MBC Forum Banner

Author Topic: Ride Hujung Minggu Part 1  (Read 38543 times)

Offline aHLengChai

  • Old Timer MBC Rider
  • Newbie
  • ***
  • Posts: 29
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Ride Hujung Minggu Part 1
« Reply #30 on: 06 September , 2018, 10:23:17 AM »
moto pulak rdtx mati.. batt xpired skali pakej.. tak dpt juin  :'(

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 686
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Ride Hujung Minggu Part 1
« Reply #31 on: 06 September , 2018, 21:32:28 PM »
moto pulak rdtx mati.. batt xpired skali pakej.. tak dpt juin  :'(
Alaaaaa....drive la...da terpaksa kannnn
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline Patrickmip

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Ride Hujung Minggu Part 1
« Reply #32 on: 07 September , 2018, 02:04:24 AM »
Hello

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 686
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Ride Hujung Minggu Part 1
« Reply #33 on: 07 September , 2018, 17:09:54 PM »
Hello
hi bro...u can always intro yourself in the english section...
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 686
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Ride Hujung Minggu Part 1
« Reply #34 on: 08 October , 2018, 17:38:25 PM »
Ahad 07/10/2018
Nasib baik dapat jemputan dari sifu BlackFire. So saya berdua dari Seremban menuju ke tempat RV di RNR Bukit Dukung. Arahnya ? KKIC...(bukan untuk meleper ya...nak jaloan tengok burung)..

ada la gambar sikit yang tak best...







sessi taklimat sikit oleh sifu BlackFire






hj Azam dari Seremban

Kami ride bukan meleper ya. On the way balik tu  ada jumpa beberapa nama tempat yang pelik. nanti ada masa mau explore lah.
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline enlogam

  • Old Timer MBC Rider
  • Jr. Member
  • ***
  • Posts: 84
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Ride Hujung Minggu Part 1
« Reply #35 on: 09 October , 2018, 08:40:25 AM »
terbaik semua layan KKIC, wah ada sejibik nsr repsol rim rrw tu  ;D
kami rakan2 nsr central pula ride ke Cameron Highlands Sabtu lepas 06/10/2018
saja buat fogging free kat highway kah3

|rgsukan|ct110|ks100|kr150a|k-one|nsr-rr|nsr-rrw|

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 686
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Ride Hujung Minggu Part 1
« Reply #36 on: 14 April , 2019, 00:54:06 AM »
Date: 13/04/2019 Sabtu
Ride ke Port Dickson
Boring. Ada pulak kawan yang offer penginapan percuma. Apa lagi. Setelah habis mesyuarat, segera hubungi kawan kawan untuk setkan tempat perjumpaan. Memang terjah je ride ni.
Perjalanan disulami dengan rintik rintik hujan. Perjalanan bermula sekitar jam 5 petang. Agak lewat kerana menunggu keadaan cuaca semain baik. Bila hujan berhenti , maka segeralah kami memulakan perjalanan. Ikut perancangan awal, kami nak ke Morib dulu untuk singgah di event RetroMania, tapi apa kan daya...
Kami tiba di homestay penginapan di Sunggala lebih kurang jam 745 malam. Bertuah juga dapat merasmikan homestay ni. Terima kasih kami ucapkan kepada pihak berkenaan kerana sudi menumpangkan homestay yang baru saja siap dikemaskan.

Kami sempat juga la berTTS dengan geng retro rider yang baru balik Morib di PD ni...let the pictures talk la!



wah...sapa boleh teka model yang betul untuk moto hitam ni, admin belanja fich n chip katanya  :P. Lain macam geng retro i jaga mesin.





ok. Mesin ni memang rare di mata saya. Sapa bole teka model apa, saya belanja minum. Serius. boleh PM saya.



helmet ni pun legend...




steady la breader ni...helmet pun rare nih...





The end..




Untuk yang nak ride hujung minggu ni , nak cari kawan ride bersama ke destinasi bolehg lah post kat sini..



« Last Edit: 15 April , 2019, 09:44:26 AM by pirateofyoursoul »
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline RoyalLady

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Ride Hujung Minggu Part 1
« Reply #37 on: 15 April , 2019, 15:00:14 PM »
Kita boleh arrange another short + jimat + fun ride ke destinasi yang lain pula Tuan Tuan

