MBC Forum Banner

Author Topic: Koleksi gambar kenangan MBC  (Read 21527 times)

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 716
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Koleksi gambar kenangan MBC
« on: 09 January , 2018, 16:33:37 PM »
Geng, sapa ada simpan gambar masa dulu dulu ada even MBC kasi share kat sini lah...jangan lupa sertakan sekali CAPTION atau catatan nya sebagai rujukan.

RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 716
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Koleksi gambar kenangan MBC
« Reply #1 on: 09 January , 2018, 16:44:04 PM »
Borneo Ride 2009


















Jom geng kita repeat.
« Last Edit: 11 January , 2018, 12:54:22 PM by pirateofyoursoul »
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline ~maxXximus~

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Koleksi gambar kenangan MBC
« Reply #2 on: 09 January , 2018, 17:59:57 PM »
testing


aiseyyyyy ... keluar balik gambar time muda˛ dulu ni yang risau ni  ....

...:::  sǝop ʇᴉ uǝɥʍ ʎɹɐuoᴉʇɐʇs ǝɯoɔǝq llᴉʍ ʇᴉ ʇnq – llᴉʞ ʇ,usǝop pǝǝds  :::...

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 716
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Koleksi gambar kenangan MBC
« Reply #3 on: 09 January , 2018, 18:06:01 PM »
testing








Tuan, boleh kah tuan buat satu thread yang khusus untuk cara mengupload gambar sebagaimana yang tuan lakukan ini? Terima kasih tuan.
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline mkadzmi

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
  • Popularity: +0/-0
  • SPOCKRET
    • View Profile
Re: Koleksi gambar kenangan MBC
« Reply #4 on: 09 January , 2018, 18:11:16 PM »
Zaman dulu upload kat imageshack or photobucket baru link kat mbc...skang sama lagi ke?

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 716
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Koleksi gambar kenangan MBC
« Reply #5 on: 09 January , 2018, 18:46:11 PM »
Zaman dulu upload kat imageshack or photobucket baru link kat mbc...skang sama lagi ke?

saya cuba pakai imageshack tapi tak keluar pulak gambarnya tuan.
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline arelane

  • Old Timer MBC Rider
  • Jr. Member
  • ***
  • Posts: 59
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Koleksi gambar kenangan MBC
« Reply #6 on: 09 January , 2018, 19:44:06 PM »
testing








Gambar aku tu woi... Slim melim gitu.... Haha

Offline ^pomen_GTR^

  • Storm Riders
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 6
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Koleksi gambar kenangan MBC
« Reply #7 on: 09 January , 2018, 20:00:24 PM »
testing


aiseyyyyy ... keluar balik gambar time muda˛ dulu ni yang risau ni  ....


banyakkkkkkk...hahahaha nanti la....keluar balik

Offline sarjantulang

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Popularity: +1/-0
    • View Profile
Re: Koleksi gambar kenangan MBC
« Reply #8 on: 10 January , 2018, 00:08:19 AM »
MBC Ride to Songkhla tahun 2011...masa ni glove aku je pi..kekeke











« Last Edit: 10 January , 2018, 00:11:39 AM by sarjantulang »
eh~

Offline sarjantulang

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Popularity: +1/-0
    • View Profile
Re: Koleksi gambar kenangan MBC
« Reply #9 on: 10 January , 2018, 00:16:41 AM »
XPDC MBC Pendakian Bukit Tabur 2010

























sarjantulang
eh~

Offline NSIM2508

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Koleksi gambar kenangan MBC
« Reply #10 on: 10 January , 2018, 00:36:17 AM »
Byk nye gambo..tp pesal gmbar tak brape nk semenggah😆😆😆

Offline ~maxXximus~

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Koleksi gambar kenangan MBC
« Reply #11 on: 10 January , 2018, 02:22:58 AM »

banyakkkkkkk...hahahaha nanti la....keluar balik

 adusss .. ni yg rasa  nak left group ni ...  :'(
...:::  sǝop ʇᴉ uǝɥʍ ʎɹɐuoᴉʇɐʇs ǝɯoɔǝq llᴉʍ ʇᴉ ʇnq – llᴉʞ ʇ,usǝop pǝǝds  :::...

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 716
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Koleksi gambar kenangan MBC
« Reply #12 on: 10 January , 2018, 10:29:21 AM »
Tuan @sarjantulang...camana nak buat macam yang awak buat untuk post gambar tu? Boleh tak sediakan langkah-langkahnya secra terperinci? Maaf tuan. Saya nubis kubis.
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline sarjantulang

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Popularity: +1/-0
    • View Profile
Re: Koleksi gambar kenangan MBC
« Reply #13 on: 10 January , 2018, 11:33:36 AM »
Tuan @sarjantulang...camana nak buat macam yang awak buat untuk post gambar tu? Boleh tak sediakan langkah-langkahnya secra terperinci? Maaf tuan. Saya nubis kubis.

gambar2 ni semua dari facebook...saya copy paste je dia punya URL ADDRESS...

sarjantulang
eh~

Offline CR_3309

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Koleksi gambar kenangan MBC
« Reply #14 on: 10 January , 2018, 11:44:20 AM »


TTS bukak posa tahun 2011 kat Subaidah Seberang Jaya. Sori noh, gambaq blur, si saso nu yang ambik ;D ;D