MBC Forum Banner

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - sarjantulang

Pages: [1] 2 3 ... 5
1
 Kedai Tayar Motorsikal:

Nama Kedai: Tyrezone Klang
Negeri: Selangor
Lokasi: Klang(Bersebelahan Balai Polis Trafik Klang[kat bulatan tu])
FB: TyreZone Klang

harga memang berpatutan...dah 4 kali dah tukar tayar kat sini..

sarjantulang

2
Benelli / Re: ~Benelli rfs150i~
« on: 19 January , 2018, 15:09:42 PM »
terjumpa ahad lepas di persimpangan traffic light seksyen 13 hala kilang guna..dgn ekjos pom pom..

nampak mantap dan design menarik bila tengok depan2...laju juga dia perah haritu..


sarjantulang

kilang guna tu guna apa? apa kilang tu guna? guna untuk apa?

damn..salah taip.hampeh...hahahaa

kilang gula lah...CSR...kekekeek

eh~

sarjantulang

3


aku dah keje kat shah alam sekarang...kat Seksyen 13..kat area nasi lemak cinta sayang..

sarjantulang

area nasi lemak cinta sayang.... ko bukak ke kedai KUEH tu..hahahahahahahahahhha

ceiitt..bukanlah...opis aku sebelah DPMMS dgn Anis Cookies

sarjantulang

4
Benelli / Re: ~Benelli rfs150i~
« on: 18 January , 2018, 16:17:13 PM »
terjumpa ahad lepas di persimpangan traffic light seksyen 13 hala kilang guna..dgn ekjos pom pom..

nampak mantap dan design menarik bila tengok depan2...laju juga dia perah haritu..


sarjantulang

5
hai

hai abam sifoo..kekekeek

Salam Jen,

Aku baru perasan ade tread ni... tread ni umpama rumah ko lah.... bila nak wat kenduri makan2... hahaha...

ko pakai motor ape jen skang ni?... masih CBR 150?

ceiitt...banyaklah ko punya makan2...tunggulah mana tau ada rezeki bermadu..wakakakakaka

masih pakai CBR lagi...motor tukun..lainlah fz ko..terkenal paling laju di Malaysia...kekekeke

sarjantulang

haah terkenal n laju sangat... tu haaa.. dah berbulan duk bawah selimut.... hahaha...

Jen, ko dah tak keje kat bangi eh?

aku dah keje kat shah alam sekarang...kat Seksyen 13..kat area nasi lemak cinta sayang..

sarjantulang

6
Honda / Re: ::HONDA CBR150R [Versi 2008]:: V1
« on: 18 January , 2018, 09:02:58 AM »
Masih boleh terbang lagi ker jandaku itu sarjan?

buat masa ni dia terbaring je..enjin takdak..hantar pi restore...slowly depend pada bajet...tapi sepanjang pakai, Alhamdulillah memang terbaik...

kekekeke


sarjantulang
Kalau pakai standard jer boleh pegi juga 100K kilometer tu...sayang kuda kepang tu
 :D :D :D

memang aku pakai dah lebih 100k km weii...tak silap sebelum enjin problem aritu, aku pakai 20000km meter pusing balik.kekeke

salam semua, aku rindu mbc!!!!!  ;D

sifoooo....rindu padamu  jua..kekekeek

sarjantulang

7
hai

hai abam sifoo..kekekeek

Salam Jen,

Aku baru perasan ade tread ni... tread ni umpama rumah ko lah.... bila nak wat kenduri makan2... hahaha...

ko pakai motor ape jen skang ni?... masih CBR 150?

ceiitt...banyaklah ko punya makan2...tunggulah mana tau ada rezeki bermadu..wakakakakaka

masih pakai CBR lagi...motor tukun..lainlah fz ko..terkenal paling laju di Malaysia...kekekeke

sarjantulang

8
Honda / Re: ::HONDA CBR150R [Versi 2008]:: V1
« on: 14 January , 2018, 18:11:21 PM »
Masih boleh terbang lagi ker jandaku itu sarjan?

buat masa ni dia terbaring je..enjin takdak..hantar pi restore...slowly depend pada bajet...tapi sepanjang pakai, Alhamdulillah memang terbaik...

kekekeke


sarjantulang

9
Sembang Apa saja / Re: Website Malaysian Bikers.com
« on: 14 January , 2018, 18:08:31 PM »
setahu saya tu domain asal MBC sebelum jadi .com.my seperti sekarang...now jadi website backup...

and dulu di buka bila MBC website down or kena ddos attack sekitar tahun 2010-2012 dulu

sarjantulang

10
Sembang Apa saja / Re: ~Shoutbox Sementara MBC~
« on: 14 January , 2018, 18:06:25 PM »
helo

<br /><br /><br />images from up<br />



Lariik...

kakakakaka...kejam sehh...

helo

perghhh...stormriders dah mai...ayahanda dah mai da..kekekee

sarjantulang

11
Assalamualaikum Jen... Long time no see aa... Bila nak ber"Elite" balik?  ;D ;D ;D

wasalam,

perghh..dewa leper dah komen kt bebenang aku...bangga ooo..
inshaAllah bila tiba masanya, kita berELITE semula

12
perghhhh....sifooo recorn dah masuk....kekekeke



sarjantulang

13
salam test test

hai abam sifoo wan kedah...kekekeek

eh~

sarjantulang

14
Modenas / Demak / Re: Modenas Pulsar pertama ke 1000 corners
« on: 12 January , 2018, 19:34:20 PM »
Gambo pon tak dapat upload haha. Camana nak karang story. :D

boleh abam acid..guna FB..copy link gambar tu..

caranya:

1. klik gambar yang nak di copy.
2. klik kanan - view image info,
3. copy url di LOCATION tu..copy semua sekali..(jangan berhenti kat .jpg)..



sarjantulang

15
Honda / Re: ::HONDA CBR150R [Versi 2008]:: V1
« on: 12 January , 2018, 18:39:40 PM »
Saya pernah menggilakan motor ni suatu ketua dahulu. Sehingga Kini. Banyak generasi baru keluar. Namun sayangnya tak masuk Malaysia. Cun habis generasi CBR ni  8)
BSH missed the opportunity to bring in the CBR150R Fi, yang launched sama2 dengan CBR250R huhu

janganlah sebut2 pasal CBR Fi tu..sedih...huhuhuhhu

sarjantulang

Pages: [1] 2 3 ... 5