MBC Forum Banner

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - mkadzmi

Pages: [1] 2 3 ... 5
1
Pembuka Kata dari Forumer ::Sessi Pengenalan / Re: Salam silaturrahim
« on: 30 March , 2018, 11:21:51 AM »
Waalaikum salam...

Selamat kembali ke MBC.....

Semoga mendapat manfaat...

saya keliru dengan tuan.. pegi balik johor macam balik KL-Klang..
kenape keliru? trivago kn ade.. hahahahha


hahaha rare betul 2 bulan baru reply

2
mirul nanti lah aku rajin siapkan enjin jex nak suruh pasang voltmeter kat jex

3
Aktiviti Hujung Minggu / Re: Ride Hujung Minggu Part 1
« on: 09 February , 2018, 14:54:15 PM »
Short ride esok 10/2/2018 ke Melaka
Jam 8:30 pagi RV di Shell Tol Sungai Besi
Tayar golek Jam 9:30 pagi.
Yang berminat boleh letak nama:
1. Tarmizi
2. Syamirzal
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

semoga selamat pergi n pulang...InsyaAllah kalo free next time boleh join...skang rehat jap sebab cuti raya cina kawan2 ajak ke siam

Hati hati ke Siam. Kirim air sirap bungkus 2 ikat tepi boleh?


4
Aktiviti Hujung Minggu / Re: Ride Hujung Minggu Part 1
« on: 09 February , 2018, 14:47:09 PM »
Short ride esok 10/2/2018 ke Melaka
Jam 8:30 pagi RV di Shell Tol Sungai Besi
Tayar golek Jam 9:30 pagi.
Yang berminat boleh letak nama:
1. Tarmizi
2. Syamirzal
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

semoga selamat pergi n pulang...InsyaAllah kalo free next time boleh join...skang rehat jap sebab cuti raya cina kawan2 ajak ke siam

5
Aktiviti Hujung Minggu / Re: Ride Hujung Minggu Part 1
« on: 30 January , 2018, 11:30:31 AM »
best....
kipidap.......

mung kan dulu hardcore AHM...bawak lah wrk tu meh aku teman ngan wln...

6
Variations in the content can not be read without any interpretation.
what do you mean actually ? can u be more specific? I would really appreciate if you can give suggestion with example..
rase nie mamat spambot nie......
dia naik bot ke?

7
Yamaha / Re: Yamaha Fz150i - Version 1
« on: 26 January , 2018, 09:17:43 AM »
Oh...baik tuan...sprocket kena tukar jugak ke? Memang ideal mileage untuk rantai ni dalam 30k ke?Berapa anggaran kasar harga rantai jenama berkenaan ye tuan?

memang paling elok tukar 1set...
1set tengok jugak ada jenis biasa, hd, o-ring, x-ring...
paling murah set rasanya dalam 50 kot....

8
Salam subuh semua... untuk maklumat abg sy Trunasuci Arafat baru sahaja menhembus nafas pada 2.30am...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ni copy dari fb arwah

9
Assalamualaikum, dapat berita dari whatsapp Trunasuci Arafat telah kembali ke rahmatullah.
Katanya ada share kat wall FB arwah.
Sama2 lah kita sedekahkan al fatihah kepada arwah.

10
Yamaha / Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« on: 24 January , 2018, 11:14:49 AM »
saya tukar belting dalam lepas 20k milage. kondisi elok lagi. cara nak jaga belting tahan rasanya sama juga macam  pakai rantai dan gegacu, jangan acclerate mengejut. pulas throtle steady takde rentap rentap. minyak gearbox dia banyak sikit. min 3 tiub juga, saya kai minyak gear box motul, mmg ada beza sikit. minyak enjin pon guna motul utk scooter..sekian dari saya melaporkan

macam tak caya ko pakai motul tok....bukan ke ko selalu pakai je sampai abis takde tukar2...

11
Yamaha / Re: Yamaha NVX 155 - Version 1
« on: 24 January , 2018, 11:12:30 AM »
salam semua, owner nubis melaporkan diri.

setelah 3 hari menggunakan nvx, ternyata power, pickup dan handling antara yang terbaik. namun, suspensi stok sangat sampah, sehingga mengurangkan keyakinan pada selekoh2

otai2 di sini boleh tak share seller2 accessories yang recommended?
eksoba sama dgn nmax..mmg tak best...

ohlins kan ada...

12
Maaf nak tnya.. bila admin nak buka bilik utk jual beli barang motorsikal ni... hihi...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Dah ada tu tuan...silakan menjual...

kena ada syarat jugak tu untuk menjual bang...untuk mengelakkan penipuan....dulu ada verified utk meniaga...

13
General Discussion / Re: Welcome Back MBC
« on: 22 January , 2018, 08:40:54 AM »
Hai semua..ingat lagi 1st ride  dgn MBC Pg Siam 2011😁Masih pakai nick lama
abam org kola nerang kn.....

kola nerang besut hahaha

14
Aktiviti Hujung Minggu / Re: Kenangan Mengusik Jiwa
« on: 19 January , 2018, 09:25:25 AM »
ON...kasi bawak WRK tu....

15
Benelli / Re: ~Benelli rfs150i~
« on: 19 January , 2018, 08:57:19 AM »
terjumpa ahad lepas di persimpangan traffic light seksyen 13 hala kilang guna..dgn ekjos pom pom..

nampak mantap dan design menarik bila tengok depan2...laju juga dia perah haritu..


sarjantulang

kilang guna tu guna apa? apa kilang tu guna? guna untuk apa?

Pages: [1] 2 3 ... 5