MBC Forum Banner

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Zan Al Motobaik

Pages: [1] 2
1
Ade x file2 dr mbc lama. Archieve2 dan semua ride report di upload semula.
Tu lah. Kalau ada boleh amik balik den punya harga part dlm mbc dulu.. huhu..

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk


2
Allahu.. baru terdetik nak tnya hari tu... x sangka arwah dh pergi... Innalillah...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk


3
Assalamualaikum... nak tnya ttg perkhabaran bro arafat admin mbc yg guna Nick terunasuci... x dpt apa berita sejak beliau masuk wad hari tu...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk


4
Assalamualaikum...

setelah sekian lama MBC bercuti..akhirnya kembali lagi...
dulu saya menggunakan nickname BFW4200
oleh sbb moto BFW4200 dah scrap... jadi kena guna nama lain..
disini saya ada barang yg sudah terkenal di dlm MBC ni dulu...
sesiapa yg berminat sila PM @ whatsapp 0183810309



1) Jenis barang : Koil Plug Racing
2) Jenama : Wstandard
3) Saiz : -
4) Warna : hitam
5) Lokasi barang hendak dijual : Penang
6) Kondisi (out of 10 point) / Deskripsi : New Item
7) No telefon penjual : 0183810309
8] Harga : RM60 siap pos





1) Jenis barang : 1 set (2 keping) reed valve carbon racing untuk yamaha 125z dan RXZ
2) Jenama : WStandard
3) Saiz : -
4) Warna : Carbon
5) Lokasi barang hendak dijual : Penang
6) Kondisi (out of 10 point) / Deskripsi : New item
7) No telefon penjual : 0183810309
8] Harga : RM60 siap pos






1) Jenis barang : blok RXZ Y1 jenama wstandard saiz 0.0
2) Jenama : WStandard
3) Saiz : -
4) Warna : Hitam
5) Lokasi barang hendak dijual : Penang
6) Kondisi (out of 10 point) / Deskripsi : New item
7) No telefon penjual : 0183810309
8] Harga : RM300 siap pos


semua barang baru... apa2 boleh PM atau whatsapp sy... barang lain akan di update kemudian..




5
Maaf nak tnya.. bila admin nak buka bilik utk jual beli barang motorsikal ni... hihi...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Dah ada tu tuan...silakan menjual...
Xboleh pun nk start topik baru?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

kat sini seksyen untuk penjualan barang...kalau tak boleh buka new topic tolong PM saya...posting perlukan approval...terima kasih tuan
Ooo.. sbb x boleh pun.. ke nak kena buka thread kat dlm insuran motorsikal?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

tuan, boleh kah bukak thread?
http://malaysianbikers.com.my/forum/index.php/board,15.0.html
Alhamdulillah dh boleh.. terima kasih..


Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk


6
Maaf nak tnya.. bila admin nak buka bilik utk jual beli barang motorsikal ni... hihi...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Dah ada tu tuan...silakan menjual...
Xboleh pun nk start topik baru?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

kat sini seksyen untuk penjualan barang...kalau tak boleh buka new topic tolong PM saya...posting perlukan approval...terima kasih tuan
Ooo.. sbb x boleh pun.. ke nak kena buka thread kat dlm insuran motorsikal?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk


7
Maaf nak tnya.. bila admin nak buka bilik utk jual beli barang motorsikal ni... hihi...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Dah ada tu tuan...silakan menjual...
Xboleh pun nk start topik baru?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk


8
Pengeluar dari Negara lain:: GPX / SYM / KYMCO / KTNS / SKYTEAM
« on: 22 January , 2018, 12:17:04 PM »
Pengeluar dari China

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk


9
Maaf nak tnya.. bila admin nak buka bilik utk jual beli barang motorsikal ni... hihi...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk


10
Cadangan... moto yg jenama dari korea, china dan taiwan elok disatukan sekali sbb model depa pun x byk sgt... sekadar cadangan..
Baik tuan. Saya akan usahakan. Terima kasih atas cadangan tuan.
Sama² tuan..

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk


11
Cadangan... moto yg jenama dari korea, china dan taiwan elok disatukan sekali sbb model depa pun x byk sgt... sekadar cadangan..

13
Sembang Apa saja / Re: Sembang proton la pulak
« on: 10 January , 2018, 15:11:47 PM »
Pin..pin..owner Iswara Limo tua 23 tahun  pakai NGV tumpang lalu. Masih mantap. Ready to Drive to Bangkok...pin..pin..

tudia.. mmg rare ni... uk spec ka?

14
Sembang Apa saja / Sembang proton la pulak
« on: 09 January , 2018, 23:02:20 PM »
Sapa sini owner proton.. x kisah la model apa pun... jom sembang sini utk info...

Den ada proton tiara dan proton Wira SE

Pada yg baru join sila nyatakan model kereta anda...

15
Suzuki / Suzuki NEX
« on: 09 January , 2018, 22:51:05 PM »
Assalamualaikum...
Sapa pengguna nex kat sini.....

Pages: [1] 2