://mopedperformanceparts.blogspot.com/
Yamaha DragStar 650








RM400 SHJ
MZ125 Super Motard




RM250 SHJ
You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Jebon RS

  • Licensed Seller
  • ***
  • Posts: 508
  • EveryBody come from ZERO..!!!!!
    • http://mopedperformanceparts.blogspot.com/
You are not allowed to view links. Register or Login
Bro..Mana gmbr ekzos modified vulcan? heeh..Vulcan800 atau EN500?

sorry bro, bukan vulcan tapi drag star.......minta maaf byk2
You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Jebon RS

  • Licensed Seller
  • ***
  • Posts: 508
  • EveryBody come from ZERO..!!!!!
    • http://mopedperformanceparts.blogspot.com/
You are not allowed to view links. Register or Login
bro, kalo gua nak tukar paip macam paip harley tu, agak agak nya brapa?


bro, hang pakai motor apa? kena tau jugak motor apa sb senang nak quote. selalu kita operate exhaust standard jadi mcm bunyi harley sb kalau nak buat sebatang kitaorg takde stainless steel tapi kalau customer nak buat sebatang, kita pergi hantar chrome......
You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Jebon RS

  • Licensed Seller
  • ***
  • Posts: 508
  • EveryBody come from ZERO..!!!!!
    • http://mopedperformanceparts.blogspot.com/
You are not allowed to view links. Register or Login
aku nk repair je.. huhuuu..xcukup kaye lg nk wat br...  :o

dtg bengkel bro, kita tgk cammana exhaust hang tu. alah kalau setakat repair tak mahal, tarak potong kepala punya.....
You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline pakutekan

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 645
  • amirahmadi
xtau jln la bro.. bg map ok gak..ramai bley wat rujukan..
You are not allowed to view links. Register or Login
garage sale =>You are not allowed to view links. Register or Login
mencari aksesori motor?? PM me...

Offline Jebon RS

  • Licensed Seller
  • ***
  • Posts: 508
  • EveryBody come from ZERO..!!!!!
    • http://mopedperformanceparts.blogspot.com/
PENTING!!!! LOKASI BENGKEL....
Kalau dari S/Part sentul (S/Part sebelah kiri anda), terus sehingga jumpa Pasar Sentul sebelah KIRI, terus lagi sehingga jumpa Esso/Mobil/BHP sebelah KANAN. Ada Traffic Light, terus lagi dalam 80meter selepas itu ada simpang ke KANAN utk ke Karak/Kuantan dan sebelah KANAN  anda ada Used Car Yap Brothers, masuk ke simpang KANAN itu dan terus sehingga ada simpang 3, KIRI ke Karak/Kuantan. Anda terus dalam 50 meter dan pandang sebelah KANAN. Bengkel ada Khemah warna Kuning.........

CALL 0169009077 IZAD UTK LEBIH JELAS....
« Last Edit: January 12, 2008, 01:27:08 pm by Jebon RS »
You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline racingzonne (rahmatullah)

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 5728
  • stage 3 on process (95%)
yg mz tu wat full ke? lawa dia punya manifold...

gambar2 motot aku :D
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline NSR

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 87
  • Race on the track, not on the street.
    • Stromberg Power Booster
hi,
saya nak cari muffler berjenama PDK atau sebagainya untuk Honda Hurricane atau nova dash. sila nyatakan harga dan bolehkah hantar ke penang?

Sekian, terima kasih.
NSR  ;)
Pocketbike Baru QT siap AP dijual pada Harga RM1200 You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Jebon RS

  • Licensed Seller
  • ***
  • Posts: 508
  • EveryBody come from ZERO..!!!!!
    • http://mopedperformanceparts.blogspot.com/
You are not allowed to view links. Register or Login
hi,
saya nak cari muffler berjenama PDK atau sebagainya untuk Honda Hurricane atau nova dash. sila nyatakan harga dan bolehkah hantar ke penang?

Sekian, terima kasih.
NSR  ;)

bro, muffler jenama tu takde sb saya buat custom hand made. kalau bro nak saya boleh buatkan dan hantar ke Penang, takde masalah....... lg cun kalau ada gambar, kita buat sejibik mcm gambar yg bro ada....
« Last Edit: January 12, 2008, 02:33:10 pm by Jebon RS »
You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Jebon RS

  • Licensed Seller
  • ***
  • Posts: 508
  • EveryBody come from ZERO..!!!!!
    • http://mopedperformanceparts.blogspot.com/
You are not allowed to view links. Register or Login
yg mz tu wat full ke? lawa dia punya manifold...

MZ tu buat dari tengah....RZ, hang ada CDI utk FXR tak?? aku nak pinjam bleh?? rpm cut dia lebih dari FX standard ke sama??
You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline racingzonne (rahmatullah)

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 5728
  • stage 3 on process (95%)
You are not allowed to view links. Register or Login
MZ tu buat dari tengah....RZ, hang ada CDI utk FXR tak?? aku nak pinjam bleh?? rpm cut dia lebih dari FX standard ke sama??
aku ada je cdi tu... yup dia punya cut lebih tinggi...
ooo aku ingat dia buat dari manifold.. apepun cantik ekzos tu... haha yg vio wat pun sedap n cantik.. bikin panas je tgk  ;D

gambar2 motot aku :D
You are not allowed to view links. Register or Login

Malaysian Bikers Community (MBC)