MBC Forum Banner

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - mkadzmi

Pages: 1 [2] 3 4 5
16
Benelli / Re: ~Benelli rfs150i~
« on: 18 January , 2018, 12:05:08 PM »
Tak pernah nampak motorsikal ni di jalanan. Di kedai mungkin saya yang tak perasan. Dengar citer pakai 3 spark plug. ye ke?

3 spark plug sama macam enjin modenas pulsar200

17
Yamaha / Re: Yamaha Lagenda 110 - Version 1
« on: 18 January , 2018, 09:02:17 AM »
Hai hai bai bai

lagenda reban ayam tumpang lalu

bila nak scrap?

18
Sembang Apa saja / Re: Website Malaysian Bikers.com
« on: 15 January , 2018, 09:42:07 AM »
tu maybe salah seorang ahli lama MBC

matdin buat rasanya aritu...masa mbc bercuti lama...

19
General Discussion / Re: Welcome Back MBC
« on: 15 January , 2018, 09:34:47 AM »
Nak tanya sikit... Antusiang dgn Kuman ni org sama ke? Maaf kalau salah.
sy xpasti kalau dl pnah ade nick nie,
tp kalau refer pada sy, bkn org yg same....

mung tu asal mongolia

20
General Discussion / Re: Kebaikan forum. Apa pendapat anda?
« on: 12 January , 2018, 15:14:01 PM »
Forum ni bagus dia senang nak rujuk...sebab masing2 dah asingkan topik...macam fb betul dapat jawapan cepat tapi bila cari balik belum tentu jumpa dah tenggelam dengan posting2 lain....dalam mbc server dulu macam2 post teknikal ada sayangnya dah berkubur....nak refresh & taip balik memang lupa dah

harap harap kita dapat recover teknikal yang lama tu tuan...

harap2 macam tu lah...apa khabar dah kita punya otai arafat @ trunasuci ye skang...dah makin sihat ke dia ye...

21
General Discussion / Re: Kebaikan forum. Apa pendapat anda?
« on: 12 January , 2018, 14:44:00 PM »
Forum ni bagus dia senang nak rujuk...sebab masing2 dah asingkan topik...macam fb betul dapat jawapan cepat tapi bila cari balik belum tentu jumpa dah tenggelam dengan posting2 lain....dalam mbc server dulu macam2 post teknikal ada sayangnya dah berkubur....nak refresh & taip balik memang lupa dah

22
Suzuki / Re: SUZUKI V100 V1-
« on: 11 January , 2018, 21:55:35 PM »
Ade yg nak jual murah2 tak?hihihi

Ade je.. cash ready ke? heheh

Rm600 cash ready ada ke hahaha

23
Honda / Re: Honda RS150R V1 sesondol berkembar
« on: 11 January , 2018, 14:21:57 PM »
coil plug tukar pakai k56 indonesia....code belakang N 01 kalu tak silap...yang malaysia pakai N11 rasanya...
tps convert jelah pakai complete tb y15....
oil pum uma dah ada keluar.....

24
Pembuka Kata dari Forumer ::Sessi Pengenalan / Re: Salam silaturrahim
« on: 11 January , 2018, 14:17:32 PM »
gambar2 otai semua tu

25
Nama Bengkel: KKMR motorsport
Negeri: Kuala Lumpur
Daerah: Setapak
No Tel untuk dihubungi: 013-633 3660 (Afran)
Servis & modifikasi.

Nama Bengkel: RNM motorsport
Negeri: Kuala Lumpur
Daerah: Wangsamelawati
No Tel untuk dihubungi: 019-2813345 (Pie)
Servis & modifikasi

Nama Bengkel: Tyrenest Ent.
Negeri: Selangor
Daerah: Shah alam Sec24
No Tel untuk dihubungi: 019-640 6440 (Nan)
Servis & Tire specialist

nama afran tu orang kenal ke hahaha...
pie tu silap sepatutnya ahpai

26
Honda / Re: Honda RS150R V1 sesondol berkembar
« on: 11 January , 2018, 14:07:25 PM »
apa nak buat....patutnya projek k56 ni setup line manufacturing sendiri kat hicom honda sungai petani dulu tapiiiiii hmmmmm biarlah ianya menjadi misteri macam tutupnya hicom honda tu

oooo..
ke arah suzuki jugak ka ni?haha

lebih kepada politikus hehehe.....suzuki memang sales pun xde....ini sales gila2 punya honda

27
General Discussion / Re: Koleksi gambar kenangan MBC
« on: 11 January , 2018, 14:05:36 PM »
ye kot....lupa dah apa nama

28
General Discussion / Re: Welcome Back MBC
« on: 11 January , 2018, 14:01:45 PM »
Alhamdulillah MBC diberi nafas semula
Tahniah semua

Old nickname : Siti Nurhaliza
New nickname : musbiaggi

aku suruh mat santau hang

29
Honda / Re: Honda RS150R V1 sesondol berkembar
« on: 11 January , 2018, 14:00:41 PM »
Member tanya, owner rs rekemen ka motor ni?
Macam-macam masalaa ter

standby lah kalo2 nasib xbaik kena tps kong, coil magnet kong, rod kong...

Naya betoi haha

apa nak buat....patutnya projek k56 ni setup line manufacturing sendiri kat hicom honda sungai petani dulu tapiiiiii hmmmmm biarlah ianya menjadi misteri macam tutupnya hicom honda tu

30
General Discussion / Re: Welcome Back MBC
« on: 11 January , 2018, 13:26:47 PM »
mcm menarik je, ade AHM ke?

mohon tunjuk ajar ye,

AHM naik WRK reput ke?

Pages: 1 [2] 3 4 5