MBC Forum Banner

Author Topic: GSX650F Daily comfort with sport spirit  (Read 3929 times)

Offline blade99

  • Storm Riders
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 7
  • Popularity: +1/-0
    • View Profile
GSX650F Daily comfort with sport spirit
« on: 04 February , 2018, 22:36:18 PM »
Ada sesiapa yang pakai motor GSX650F. Susah nak jumpa model ni berbanding GSXR. Selesa untuk daily commute dan juga boleh dijadikan mesin untuk meratah selekoh2 best.

blade99

Offline blade99

  • Storm Riders
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 7
  • Popularity: +1/-0
    • View Profile
Re: GSX650F Daily comfort with sport spirit
« Reply #1 on: 04 February , 2018, 22:40:00 PM »
<br /><br />hwcubh

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 693
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: GSX650F Daily comfort with sport spirit
« Reply #2 on: 04 February , 2018, 23:24:28 PM »
<br /><br />hwcubh
Ini di Birmingham ke hj blade?
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline RiduanFixxer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: GSX650F Daily comfort with sport spirit
« Reply #3 on: 09 April , 2018, 11:50:51 AM »
Aslmkm bang.. saya baru pakai gsxs750.. boleh tak share info group wassap atau facebook untuk suzuki big bike.. sebab saya baru nak berjinak2 dgn big bike suzuki ni.. sebab nak bersedia untuk spare part dan aksesori motor big bike suzuki.. terima kasih..

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 693
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: GSX650F Daily comfort with sport spirit
« Reply #4 on: 10 April , 2018, 09:04:58 AM »
Aslmkm bang.. saya baru pakai gsxs750.. boleh tak share info group wassap atau facebook untuk suzuki big bike.. sebab saya baru nak berjinak2 dgn big bike suzuki ni.. sebab nak bersedia untuk spare part dan aksesori motor big bike suzuki.. terima kasih..
Tuan pakai model yang mana ya?
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline RiduanFixxer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: GSX650F Daily comfort with sport spirit
« Reply #5 on: 21 April , 2018, 01:15:07 AM »

Tuan pakai model yang mana ya?
[/quote]

Model gsxs750 yg tahun 2017 tu bang..maaf kalau x boleh masuk dalam group gsx650f ni..

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 693
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: GSX650F Daily comfort with sport spirit
« Reply #6 on: 22 April , 2018, 22:38:37 PM »

Tuan pakai model yang mana ya?

Model gsxs750 yg tahun 2017 tu bang..maaf kalau x boleh masuk dalam group gsx650f ni..
[/quote]
isk...takda masalah tuan...model 2017? wow...model baru tu...tapi exactly yang mana satu eh? belanja la pic satu tuan
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline RiduanFixxer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: GSX650F Daily comfort with sport spirit
« Reply #7 on: 28 April , 2018, 02:16:47 AM »
<br /><br />

Tuan pakai model yang mana ya?

Model gsxs750 yg tahun 2017 tu bang..maaf kalau x boleh masuk dalam group gsx650f ni..
isk...takda masalah tuan...model 2017? wow...model baru tu...tapi exactly yang mana satu eh? belanja la pic satu tuan
[/quote]
model ni je tuan..boleh la..impian dari bangku sekolah ingin memiliki sbk suzuki.. mohon tunjuk ajar tuan dan share teknik mengendalikan sbk suzuki ni..  ;D ;D ;D ;D ;D

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 693
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: GSX650F Daily comfort with sport spirit
« Reply #8 on: 28 April , 2018, 16:16:18 PM »
<br /><br />

Tuan pakai model yang mana ya?

Model gsxs750 yg tahun 2017 tu bang..maaf kalau x boleh masuk dalam group gsx650f ni..
isk...takda masalah tuan...model 2017? wow...model baru tu...tapi exactly yang mana satu eh? belanja la pic satu tuan
model ni je tuan..boleh la..impian dari bangku sekolah ingin memiliki sbk suzuki.. mohon tunjuk ajar tuan dan share teknik mengendalikan sbk suzuki ni..  ;D ;D ;D ;D ;D
[/quote]

wah...modelni rupanya...saya pun newbie tuan....baru belajar..nak tambah ilmu dengan tuan hj Blade99.
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline blade99

  • Storm Riders
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 7
  • Popularity: +1/-0
    • View Profile
Re: GSX650F Daily comfort with sport spirit
« Reply #9 on: 24 April , 2019, 18:50:26 PM »
Hahaha... Saya smpi harini masih pki FZ150i je. Blom berpeluang lagi

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 693
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: GSX650F Daily comfort with sport spirit
« Reply #10 on: 24 April , 2019, 20:30:53 PM »
Hahaha... Saya smpi harini masih pki FZ150i je. Blom berpeluang lagi
hahaha...tengah tunggu kannnnn
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline blade99

  • Storm Riders
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 7
  • Popularity: +1/-0
    • View Profile
Re: GSX650F Daily comfort with sport spirit
« Reply #11 on: 25 September , 2019, 15:08:05 PM »
Alhamdulillah. Motor dah start ride dah. Boleh berforum semula insyaallah

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 693
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: GSX650F Daily comfort with sport spirit
« Reply #12 on: 25 September , 2019, 15:10:57 PM »
<br /><br />

Tuan pakai model yang mana ya?

Model gsxs750 yg tahun 2017 tu bang..maaf kalau x boleh masuk dalam group gsx650f ni..
isk...takda masalah tuan...model 2017? wow...model baru tu...tapi exactly yang mana satu eh? belanja la pic satu tuan
model ni je tuan..boleh la..impian dari bangku sekolah ingin memiliki sbk suzuki.. mohon tunjuk ajar tuan dan share teknik mengendalikan sbk suzuki ni..  ;D ;D ;D ;D ;D
[/quote]
mana member kita ni hiang ke? meh arr sini...hi hj blade..
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!