MBC Forum Banner

Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Sembang Apa saja / Re: Siam 3 mlm
« Last post by Aziz_hamid on Today at 10:50:14 »
xde...baru balik dari Phuket
2
Sembang Apa saja / Re: Siam 3 mlm
« Last post by pirateofyoursoul on Today at 09:51:17 »
weekend ni 23 - 25 ada gi ride ke boss?
3
Sembang Apa saja / Re: Siam 3 mlm
« Last post by Aziz_hamid on Today at 07:55:32 »
Sept 11- Trang
Sept 12 - Satun
4
Sembang Apa saja / Re: Siam 3 mlm
« Last post by Aziz_hamid on 19 August , 2019, 08:19:26 AM »
selamat kembali ke Sg Petani
15/8...tdo di Diamond Place Ao Nang beach Krabi  dlm rm65
16/8...tdo di Melissa Kata Beach Hotel di Phuket dlm rm65..mmg terbaik..dekat Kata beach
17/8...tdo lg di Diamond Place Ao Nang

Ada satu restaurant baru Islam di Area Ao Nang...Yamyen the resto park...murah dan sedap..

Bln oktober mungkin pergi lg..jom
Aku naik keter jd boleh tolong bawak barang riders
Rice cooker dan kelengkapan masak aku bawak..
5
Bincang Teknikal / Re: Chain Tensioner:: Borak sini v1
« Last post by pirateofyoursoul on 15 August , 2019, 09:17:37 AM »
Tak pernah pakai dan tak pernah terfikir berminat nak pasang  ;D

Pada aku, rantai adalah komponen penting yang perlu dijaga dan dipantau setiap masa. Jika pakai chain tensioner, kita akan abaikan kesihatan rantai. Rantai kering pun silap gaya tak perasan.
betul juga. Tapi mungkin sebab aku susah nak ketatkan (tak tau sebenarnya haha) rantai, so the only option aku pakai la tensioner nih..
so far aku pakai, aku check juga minyak. betul ko cakap kekadang takut kita terlupa nak cek minyak rantai, nak cek keadaan rantai..
6
Bincang Teknikal / Re: Chain Tensioner:: Borak sini v1
« Last post by nbv4677 on 13 August , 2019, 12:35:11 PM »
Tak pernah pakai dan tak pernah terfikir berminat nak pasang  ;D

Pada aku, rantai adalah komponen penting yang perlu dijaga dan dipantau setiap masa. Jika pakai chain tensioner, kita akan abaikan kesihatan rantai. Rantai kering pun silap gaya tak perasan.
7
Sembang Apa saja / Re: Siam 3 mlm
« Last post by pirateofyoursoul on 06 August , 2019, 19:11:37 PM »
bawak keluarga sekali ler
kita buat roadtrip..
kereta takde la bossku...
8
Sembang Apa saja / Re: Siam 3 mlm
« Last post by Aziz_hamid on 06 August , 2019, 12:07:49 PM »
bawak keluarga sekali ler
kita buat roadtrip..
9
Sembang Apa saja / Re: Siam 3 mlm
« Last post by pirateofyoursoul on 06 August , 2019, 12:06:11 PM »
Jom..jumpa kat Petronas Changloon. Beli insurance dan tukar duit(money changer berdekatan yg halal BNM)
aku naik keter bawak kelengkapan masak. Rice cooker, hot plate, periuk, ayam beku, dan kelengkapan bbq.
kat Phatthalung duk Sanfhan Resort(boleh book online-baht530 resident hotel..
kat Krabi....Wanarom ..baht7200
Phuket...nanti book kemudian

wah...senang betul orang dah bersara ni la...hihi....tak boleh janjila tuan...bebudak cuti sekolah tu...nak bawa kids berjalan..
10
Sembang Apa saja / Re: Siam 3 mlm
« Last post by Aziz_hamid on 06 August , 2019, 12:03:30 PM »
Jom..jumpa kat Petronas Changloon. Beli insurance dan tukar duit(money changer berdekatan yg halal BNM)dan beli lauk2 utk makan di Phatthalung)

aku naik keter bawak kelengkapan masak. Rice cooker, hot plate, periuk, ayam beku, dan kelengkapan bbq.

kat Phatthalung duk Sanfhan Resort(boleh book online-baht530 resident hotel..
kat Krabi....Wanarom ..baht7200
Phuket...nanti book kemudian
Pages: [1] 2 3 ... 10