MBC Forum Banner

Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Selamat datang tuan Alex. Saya harap kita sama sama dapat berkongsi ilmu dan menjalin persahabatan menerusi forum ini.
Alex ni bekerja Honda Big Wing Setapak. Bole la roger dia kalau ada yang berminat untuk beli moto
2
Sembang Apa saja / Re: Sembang proton la pulak
« Last post by one0202 on 10 December , 2018, 15:43:42 PM »
owner proton SAGA LMST tahun 2008,
tak berapa nak jaga sejak pernah kena curi & hilang seminggu dalam tahun 2015, alhamdulillah jumpa semula kereta nie.
skrg tersadai sbb radiator hose bocor.... hahaha

tengah kumpul modal sikit nak cat semula baru & repair radiator.
lain2 semua pasal kereta ni memang tiptop.
cuma sejak pakai motor ni, kreta ni agak terabai. dah ramai merisik nak beli, tapi sayang nak jual... huhuhuhu
3
Aksesori Penunggang / HLS - JAKET DENGAN SISTEM PENCAHAYAAN WAKTU MALAM
« Last post by pirateofyoursoul on 04 December , 2018, 09:42:50 AM »
Jaket keselamatan yang digunakan kebanyakannya mempunyai ciri pantulan cahaya yang amat berguna ketika pada waktu malam, namun dalam sesetengah keadaan, pantulan tersebut ada kalanya tidak begitu membantu, terutama apabila jaket anda sendiri yang sudah berusia.
Bagi mengatasi masalah yang dihadapi oleh penunggang motosikal pada waktu malam, Held memperkenalkan HLS (Held Lighting System) yang terdiri daripada tiub gentian optik dan LED daripada Osram untuk dimuatkan pada jaket keluaran Held itu sendiri.





Tiub-tiub gentian optik ini akan memberikan nyalaan berwarna putih di hadapan dan merah dibelakang jaket bagi memudahkan pengguna jalan raya mengesan kehadiran penunggang motosikal.





HLS tidak didatangkan dengan pek bateri, namun ia dilengkapi dengan sumber kuasa jenis USB, membolehkan anda menggunakan tenaga elektrik daripada soket kuasa terbina pada motosikal, atau sekadar menggunakan bank kuasa (powerbank).

Setakat ini, terdapat tiga produk jaket keselamatan Held yang boleh dipasang dengan sistem pencahayaan HLS ini termasuklah Atacama, Yoshima dan juga jaket Flashlight LED.

ATACAMA









YOSHIMA









Jaket Flashlight LED









Sekiranya anda berminat, bolehlah terus menempah produk keselamatan buatan Jerman ini di laman web Held atau menerusi pautan yang kami sertakan di bawah.

https://www.held.de/344-1-HLS---LED-System.html

Kredit untuk www.careta.my

4
Aktiviti MBC / Re: Ride Derma Darah 08.12.2018
« Last post by pirateofyoursoul on 30 November , 2018, 10:41:14 AM »
Emmm...takda sapa yang nak ke event ni ke? saya kena tengok dulu schedule saya la.
5
Honda / Re: Honda CB 400 :: Thread # V1
« Last post by pirateofyoursoul on 30 November , 2018, 10:36:12 AM »
Hi all,

Have a unit of used cb400 super four variant for sale.
Manu. Year is 2013
Mileage 9380km.
Good no plate too wxx 7744

Interested parties can call or whatsapp me at 014-933 1509. Pics can be sent on whatsapp (dua kali cuba upload tak jadi plak)
the seller is my trusted friend. sapa sapa nak bole terus wasap no tu.
6
Honda / Re: Honda CB 400 :: Thread # V1
« Last post by Archangel on 29 November , 2018, 16:00:39 PM »
Hi all,

Have a unit of used cb400 super four variant for sale.
Manu. Year is 2013
Mileage 9380km.
Good no plate too wxx 7744

Interested parties can call or whatsapp me at 014-933 1509. Pics can be sent on whatsapp (dua kali cuba upload tak jadi plak)
7
Pembuka Kata dari Forumer ::Sessi Pengenalan / Hi everyone!!! New member here...
« Last post by Archangel on 29 November , 2018, 10:30:14 AM »
Salam sejahtera all!!!

Nama saya alex. Firstly, nak ucapkan ribuan terima kasih kpd abg hans kerana invite saya ke forum ni. Intro sket ni, I kerja kat setapak, duduk kat sri damansara area.

Kerja kat honda bigwing. So kalau member mana yg minat moto honda boleh contact i terus 014-933 1509

My current ride:

1. CBR500R (satu jer. Hehe)
8
Honda / Re: Honda Ex5 - Version 1 - Budak baru nak Up
« Last post by croydon on 26 November , 2018, 14:45:15 PM »
Quote
crankshaft  untuk wave125 tu muat eh dengan EX5 ni?

klu crankshaft wave125 ori kena mod kiri kanan.. magnet & clutch xsama, tapi yg ni dh siap mod.. kira crankshaft aftermarket utk C70, EX5, EX5 class 1.. xmcm dulu2, kena p hantar foundry mesin crankshaft






nk tahan lama tukar bearing & rod ori
9
Pengumuman::Dari ADMIN / Re: Pendaftaran forumer baru
« Last post by pirateofyoursoul on 26 November , 2018, 09:10:49 AM »
Terimakasih Tuan Admin approvekan request saya, akan support dengan sebaik mungkin.
terima kasih kembali tuan. Mohon tunjuk ajar dan support dari tuan. Banyak benda kena belajar.
10
Honda / Re: Honda Ex5 - Version 1 - Budak baru nak Up
« Last post by pirateofyoursoul on 26 November , 2018, 09:08:31 AM »
1 lg..  boleh share simple setup utk enjin ala ala standard tapi power...

Sorry Newbies Here...

crankshaft wave 125 pnp EX5 (yg kedai jual rm150) blok EX5 class 1 57mm, head racing 28/24, carb 28mm, cam, ekzos std operate bikin lawas tapi bunyi xbising, full bearing racing, gear racing 234, clutch

bore 57 X stroke 57.9 = 148cc
crankshaft  untuk wave125 tu muat eh dengan EX5 ni?
Pages: [1] 2 3 ... 10