MBC Forum Banner

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - BORN2KILL

Pages: [1]
1
Yamaha / Re: Yamaha LC135 V1,V2,V3,V4 ~ Verison 1
« on: 26 January , 2018, 12:28:16 PM »
Yang ni kotak angin takde ke mcm mana..hahaha... Harap tulun saya...kalau ada lubang harga murid..sila war2 kan

ya fazly.. kotak angin nya mane?  :D

owner lama pon tatau letak mana...tapi saya perasan bila low gear or slow dia bobok...tp bile tgh laju...dia pegi sedap jer...

tp saye tetap nak masuk balik kotak angin...

skang ni ada masalah pula gear...gear 3 nak naik 4 atau turun dua susah...nak free tak boleh dr 1 kalau berenti...naik 2 pon takleh...tp dari 2 nak ke neutral senang cari..adakah ini masalah clutch?

dari pengalaman saya.. ya benar kemungkinan masalah clucth..!!

2
Assalamualaikum, dapat berita dari whatsapp Trunasuci Arafat telah kembali ke rahmatullah.
Katanya ada share kat wall FB arwah.
Sama2 lah kita sedekahkan al fatihah kepada arwah.

 Inna Lillahi wa inna ilaihi raji'un.

semuga roh arafat di dalam golongan orang-orang yang beriman.

3
Pembuka Kata dari Forumer ::Sessi Pengenalan / Re: Assalamualaikum Semua..
« on: 25 January , 2018, 20:40:42 PM »
Sy baru main moto. mohon tunjuk ajar dr brader2 dlm group ni..
tq
Waalaikumsalam. Sama la sy :D

Sent from my A398i using Tapatalk


4
Sembang Apa saja / Re: Mohon Sticker Club MBC 2018
« on: 25 January , 2018, 20:38:53 PM »
assalamualaikum warga mbc.!!

tahun ni tiada sticker mbc yang baru ke?  ;D klau ada boleh la kita share disini. sy beli. hehe  ;D

In shaa Allah ada TETAPI masih dalam perancangan tuan...maaf saya tukar perkataan CLUB kepada FORUM ye tuan.
Oh. Maafkan tuan admin sbb tertulis club.. Okey sy tunggu sticker forum mbc. :)

Sent from my A398i using Tapatalk


5
Sembang Apa saja / Re: Sembang proton la pulak
« on: 24 January , 2018, 23:46:32 PM »
Assalamualaikum..Sy pkai proton saga flx. Cvt.. So far ngancam..!!

Sent from my A398i using Tapatalk


6
Nama Bengkel: Cyclewerk Garage KL
Negeri: Kuala Lumpur
Daerah: Kampong Baru
No Tel untuk dihubungi: +60169565406 (Ebin/ Saiful)/ +60102602409 (Daus)/ +60183611154 (Addyn Suhaimi)
Time buka: 10am sampai 8pm
Specialty: FZ150

bengkel ni belah mane yek? sy duk kgbaru gak.

7
Sembang Apa saja / Mohon Sticker Club MBC 2018
« on: 24 January , 2018, 15:19:46 PM »
assalamualaikum warga mbc.!!

tahun ni tiada sticker mbc yang baru ke?  ;D klau ada boleh la kita share disini. sy beli. hehe  ;D

8
Sembang Apa saja / Re: ~Shoutbox Sementara MBC~
« on: 24 January , 2018, 12:50:17 PM »
Haha semua newbie.. ;D ;D

macam knai abg shah alam ni :P miahahaha

9
Pengumuman::Dari ADMIN / Re: Tapatalk - Akses Forum MBC dari Mobile
« on: 24 January , 2018, 12:40:09 PM »
Pengguna telefon pintar, boleh muat turun Tapatalk untuk membolehkan anda mengakses Forum MBC dari secara mobile.

Play Store https://play.google.com/store/apps/details?id=com.quoord.tapatalkpro.activity
App Store https://itunes.apple.com/us/app/tapatalk-200-000-forums/id307880732?mt=8

alhamdulilah.. terbaik abg zeck.. pasni snng la sy access selalu access pkai computer ofis je.. sy harap MBC akan terus maju lagu..  :)

10
Friday Nite Fever - FNF / Re: Soalan utk mbcian.
« on: 24 January , 2018, 12:34:23 PM »
Tribute kepada abg MY, (Mohd Yasin)
Beliau meninggal tahun 2004, taksilap.
Beliau la yg start guna istilah fnf.
Al Fatihah


11
Mari kita mulakan dimana cadangan untuk diadakan FNF.

biasanya FNF ni ape aktiviti ye ? maaf tak tau apa2 ... newbies ...  :-\

Aktiviti FNF ni biasanya ada sesi meramas mesra.. temuramah... Interview... Kenal2... Tengok motor.... Jalan2 naik motor.... Cite pasal motor.....cite lepas ride.... Cerita kenangan2.... Cerita kawan2.. cerita bisnes.... Cerita hantu.... Cerita trmpat makan.... Cadangan nak buat event.... Cadangan nak buat ride.... Cadangan nak kawin.... Cadangan modi motor... Cadangan perihal hidup.... Borak2 lepak2 minum2 makan2 geletek2 latah2 godek2
Hahaha...



Mari kita mulakan dimana cadangan untuk diadakan FNF.

Cadangan tuan arelane?


Cadangan tu belom pasti.....

Geng2 terpencil kami sesi lepak kat bukit jalil... Kalau tuan hamba sudi bersidang... Marila join....

En pirate pun mesti ada tempat tercadang kan....


Kalau nak cuba old place MBC pun ok....

Tempat2 MBC central pernah berFNF dulu kala....

Foodcourt bangsar...
Leeyas corner bangsar....
Alia cafe bangsar....
Supp kaww kelanajaya....
Faris maju kelana jaya....

Tapi tak salah kita cuba tempat baru.....
Ditengah2 kota KL pun ok....

Jom FNF di kampung baru KL nnt. hehe  ;D

12
Yamaha / Re: Yamaha LC135 V1,V2,V3,V4 ~ Verison 1
« on: 24 January , 2018, 12:15:31 PM »
Yang ni kotak angin takde ke mcm mana..hahaha... Harap tulun saya...kalau ada lubang harga murid..sila war2 kan

ya fazly.. kotak angin nya mane?  :D

13
Pembuka Kata dari Forumer ::Sessi Pengenalan / Assalamualaikum.
« on: 24 January , 2018, 11:13:15 AM »
Assalamualaikum pada semua warga MBC.
saya awal dari kampung baru kuala lumpur. pengguna jentera LC135.
pada sesiapa yang berada di sekitar area saya boleh la kite kenal2 nanti..

terima kasih.  :)

Pages: [1]