MBC Forum Banner

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Encik Best

Pages: [1] 2
1
GPX / Re: Gpx Gentleman 200
« on: 06 February , 2018, 17:58:04 PM »
ya betul tu.. tapi motor dulu 200cc atas mmg dah ada double disc. masih menunggu pelancaran rasmi saja.. berkenan pulak dengan motor ni.. boleh gantikan moto FXR tukun kat rumah tu.. buat ride dan santai2 hujung minggu..

2
Suzuki / Re: ::SUZUKI SHOGUN SP/RR/AXELO 125:: V1
« on: 06 February , 2018, 17:52:45 PM »


boleh dah ni Gary buat mcm dulu balik.. nama , no plet, model motor.. hehe..

3
Suzuki / Re: SUZUKI FXR 150
« on: 06 February , 2018, 17:50:06 PM »
parking side stand dulu.....


tumpang lalu ye abam2 sifoo sekalian...den pakai spesis samo dgn abam2, tapi tukun dah...kekekeke

sarjantulang

tukun apanya.. baru lepas tengok video.. sedap layan korner kat jalan motor ya.. laju pulak tuh..

4
Suzuki / Re: SUZUKI FXR 150
« on: 06 February , 2018, 17:48:30 PM »
Assalamualaikum.. mana Geng2 yang lain ni?

5
Suzuki / Re: SUZUKI FXR 150
« on: 11 January , 2018, 11:21:49 AM »
parking side stand dulu.....


tumpang lalu ye abam2 sifoo sekalian...den pakai spesis samo dgn abam2, tapi tukun dah...kekekeke

sarjantulang

Kena parking guna paddock stand.. baru kukuh.. haha..

Tukun apanya.. laju je den tengok... siap main kejar2 lagi kat highway dgn lc.. macm ni FXR den pun kena tinggal.. huhu..

6
Suzuki / Re: SUZUKI FXR 150
« on: 10 January , 2018, 20:23:36 PM »
Assalamualikum...holla, masih hidup lagi fxr Saya..tapi berparking jer...

Jangan biar parking lama2.. kesian dia.. nak juga kasih sayang.. kakakaka..

7
Suzuki / Re: SUZUKI FXR 150
« on: 10 January , 2018, 20:22:08 PM »

spare part tak wujud dah hahaha

Ada lagi kalau rajin mencari.. tapi harga mahal nak mampus.. haha.. siapa pakai FXR ni kategori OKU (Orang Kuat Usaha) sbb kena usaha cari part dan duit.. kalau xde kena usaha kan lagi modi sumbat kasi hidup dan laju.. kekeke..

8
General Discussion / Re: Welcome Back MBC
« on: 10 January , 2018, 10:03:36 AM »
Assalamualaikum semua..

Salam perkenalan semua.. Sempat join MBC waktu zaman dulu-dulu.. sebelum ditutup dulu.. hehe..

Old Nickname: Nurman_125

New Nickname
Encik Best

p/s: zaman tu baru beli Shogun Axelo 125.. hehe..

9
Suzuki / Re: SUZUKI FXR 150
« on: 10 January , 2018, 09:38:21 AM »
Scrap jelah fxr2 tu semua haha

Kejam betul.. haha..

10
Suzuki / Re: ::SUZUKI SHOGUN SP/RR/AXELO 125:: V1
« on: 10 January , 2018, 09:35:35 AM »
Banyak2 thread.. thread Suzuki shogun je den tak buka.. tunggu sarjan tulang yang buka.. and my prediction was right! Kekeke...

11
Suzuki / Re: SUZUKI BEST RR / RC Series - V1
« on: 09 January , 2018, 21:03:50 PM »
Al- fatihah.. mari sedekah surah ini supaya arwah tenang dan bahagia disana.

12
Suzuki / Re: SUZUKI FXR 150
« on: 09 January , 2018, 21:01:56 PM »
rindu group fxr ni.dari mula2 tak reti buka enjin dohc smpai boleh buka sendiri.skrang dah jual moto jd pomen sudah  ;D kenangan fxr standard

Bagus tu.. jimat poket! InsyaAllah ada rezeki cari lagi

13
Suzuki / Re: SUZUKI FXR 150
« on: 09 January , 2018, 20:48:11 PM »

Terbaik ar nurman
Kena godak2 laptop sbb ada la sikit save info pasal fxr dgn fx125

Boleh je kongsikan untuk kita bersama..

14
Suzuki / SUZUKI BEST RR / RC Series - V1
« on: 09 January , 2018, 20:41:57 PM »
Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada pemilik Suzuki Best RR dan RC series. Selamat datang ke thread ini. Segala perkongsian / pendapat / perbincangan boleh dikemukan di sini.

Suzuki Best, moto paling BEST!

15
Suzuki / Re: SUZUKI FXR 150
« on: 09 January , 2018, 20:31:35 PM »
Jom memeriahkan kembali Sportbike Suzuki 150cc

Pages: [1] 2