MBC Forum Banner

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - arelane

Pages: 1 2 [3] 4 5
31
Waalaikum salam...

Selamat Datang ke MBC.....

Semoga mendapat manfaat...

Ilmu yang ada jangan kedekut.. hahaha...

semoga murah rezeki lagi...

biler nak bertujuh pulak?  ::) ::)

32
Pembuka Kata dari Forumer ::Sessi Pengenalan / Re: Salam silaturrahim
« on: 18 January , 2018, 15:23:02 PM »
Waalaikum salam...

Selamat kembali ke MBC.....

Semoga mendapat manfaat...

saya keliru dengan tuan.. pegi balik johor macam balik KL-Klang..

33
Waalaikum salam...

Selamat kembali ke MBC.....

Semoga mendapat manfaat... dan ilmu yang ada boleh kongsi2..


34
Pembuka Kata dari Forumer ::Sessi Pengenalan / Re: Salam perkenalan
« on: 18 January , 2018, 15:20:45 PM »
Waalaikum salam...

Selamat kembali ke MBC.....

Semoga banyak ilmu diboleh kongsi2...

apakah nama awal MBC register sebelum ni? ke sama je.. hehe

35
Waalaikum salam Mdeen...

Selamat kembali ke MBC.....

Semoga banyak ilmu tuan boleh kongsi2.. hehe

36
Waalaikum salam...

Selamat kembali ke MBC.....

Semoga mendapat manfaat...

apakah nama awal MBC register sebelum ni? ke sama je.. hehe

37
Waalaikum salam...

Selamat Kembali ke MBC.....

Semoga banyak ilmu boleh dicurahkan...

Tahniah menang race lepas...  bila boleh lepak ni.... hahaha

38
Waalaikum salam...

Selamat kembali ke MBC.....

Semoga banyak manfaat ilmu dapat diberikan... hehe..


39
Pembuka Kata dari Forumer ::Sessi Pengenalan / Re: Salam Perkenalan
« on: 18 January , 2018, 15:14:27 PM »
Waalaikum salam...

Selamat Datang ke MBC.....

Semoga mendapat manfaat...

apakah nama awal MBC register sebelum ni (jika ada).

Kat Cyberjaya ade tempak boleh lepak2 makan yang sesuai nak buat Friday Night Fever.

Kami ok bercampur dengan semua jenis motor. lagi banyak bende boleh dikongsi.

40
Waalaikum salam...

Selamat Kembali ke MBC.....

Semoga mendapat manfaat...


41
Waalaikum salam...

Selamat Datang ke MBC.....

Semoga mendapat manfaat...

apakah nama awal MBC register sebelum ni (jika ada).

42
hai

hai abam sifoo..kekekeek

Salam Jen,

Aku baru perasan ade tread ni... tread ni umpama rumah ko lah.... bila nak wat kenduri makan2... hahaha...

ko pakai motor ape jen skang ni?... masih CBR 150?

ceiitt...banyaklah ko punya makan2...tunggulah mana tau ada rezeki bermadu..wakakakakaka

masih pakai CBR lagi...motor tukun..lainlah fz ko..terkenal paling laju di Malaysia...kekekeke

sarjantulang

haah terkenal n laju sangat... tu haaa.. dah berbulan duk bawah selimut.... hahaha...

Jen, ko dah tak keje kat bangi eh?

43
Yamaha / Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« on: 18 January , 2018, 11:55:45 AM »

hahaha santai 80kmh boleh ler kot. main gitu Nmax pun boleh jejak 300km full tank sampai berkelip fuel indicator ;D

Dasat sampai 300km
Ada tengok kat fb 6liter 281km bawak 70-100kmj
Menarik tapi takut tak tahan naik skuter pegi keje.rasa slow huhu
Perasaan sendirii je ni haha

Nvx boleh masuk tank 8liter tapi custom yang tak best tu


Kat mana iklan tank 8liter tu bro.. boleh share.....


Boleh wat jelajah siam kurang berenti isi minyak ni...

44
Salam Jen,

Aku baru perasan ade tread ni... tread ni umpama rumah ko lah.... bila nak wat kenduri makan2... hahaha...

ko pakai motor ape jen skang ni?... masih CBR 150?

45
Yamaha / Re: Yamaha Yz-F R25
« on: 17 January , 2018, 14:33:18 PM »
Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua rider yang ada di Malaysia. Marilah Sama Sama Kita bincang mengenai r25 yang kian ramai penggunanya Di jalan   8)
dengar2 motor ni banyak problem. bearing clutch la, oil pump la, handle crown crack la. betul ke?

bukan ke abam bekas pengguna R25... lariik...


Pages: 1 2 [3] 4 5