Author Topic: BERAPA HARGA STANDARD UTK LESEN B FULL  (Read 104863 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline NYAMUK

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2900
  • seOTAI2 mana pun kita, mati kena tanam jugak...
Re: BERAPA HARGA STANDARD UTK LESEN B FULL
« Reply #320 on: January 10, 2012, 03:44:46 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
hihi..aku pun dah pindah opis..skrg kat usj lak..senang2 leh ngeteh..tunggulah xj6 aku kuar dl..br best nak lepak sembang motor..tp tgh taun nntlah bajetnya..haha

aminnn.. xj6.. terbaik tu.. inline.. aku minat gak inline ni tp terbeli benda lain pulak..
nak ngeteh roger2 la.. pm je..

Offline PoKKe

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 25
Re: BERAPA HARGA STANDARD UTK LESEN B FULL
« Reply #321 on: January 11, 2012, 07:03:42 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
pegi je jpj,ckp kat dia nak hidupkan lesen L,nak amik B full.. pastu dia bagi borang,
isi borang tu. Jangan lupa bawak gambar sekeping,photostat mykad dengan lesen memandu.pastu bila nombor da panggil, g kaunter,bg borang dengan benda2 tu tadi,bayar rm20..setel..aku baru buat 3 mggu lepas..lesen L aku pon da mati 5 tahun. ;)
salam.....tumpang lalu...betul kata bro mentadak...aku L dah mampuz dari taun 1990..pg JPJ bwk gambar,isi borang dan bayar RM 20 ja....jimat banyak dr bg org lain buat....B full aku amik RM 398 ja....d Kedah laa...tp awas jgn tetipu...ada gak DS yang xmau buat klu dah ada L...aku kena sekali...aku ckp L amik d selangor dia ckp camtu nak amik lesen B full kena pg selangor....Kurang Ajar...aku pg DS lain ok ja x banyak ckp...Baya duit-amik jadual-belajar-test...senang.....skang bwk moto ati ada senang mai p apa pun JPJ-TRAFIK-POLIS semua aku redah dgn gayanya dan penuh senyuman......

Offline nieez@m

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 347
Re: BERAPA HARGA STANDARD UTK LESEN B FULL
« Reply #322 on: January 12, 2012, 08:50:58 am »
wah wah bro..sambil menunggang sambil tersenyum..tp kalau dgn fullface helmet mana org nampak..hhaa
alon alon

Offline PoKKe

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 25
Re: BERAPA HARGA STANDARD UTK LESEN B FULL
« Reply #323 on: January 13, 2012, 06:58:24 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
wah wah bro..sambil menunggang sambil tersenyum..tp kalau dgn fullface helmet mana org nampak..hhaa
gua pakai helmet flip up...tu yg leh senyum.....lalu rodblok pun leh bg sedekah lg...ati hepi pahala pun dapat.....hihihi...

Offline nieez@m

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 347
Re: BERAPA HARGA STANDARD UTK LESEN B FULL
« Reply #324 on: January 16, 2012, 02:28:42 pm »
haha...ati senang..boleh senyum...haha
alon alon

Offline kamenriderW

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 27
Re: BERAPA HARGA STANDARD UTK LESEN B FULL
« Reply #325 on: January 18, 2012, 12:46:15 pm »
hehe..untuk upgrade lesen L..sonang jo...gi je JPJ Wangsa Maju...syarat mesti ado lesen muto B2...ambil borang kat kaunter nombor, isi borang, fotostate ic, lesen penuh, dan lesen L yg dah mati dan gambo sekeping...amik nombor giliran...gi ke kaunter bayor RM30..idup la L tu selama 3 bulan...gi DS...ambik lesen penuh....tak perlu pun nak gi kursus 6 jam dan bayaran yg tak masuk akal lain tu..

Offline PoKKe

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 25
Re: BERAPA HARGA STANDARD UTK LESEN B FULL
« Reply #326 on: January 22, 2012, 09:53:26 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
haha...ati senang..boleh senyum...haha
klu kena tahan pun....plg2 diaorg tny moto apa en.? arga bapa? bapa cc? pusing2 tgk moto... pastu encik leh jln....lupa nk tny pasal lesen....oleh kerana senyuman aku yg ayu dan seksi tu......

