MBC Forum Banner

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - mkadzmi

Pages: 1 ... 3 4 [5]
61
General Discussion / Re: Welcome Back MBC
« on: 10 January , 2018, 01:45:52 AM »
Assalamualaikum semua...!!!!

Macam kenal je lu ni brader tapi nama lain

62
General Discussion / Re: Welcome Back MBC
« on: 10 January , 2018, 01:44:41 AM »
Assalamualaikum,

Old nick : spockret / mkadzmi
New nick : mkadzmi

Sbab pe ade dua nick lama? Kuat spam ke lalalaala

Hahaha pesan orang2 lama dulu jangan sampai luka lama berdarah kembali

63
Suzuki / Re: Suzuki Fx125 - Version 1 - Motor Reput
« on: 10 January , 2018, 01:43:05 AM »
Lampu belakang dah luruh.takde jual moto ni

Motor reput biasalah hahaha

64
Pembuka Kata dari Forumer ::Sessi Pengenalan / Re: Assalamualaikum MBC
« on: 09 January , 2018, 19:18:02 PM »
Akhirnya SIR @ Alba racing muncul kembali dalam mbc

65
Honda / Re: HONDA WAVE 100 - Version 1
« on: 09 January , 2018, 19:16:40 PM »
Mana hafizumi...oiiiii spammer tegar muncullah dikau

66
Yamaha / Re: Yamaha Fz150i - Version 1
« on: 09 January , 2018, 19:13:29 PM »
Assalamualaikum,

Newbie post

Fuiyoooo MKA dah pakai efjek

Pakai ex5 lagi bang

67
Yamaha / Re: Yamaha Fz150i - Version 1
« on: 09 January , 2018, 19:13:06 PM »
Saya menunggang FZI 150 model tahun 2016. (selepas ini dirujuk sebagai efjekai - lebih "catchy" ) menunggang setiap hari dari Seremban ke Kelana Jaya. Masih juga terdapat waktu waktu dimana motor tiba tiba mati sendiri. Puas sudah memikirkan tidak ditemui jawapan. Bagaimana pendapat tuan?

Kena tengok error code apa keluar tu

68
Pembuka Kata dari Forumer ::Sessi Pengenalan / Welcome Back MBC
« on: 09 January , 2018, 18:28:52 PM »
Assalamualaikum & Selamat Sejahtera semua,

Akhirnya MBC kembali setelah sekian lama.
Dari mbc lah saya ramai dapat kawan2 sejak lebih 10 tahun lepas...
Daripada cuma kawan merapu dalam forum sampai jadi kawan2 baik kat dunia realiti ni.

Terima Kasih MBC

69
Sembang Apa saja / Re: Khidmat Penghantaran Barang Menggunakan Motorsikal
« on: 09 January , 2018, 18:24:51 PM »
Geng, ada tak company yang ada menyediakan perkhidmatan penghantaran barang menggunakan motorsikal? Yang saya tahu FoodPanda adalah sebuah syarikat dimana makanan dihantar oleh penunggang motorsikal. Macam KFC, McD. Tetapi syarikat yang saya maksudkan ialah seperti GDEX ,  NinjaVan tetapi penghantaran menggunakan motorsikal untuk barangan yang sesuai sahaja. Kalau ada boleh kongsi info?

Kalo tak silap saya send delivery ada.
Apps dia nama send.
Hq kat dengan uptown kota damansara.
Owner dia jp chin. Dulu team moto2 jpmotor

70
Yamaha / Yamaha Fz150i - Version 1
« on: 09 January , 2018, 18:21:33 PM »
Assalamualaikum,

Newbie post

========================================

Code Error Yamaha Fz150i
Kod dan Kerosakan/Gangguan Nyalaan 1 saat Nyalaan 1/2 saat

12 - Cranshaft Position Sensor 1 kali 2 kali
13 - Intake Air Pressure Sensor 1 kali 3 kali
14 - Intake Air Pressure Sensor 1 kali 4 kali
16 - Throttle Position Sensor 1 kali 6 kali
21 - Coolant Temperature Sensor 2 kali 1 kali
22 - Intake Air Temperature Sensor 2 kali 2 kali
30 - Lean Angle Cutt Off Switch (latch up detected) 3 kali 0 kali
33 - Primary Ignition Coil 3 kali 3 kali
39 - Sistem Electric Fuel Injection 3 kali 9 kali
41 - Lean Angle Sensor 4 kali 1 kali
44 - Proses pembacaan atau penulisan pd EPROM 4 kali 4 kali
46 - Aliran letrik ke sistem F1 tidak normal 4 kali 6 kali
50 - Kerosakan pada Memory ECU 5 kali 0 kali

Untuk makluman, Nyalaan ni pada Lampu Enjin yang warna Oren tu..

boleh tak kita apply cara ni untuk fzi model 2016? Terima kasih tuan

meter FZ model baru dia akan tunjuk terus fault code kat digital display

boleh refer sini (dalam bahasa Indo, tapi boleh tangkap rasanya ape yang dia nak bagitau hehehe)

http://aripitstop.com/2015/06/17/lebih-pintar-speedometer-new-vixion-advance-bisa-tampilkan-kode-kerusakan-motor/

71
Suzuki / Suzuki Fx125 - Version 1 - Motor Reput
« on: 09 January , 2018, 18:19:17 PM »
Assalamualaikum,

Marilah kembali meriahkan mbc






72
Honda / Honda Ex5 - Version 1 - Budak baru nak Up
« on: 09 January , 2018, 18:17:24 PM »
Assalamualaikum,

Wahai semua kembali lah ke sini


73
General Discussion / Re: Koleksi gambar kenangan MBC
« on: 09 January , 2018, 18:11:16 PM »
Zaman dulu upload kat imageshack or photobucket baru link kat mbc...skang sama lagi ke?

74
General Discussion / Re: Welcome Back MBC
« on: 09 January , 2018, 17:14:22 PM »
Assalamualaikum,

Old nick : spockret / mkadzmi
New nick : mkadzmi

Pages: 1 ... 3 4 [5]