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 686
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Ride Hujung Minggu Part 1
« Reply #38 on: 04 May , 2019, 19:10:36 PM »
geng, jom ride esok...
ride sambut Ramadhan (last call sebelum puasa )
itinerary : kl-Karak ( breakfast ) - temerloh - triang - kuala pilah ( lunch di Terachi ) - kajang - kl

distance :350 km
RV: 800AM BHP Tol Gombak
Tayar Golek : 815AM TAJAMMM

belasah je apa mesin pun, janji ride.
Bole PM atau contact saya 018 968 6070
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 686
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Ride Hujung Minggu Part 1
« Reply #39 on: 21 August , 2019, 10:43:28 AM »
takde sapa ada plan nak ride ke hujung minggu ni?
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 686
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Ride Hujung Minggu Part 1
« Reply #40 on: 23 August , 2019, 09:51:32 AM »
Ride Hujung Minggu Santai Pizza Kayu Api

Tarikh : 24/8/2019 (Sabtu)
Masa : 0800hrs
RV : BHP lepas tol Gombak

Itiknarinari

0800hrs - ketibaan ke tempat berkumpul.  Mingle + fueling up.
0815hrs - tayar golek ke Warung Janda Baik via E8.
0845hrs - Sarapan lempeng pisang, lempeng nyor dan seumpama.

1000hrs - Gerak ke Pizza Anak Dol.
Route  E8 > Route#8 Jln Benta - Lipis > Route#64 Jln Jerantut - Benta. Jalan lama melalui ladang kelapa sawit, kampung.  

Cool cruising tak payah laju.  Enjoy the persekitaran.

Pizza bukak jam 1200hrs.

1200hrs - Enjoy pizza.  Solat.  Masjid Bkt Dinding sebelah saja ngan pizza.

1400hrs - Gerak balik via Route#98 Jln Temerloh - Jerantut > E8 LPT

RIDERS
1. Lajis + billion
2. Ohm + bilion
3. Pirate
4.
5.

Jom geng!
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 686
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Ride Hujung Minggu Part 1
« Reply #41 on: 25 August , 2019, 11:20:07 AM »
Tarikh : 24082019
Masa : 800 AM
Semua penunggang sudah hberkumpul di BHP Gombak. Borak borak. Ramai yang belum pernah bersua muka sebelum ini. Eratkan silaturrahim. Kemudian jam 0830 kami bergerak. Kami ke Janda Baik, mencari sarapan di sana.



Orang kuat yang menguruskan seksyen makanan, Tuan Lajis. Beliau menunggang bersama isteri. Kami sarapan di warung ini.



Memang sedap!



Ride hujung minggu kali ini memang hanya untuk pergi makan. Disamping dapat merapatkan silaturrahim dan kenalan. Kalau dulu mungkin hanya dengar nama, baca dalam whatsapp je, sekarang dapat bertemu dan ride bersama. Kemudian kami ke Kg Baru Sang Lee. Mana tau ada rezeki beli durian.

Untuk ride kali ini, MBC merakamkan setinggi tingi penghargaan ( tapi takde plak hihi) untukTuan Lajis dan  Tuan Wan Mohd Naziran atau lebih mesra dipanggil Abe Wae kerana merancang route yang best dan mencari port makan yang menyediakan makanan yang enak.



Tuan Wan Mohd Naziran a.k.a Abe Wae..



barisan mesin yang ride hari ni. Sayang Tuan Rodee tak dapat join kami ke Jerantut atas urusan peribadi.



Terima kasih Tuan Rodee...hmmm...layan Karak sebelah tangan..

Setelah singgah di Kg Baru Sang Lee, kami teruskan perjalanan ke Jerantut melalui laluan Benta - Damak - Jerantut. Memang best la. Jalan berliku pendek ' short corner' mengimbau kenangan Mae Hong Son.

Jerantut? Ada apa kat situ ? Ada kedai makan yang best ke?

Ini sebabnya.



Memang best. Lebih sedap dari pizza di tempat lain. Sejuk gebu. Panas memang gebu la!





Lady Royal Enfield rider. Orang kuat nih. Suka layan mesin yang vibrate kuat ni.

Selepas Asar, kami berpecah 2. Saya meneruskan perjalanan ke Johor ( balik kampung ) manakala main group meneruskan perjalanan ke KL.

Semuanya telah selamat tiba di destinasi . Alhamdulillah.

Yang tengah baca ni, jom le ride..cadangan sentiasa dialu alukan...







RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 686
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Ride Hujung Minggu Part 1
« Reply #42 on: 20 September , 2019, 10:56:09 AM »
Sabtu
21/09/2019
Jom kita ronda ronda Janda Baik
RV kat BHP Gombak
jam 0815 tepat
Saya nak jalan jalan Janda Baik. Pegi kat Ruang dan satu lagi resort, tengok tengok dan nak ke Rimba Raid. Lama tak jumpa Kapten.
Kalau nak join, jom le. Saya naik efjekai je. PM dalam forum or wasap 018968 6070
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!