Offline maciva8

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 14
Re: BERAPA HARGA STANDARD UTK LESEN B FULL
« Reply #327 on: January 23, 2012, 11:38:38 am »
di PRAI PENANG.
saya ambik b full rm 360 (all in) sbb dah ada B2 dan L lama masih hidup
di Akademi Memandu Berjaya (Simpang 4 Perai)
kalau L dah mati rm 400 (janji dulu ambil b2 di tempat yg sama).

tempat lain??
akademi IBI yg sebelah JPJ pERAI = RM 410 (all in mcm diatas)
akademi batu kawan (jalan ke stadium) = kena pakai agen
akademi true safety taiping (jpj taiping) = rm 500

Offline motor_jepun

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 108
Re: BERAPA HARGA STANDARD UTK LESEN B FULL
« Reply #328 on: January 24, 2012, 04:25:09 am »
malas nak baca drp mula thread ini sampai mukasurat 17,secara pukulrata untuk up gred ke B full kena ada RM500 cukup ke  ::) saya bertanya bagi pihak bos saya,sabtu lepas kami berkonvoi sampai je ditol Bt 11 JPJ roadblok,bos kena saman pasal tak ada B full,RM100 melayan camtu je,dah lama aku suruh up gred lesen B full tapi dia duk tanya berapa hage,sekarang hage saman dah tau  ;D tolong sapa ada info terkini driving school yg mana kasi servis terbaik dan berpatutan sekitar KL atau Johor Selatan  ;D satu lagi kemusykilan kalau CB4 still boleh pakai B2 atau B1 atau B full  :)

Offline maciva8

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 14
Re: BERAPA HARGA STANDARD UTK LESEN B FULL
« Reply #329 on: January 24, 2012, 01:26:32 pm »
lesen moto cuma ada 2:
-bawah 250cc=B2
-semua cc = B full

B1 DAH XWUJUD..

Offline nieez@m

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 347
Re: BERAPA HARGA STANDARD UTK LESEN B FULL
« Reply #330 on: January 25, 2012, 09:53:08 am »
sapa yang ada info berkenaan harga dan driving school sekitar lembah klang bolehlah update kat sini...sini rata-rata aku tgk metro saja..metro ni mmg best...tp harga je tak berkenan..
alon alon

Offline jaredlow

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 252
    • www.youtube.com
Re: BERAPA HARGA STANDARD UTK LESEN B FULL
« Reply #331 on: January 25, 2012, 03:41:16 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
sapa yang ada info berkenaan harga dan driving school sekitar lembah klang bolehlah update kat sini...sini rata-rata aku tgk metro saja..metro ni mmg best...tp harga je tak berkenan..

hai semua..

Org2 tua cakap jgn amik kat city centre..kalo nak amik, pegi ke kwsn luar bandar...cth kat Klang & Gombak.

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline NYAMUK

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2900
  • seOTAI2 mana pun kita, mati kena tanam jugak...
Re: BERAPA HARGA STANDARD UTK LESEN B FULL
« Reply #332 on: January 26, 2012, 02:51:16 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
sapa yang ada info berkenaan harga dan driving school sekitar lembah klang bolehlah update kat sini...sini rata-rata aku tgk metro saja..metro ni mmg best...tp harga je tak berkenan..

metro mahal sbb belajar sampai lulus.. kalau rajin fail mmg berbaloi..
aku amik kat perfect puchong RM550, agak mahal tp facility semua cukup dalam satu tempat. belajar pakai er6 yg macam x pernah servis 5 tahun..  ;D

Offline nieez@m

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 347
Re: BERAPA HARGA STANDARD UTK LESEN B FULL
« Reply #333 on: January 26, 2012, 04:09:49 pm »
perfect tu kat mana ek..aku dl pakai L..dah mampos lma dah L tu..ingt nk buat b full trus..550 kira ok..drp metro 800..tu 3 thn lps aku tanya..
alon alon

Offline NYAMUK

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2900
  • seOTAI2 mana pun kita, mati kena tanam jugak...
Re: BERAPA HARGA STANDARD UTK LESEN B FULL
« Reply #334 on: January 26, 2012, 04:23:51 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
perfect tu kat mana ek..aku dl pakai L..dah mampos lma dah L tu..ingt nk buat b full trus..550 kira ok..drp metro 800..tu 3 thn lps aku tanya..

kalau buat L kat DS mahal kot. aku buat sendiri. pegi jpj, fotostat ic n lesen, isi borang bayar RM20 utk L selama 3 bulan. perfect belakang2 chai ken tu, area puchong perdana.. ada signboard..

