MBC Forum Banner

Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Suzuki / Re: Suzuki Fx125 - Version 1 - Motor Reput
« Last post by pirateofyoursoul on 03 April , 2020, 23:28:31 PM »
Suzuki ni teknogi motor yang dikeluarkan kadang mendahului zamannya. kan?
2
Suzuki / Re: GSX650F Daily comfort with sport spirit
« Last post by pirateofyoursoul on 03 April , 2020, 23:26:44 PM »
johor area kluang ni tuan.. mencari jugak geng big bike kat johor ni.. tapi mcm tak jumpa lagi yang sesuai... hahahha
wow...kluang...kalau tak pkp boleh layan jalan kluang - mersing lalu Felda Nitar...
3
saya cadangkan otai atau ketua yang banyak geng ajak masuk sini
sebab kalau pentolnya selalu masuk sini pengikutnya akan follow jugak..
tapi mungkin tak berkesan sangat..
memang media sosial lain lebih berpengaruh...
saya suka perkataan pentol tu...hihi...kalu bro ada kenal pentolnya boleh la promo...terima kasih..

hahaha.. sikit2 tahu la cakap jawa ni.. okay tuan..
4
Suzuki / Re: GSX650F Daily comfort with sport spirit
« Last post by RiduanFixxer on 02 April , 2020, 23:17:33 PM »
johor area kluang ni tuan.. mencari jugak geng big bike kat johor ni.. tapi mcm tak jumpa lagi yang sesuai... hahahha
5
Sembang Apa saja / Re: Kamera aksi murah
« Last post by RiduanFixxer on 02 April , 2020, 23:15:21 PM »
sebab dah ada bracket dia tuan.. sebab tu senang diy..
boleh la ni.. cuma bracket gps holder tu kena adjust sebab vibrate kuat sangat..
atau kena tukar bracket action camera jgk la ni..
6
Suzuki / Re: Suzuki Fx125 - Version 1 - Motor Reput
« Last post by RiduanFixxer on 02 April , 2020, 23:13:48 PM »
<br /><br />

dulu tak hensem coverset hijau kusam...
tak laju plak tu..
ni dah hensem sikit..
payung photoshoot sawah padi sagil ayer hitam

ridwan, sawah sagil ayer hitam ni kat mana?macam best je...moto tu memang lengen la. sekarang ni saya JARANG nampak moto ni kat atas jalan lagi. ke mana ye?

kat pekan ayer hitam, kluang tuan.. simpang belok ke kanan lepas balai bomba ayer hitam, kluang.. sekarang market naik tuan fx125 reput ni.. harga mencanak2.. sebab ada viral kat fb modi tapau r25..
7
insya allah bang.

slow2 kita cuba tarik balik. info is gold
ye tuan. info is gold.
8
Bincang Teknikal / Re: FMEA (Failure Mode Effect and Analysis)
« Last post by pirateofyoursoul on 02 April , 2020, 15:08:51 PM »
wah....abang ni sounds like a professional in this line...boleh abang mula kan dulu tak? saya tak pasti/ tak tahu nak mula bagaimana dan formatnya...
9
Kawasaki / Rujukan ZZR 250 (Spare Part No,Drawing dan sbgnya).
« Last post by azamreeves on 02 April , 2020, 00:15:55 AM »
 Rujukan ZZR 250 (Spare Part No,Drawing dan sbgnya).


http://fiche.ronayers.com/Index.cfm
http://fiche.ronayers.com/Index.cfm/Module/Main/TypeID/26/Type/Motorcycle/MakeID/3/Make/Kawasaki/

Rujukan ZZR 250 (Spare Part No,Drawing dan sbgnya). Zzr25020features

Rujukan ZZR 250 (Spare Part No,Drawing dan sbgnya). 250spec

Ada satu Link yg agak membantu pada beginner2 ZZR250:
http://kawasaki248.tripod.com/

10
Bincang Teknikal / FMEA (Failure Mode Effect and Analysis)
« Last post by azamreeves on 02 April , 2020, 00:10:54 AM »
Tujuan post ini supaya FMEA (Failure Mode Effect and Analysis) dapat didokumenkan dan menjadi rujukan kepada para pemilik motosikal untuk DIY atau mengetahui simptom dan permasalahan .


Pages: [1] 2 3 ... 10