MBC Forum Banner

Author Topic: Yamaha NMAX 155 - Version 1  (Read 58733 times)

Offline fardy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #15 on: 21 January , 2018, 12:06:22 PM »
Tayar nmax ni standard range berapa km ?
Kalau pirelli atau michelin. Tak pernah pakai skuter haha

Tengok range harga tayar 400-500 sepasang

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 699
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #16 on: 21 January , 2018, 16:35:14 PM »
Tayar nmax ni standard range berapa km ?
Kalau pirelli atau michelin. Tak pernah pakai skuter haha

Tengok range harga tayar 400-500 sepasang

Brand apa tayar tu tuan? Size?
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline fardy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #17 on: 21 January , 2018, 19:42:25 PM »
Tanya kedai time survey moto haritu.tak sebut tayar apa
 ;D

Offline hokkageke4

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #18 on: 22 January , 2018, 14:22:45 PM »
Tayar nmax ni standard range berapa km ?
Kalau pirelli atau michelin. Tak pernah pakai skuter haha

Tengok range harga tayar 400-500 sepasang

Adoi...harga tayar tak menahan skuter ni...yg biase2 je xde ke?

Offline fardy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #19 on: 22 January , 2018, 15:56:21 PM »
ada..musbiaggi kata brand deli.hehe
Rm100+

tapi performance tak sempoi katanya

Offline hokkageke4

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #20 on: 23 January , 2018, 10:47:56 AM »
Thread ni akan saya mergekan dengan thread lagi satu tu. Sepatutnya tak perlu buka thread lain bila da ada thread ni.
Harap maklum

Lain moto ni bang....ni NMAX...satu lagi NVX...lain...hehehehe

ni NMAX...


ni NVX...

« Last Edit: 23 January , 2018, 10:51:37 AM by hokkageke4 »

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 699
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #21 on: 23 January , 2018, 11:31:37 AM »
owh yer ke...maaf saya ni tak perasan..ampun yer tuan tuan...macam ni la..kalau saya silap ada yang tegur untuk kebaikan
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline rihuhs

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #22 on: 23 January , 2018, 13:24:38 PM »
Tayar nmax ni standard range berapa km ?
Kalau pirelli atau michelin. Tak pernah pakai skuter haha

Tengok range harga tayar 400-500 sepasang
Tayar stended IRC den dah guna dekat 17k km.. Ulang alik MEX hari2

Offline fardy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #23 on: 23 January , 2018, 13:30:02 PM »
owh yer ke...maaf saya ni tak perasan..ampun yer tuan tuan...macam ni la..kalau saya silap ada yang tegur untuk kebaikan

no problem.hehe. ;D

Tayar stended IRC den dah guna dekat 17k km.. Ulang alik MEX hari2

oooo..nice

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 699
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #24 on: 23 January , 2018, 15:03:14 PM »
Takde sapa yang nak ikut ke ride hujung minggu ni? Kalau ada boleh saya pinjam tumpang duduk skuter nih...camana nak jaga belting dan berapa ribu kilometer belting ni boleh bertahan?
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline musbiaggi

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #25 on: 24 January , 2018, 10:46:49 AM »
saya tukar belting dalam lepas 20k milage. kondisi elok lagi. cara nak jaga belting tahan rasanya sama juga macam  pakai rantai dan gegacu, jangan acclerate mengejut. pulas throtle steady takde rentap rentap. minyak gearbox dia banyak sikit. min 3 tiub juga, saya kai minyak gear box motul, mmg ada beza sikit. minyak enjin pon guna motul utk scooter..sekian dari saya melaporkan

Offline mkadzmi

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
  • Popularity: +0/-0
  • SPOCKRET
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #26 on: 24 January , 2018, 11:14:49 AM »
saya tukar belting dalam lepas 20k milage. kondisi elok lagi. cara nak jaga belting tahan rasanya sama juga macam  pakai rantai dan gegacu, jangan acclerate mengejut. pulas throtle steady takde rentap rentap. minyak gearbox dia banyak sikit. min 3 tiub juga, saya kai minyak gear box motul, mmg ada beza sikit. minyak enjin pon guna motul utk scooter..sekian dari saya melaporkan

macam tak caya ko pakai motul tok....bukan ke ko selalu pakai je sampai abis takde tukar2...

Offline hokkageke4

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #27 on: 24 January , 2018, 17:12:52 PM »
Tayar nmax ni standard range berapa km ?
Kalau pirelli atau michelin. Tak pernah pakai skuter haha

Tengok range harga tayar 400-500 sepasang
Tayar stended IRC den dah guna dekat 17k km.. Ulang alik MEX hari2

Harga tayar irc ni bape? Kalo NVX ade ke brand IRC...dengarnya utk saiz 14 premium tayar je....huhu

Offline rihuhs

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #28 on: 25 January , 2018, 23:40:32 PM »
Harga tayar irc ni bape? Kalo NVX ade ke brand IRC...dengarnya utk saiz 14 premium tayar je....huhu

tayar stended kilang mmg IRC

mana nak beli yang sama macam OEM punya tatau la plak huhu

Offline oldwave

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« Reply #29 on: 06 February , 2018, 13:36:53 PM »

hahaha santai 80kmh boleh ler kot. main gitu Nmax pun boleh jejak 300km full tank sampai berkelip fuel indicator ;D

Dasat sampai 300km
Ada tengok kat fb 6liter 281km bawak 70-100kmj
Menarik tapi takut tak tahan naik skuter pegi keje.rasa slow huhu
Perasaan sendirii je ni haha

Nvx boleh masuk tank 8liter tapi custom yang tak best tu
Aik, bro fardy downgrade ke? Cik suzy direhatkan?
Wave 100 - Wave 125 - GT128 - FZ150i - Wave 125X - XJ6 Diversion F - Spacy 100 - Wave Dash 110i