Offline jaredlow

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 252
    • www.youtube.com
Re: BERAPA HARGA STANDARD UTK LESEN B FULL
« Reply #335 on: January 26, 2012, 04:50:58 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
kalau buat L kat DS mahal kot. aku buat sendiri. pegi jpj, fotostat ic n lesen, isi borang bayar RM20 utk L selama 3 bulan. perfect belakang2 chai ken tu, area puchong perdana.. ada signboard..

Aku dok puchong hartamas bro...dekat DHL & Koi. Puchong Perdana yg ada masjid tu kan? Kena masuk dalam lagi la?

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline nieez@m

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 347
Re: BERAPA HARGA STANDARD UTK LESEN B FULL
« Reply #336 on: January 26, 2012, 05:06:48 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
kalau buat L kat DS mahal kot. aku buat sendiri. pegi jpj, fotostat ic n lesen, isi borang bayar RM20 utk L selama 3 bulan. perfect belakang2 chai ken tu, area puchong perdana.. ada signboard..
kira area shoplot chai ken tulah ek..chai ken aku tau kat mna..belajar lps opis hour blh ker..brp kali belajar br blh test..L nak kena lebih 1bln ke br lesh test.
alon alon

Offline NYAMUK

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2900
  • seOTAI2 mana pun kita, mati kena tanam jugak...
Re: BERAPA HARGA STANDARD UTK LESEN B FULL
« Reply #337 on: January 27, 2012, 07:47:02 am »
ok. utk jared n bro, nak senang amik ldp. exit kat area mun lee kedai potong tu..
hala ke masjid terapung tu.. jumpa roundabout amik pkl 12, straight. jumpa roundbout lg, amik pkl 9. terus sampai jumpa petronas. dlm 300 meter dr petronas nampak perfect sebelah kanan selepas deretan shoplot..

belajar aku x ingat, tp aku amik hr sabtu hr tu. 8 jam naik moto dlm compound br boleh test. berapa jam setiap sessi terpulang la. kalau rasa iron butt n tahan kena panggang, 8 jam straight pun buleh..  ;D

yup. test sekurang2nya lesen L dah cukup sebulan.. pastikan hr test datang lambat sikit, kena no 1 mcm aku, berpeluh bagai nak gila..  ;D

Offline sham_stalker

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 685
  • solution???? try dis...hehehe
Re: BERAPA HARGA STANDARD UTK LESEN B FULL
« Reply #338 on: February 03, 2012, 11:08:20 pm »
ak nk share gakkk... ;D ;D ;D

ak bru mek B full ritu...hehehe :police: :police: :police:

rege ak dapat rm300 untuk sampai test lesen...baya kat institut tu..

modal ak kua, buat lesen L balik..bawak gamba je p JPJ..20 engget x sala ak..gamba ak da de...pastu p idupkan lesen baru...RM35 setahun..

jd sumenye ak kua 300+20(buat sendiri L)+35(buat lesen baru sendri gak) = RM355..

ak wat kat semban...bg ak ni la y ak penah jumpe murah..terus wat..hehehe ;D
masa bawa LC dulu...selalu nampak cbr1000rr lalu..Skrg..jadi kuda terbaru ku..

Offline NnINE

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 124
  • standard baru puas hati......
Re: BERAPA HARGA STANDARD UTK LESEN B FULL
« Reply #339 on: February 03, 2012, 11:39:29 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
ak nk share gakkk... ;D ;D ;D

ak bru mek B full ritu...hehehe :police: :police: :police:

rege ak dapat rm300 untuk sampai test lesen...baya kat institut tu..

modal ak kua, buat lesen L balik..bawak gamba je p JPJ..20 engget x sala ak..gamba ak da de...pastu p idupkan lesen baru...RM35 setahun..

jd sumenye ak kua 300+20(buat sendiri L)+35(buat lesen baru sendri gak) = RM355..

ak wat kat semban...bg ak ni la y ak penah jumpe murah..terus wat..hehehe ;D

bro kat semban tu kat mana?..murah dh tu.. :angel:

Malaysian Bikers Community (MBC)

Re: BERAPA HARGA STANDARD UTK LESEN B FULL
« Reply #339 on: February 03, 2012, 11:39:29 pm »