MBC Forum Banner

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - mkadzmi

Pages: 1 2 [3] 4 5
31
Honda / Re: Honda RS150R V1 sesondol berkembar
« on: 11 January , 2018, 13:26:00 PM »
Member tanya, owner rs rekemen ka motor ni?
Macam-macam masalaa ter

standby lah kalo2 nasib xbaik kena tps kong, coil magnet kong, rod kong...

32
Honda / Re: HONDA WAVE 100 - Version 1
« on: 11 January , 2018, 12:14:36 PM »
Mana hafizumi...oiiiii spammer tegar muncullah dikau

Hai
Nubis here

Dia dah datang

Saiz mainjet ngan pilotjet std wave100 berape ek

sorry enjin honda saya dah pakai fuel injection...

33
Honda / Re: Honda Wave 125i FI
« on: 11 January , 2018, 12:12:52 PM »
hi semua pengguna honda 125i.
rasanya honda future pun bole join sekali tak

wave 125fi memang honda future pun cuma versi fi
Betul2.. term yg btui sikit lagi 'Rebadge' je.. chasis sama je.. coverset je lain tang dada (horn cover) dan lampu (headlights).. hehe

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

rebadge boleh...rebrand boleh....ayat mudah nama future tu xkomersial so tukar jadi wave semula

34
kembar sarjan tulang ke?

Ahai,sini xleh tag Sarjan,kalau dak mau gak tag tanya dia.. 😂😂😂😂

agak sape abang sape adik?

35
Honda / Re: HONDA WAVE 100 - Version 1
« on: 10 January , 2018, 20:25:19 PM »
Mana hafizumi...oiiiii spammer tegar muncullah dikau

Hai
Nubis here

Dia dah datang

36
Honda / Re: Honda Wave 125i FI
« on: 10 January , 2018, 15:24:50 PM »
hi semua pengguna honda 125i.
rasanya honda future pun bole join sekali tak

wave 125fi memang honda future pun cuma versi fi

37
Insurans Motorsikal / Re: Insurans Motorsikal 2018
« on: 10 January , 2018, 14:59:04 PM »
Insurans kena seru otai superyan

39
kembar sarjan tulang ke?

40
Yamaha / Yamaha Lagenda 110 - Version 1
« on: 10 January , 2018, 13:50:54 PM »
Assalamualaikum & Selamat Sejahtera semua




41
Honda / Re: Honda Ex5 - Version 1 - Budak baru nak Up
« on: 10 January , 2018, 13:44:56 PM »





42
Honda / Re: HONDA WAVE 100 - Version 1
« on: 10 January , 2018, 13:43:34 PM »





43
Suzuki / Re: Suzuki Fx125 - Version 1 - Motor Reput
« on: 10 January , 2018, 13:36:53 PM »

44
Yamaha / Re: Yamaha Fz150i - Version 1
« on: 10 January , 2018, 13:35:26 PM »
Saya menunggang FZI 150 model tahun 2016. (selepas ini dirujuk sebagai efjekai - lebih "catchy" ) menunggang setiap hari dari Seremban ke Kelana Jaya. Masih juga terdapat waktu waktu dimana motor tiba tiba mati sendiri. Puas sudah memikirkan tidak ditemui jawapan. Bagaimana pendapat tuan?

Kena tengok error code apa keluar tu

Error code tu akan dipaparkan di mana tuan? Setakat ini tiada paparan di panel meter. Tiba tiba sahaja mati. Meter OFF dan kemudian akan ON balik. Bila meter ON balik, enjin yang mati tiba tiba hidup tetapi dalam keadaan yang seakan loss power.

Code Error Yamaha Fz150i
Kod dan Kerosakan/Gangguan Nyalaan 1 saat Nyalaan 1/2 saat

12 - Cranshaft Position Sensor 1 kali 2 kali
13 - Intake Air Pressure Sensor 1 kali 3 kali
14 - Intake Air Pressure Sensor 1 kali 4 kali
16 - Throttle Position Sensor 1 kali 6 kali
21 - Coolant Temperature Sensor 2 kali 1 kali
22 - Intake Air Temperature Sensor 2 kali 2 kali
30 - Lean Angle Cutt Off Switch (latch up detected) 3 kali 0 kali
33 - Primary Ignition Coil 3 kali 3 kali
39 - Sistem Electric Fuel Injection 3 kali 9 kali
41 - Lean Angle Sensor 4 kali 1 kali
44 - Proses pembacaan atau penulisan pd EPROM 4 kali 4 kali
46 - Aliran letrik ke sistem F1 tidak normal 4 kali 6 kali
50 - Kerosakan pada Memory ECU 5 kali 0 kali

Untuk makluman, Nyalaan ni pada Lampu Enjin yang warna Oren tu..

pinjam ye bang...nak letak kat 1st posting untuk rujukan

45
General Discussion / Re: Koleksi gambar kenangan MBC
« on: 10 January , 2018, 13:33:29 PM »






Zaman 1st Year Endurance...Tahun 2012 kot....
Nama team MBC-SMW Racing Team...
Manager, Pomen, Rider, Krew boleh katakan semua dari MBC...

Al Fatihah untuk arwah Ahmad Azhar @ Rz @ Racingzonne

Pages: 1 2 [3] 4 5