MBC Forum Banner

Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Quote
Kadang aku terfikir kenapa racing motor ni di panggil motor sport. Betul ada physical activity. tapi sebab syokkan layan the speed maybe. Tapi camana nak kekalkan fitness? apa yang korang buat eh untuk kekal fit untuk ride? fit untuk ride ni camana eh pada korang?
Betul, kalau badan tak maintain fit memang buleh terasa fatigue bila ride......tambah lagi nak layan koner.....buleh pancit oooo.....
2
Modenas / Demak / Re: Modenas DOMINAR 400
« Last post by pirateofyoursoul on 15 April , 2019, 16:23:40 PM »
lama juga tunggu owner Dominar review ni hihi...anyone boleh review? servis internal every 5k km ke?
3
Suzuki / Re: Suzuki SV650/SV1000 v -Twin
« Last post by pirateofyoursoul on 15 April , 2019, 15:54:01 PM »
Suzuki SV650 ni sedap utk layan long distance ride tak? any comments?
SV ni sesuai untuk long distance ride. Konfigurasi enjin V Twin ni sedap juga untuk korner la rasanya. Seat height 785 mm ni sesuai la untuk saya yang tak tinggi sangat nih.
4
Suzuki / Re: Suzuki SV650/SV1000 v -Twin
« Last post by RoyalLady on 15 April , 2019, 15:10:49 PM »
Suzuki SV650 ni sedap utk layan long distance ride tak? any comments?
5
Aktiviti Hujung Minggu / Re: Ride Hujung Minggu Part 1
« Last post by RoyalLady on 15 April , 2019, 15:00:14 PM »
Kita boleh arrange another short + jimat + fun ride ke destinasi yang lain pula Tuan Tuan
6
Aktiviti Hujung Minggu / Re: Ride Hujung Minggu Part 1
« Last post by pirateofyoursoul on 14 April , 2019, 00:54:06 AM »
Date: 13/04/2019 Sabtu
Ride ke Port Dickson
Boring. Ada pulak kawan yang offer penginapan percuma. Apa lagi. Setelah habis mesyuarat, segera hubungi kawan kawan untuk setkan tempat perjumpaan. Memang terjah je ride ni.
Perjalanan disulami dengan rintik rintik hujan. Perjalanan bermula sekitar jam 5 petang. Agak lewat kerana menunggu keadaan cuaca semain baik. Bila hujan berhenti , maka segeralah kami memulakan perjalanan. Ikut perancangan awal, kami nak ke Morib dulu untuk singgah di event RetroMania, tapi apa kan daya...
Kami tiba di homestay penginapan di Sunggala lebih kurang jam 745 malam. Bertuah juga dapat merasmikan homestay ni. Terima kasih kami ucapkan kepada pihak berkenaan kerana sudi menumpangkan homestay yang baru saja siap dikemaskan.

Kami sempat juga la berTTS dengan geng retro rider yang baru balik Morib di PD ni...let the pictures talk la!



wah...sapa boleh teka model yang betul untuk moto hitam ni, admin belanja fich n chip katanya  :P. Lain macam geng retro i jaga mesin.





ok. Mesin ni memang rare di mata saya. Sapa bole teka model apa, saya belanja minum. Serius. boleh PM saya.



helmet ni pun legend...




steady la breader ni...helmet pun rare nih...





The end..




Untuk yang nak ride hujung minggu ni , nak cari kawan ride bersama ke destinasi bolehg lah post kat sini..



7
Macam aku, aku selalu balik muor,
Kadang 3 hari skali balik muor dr sungai buloh.
Balik jumpa anak bini, aku keja sini sorang.

Aku keja shift, so last day kerja mmg night shift, biasanya aku akan tidor pada waktu break aku. Tp kalau banyaj sangat kerja, aku mmg tido kat rnr dulu. Janji tak tertido atas moto. Bahaya woih.

haiyyohh...jauh juga being a weekend husband ni mencabar woo..kalau
ko nantuk atas moto tiba tiba then camana bang?
8
Macam aku, aku selalu balik muor,
Kadang 3 hari skali balik muor dr sungai buloh.
Balik jumpa anak bini, aku keja sini sorang.

Aku keja shift, so last day kerja mmg night shift, biasanya aku akan tidor pada waktu break aku. Tp kalau banyaj sangat kerja, aku mmg tido kat rnr dulu. Janji tak tertido atas moto. Bahaya woih.
9
Aktiviti MBC / Re: RIDE Rindu Bertamu::Mat Daling Tembeling - DITUNDA
« Last post by pirateofyoursoul on 12 April , 2019, 10:41:54 AM »
Geng,
Ride ini di TUNDA hingga ke satu tarikh baharu SELEPAS AIDILFITRI.
Harap maaf dan Terima kasih
10
salam..
mmg naik motor jatuh di bawah sukan lasak, rider motogp boleh hilang 2-3kg berat lepas abes race..
utk kita yang biasa2 ni idokler,hehe..

kita ni jarang ambil berat pasal keselamatan dan persiapan menunggang kot. kita tak ambil serius benda benda ni.
Pages: [1] 2 3 ... 10