MBC Forum Banner

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - oldwave

Pages: [1]
1
Yamaha / Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« on: 06 February , 2019, 20:29:50 PM »


Semekom kawanČ.

Nmax baru dapat Isnin lepas. Tak sampai 50km pun lagi. Mohon tunjuk ajar dari yang dah lama guna ya.

Biasa servis CVT berapa ribu km?

Pinjam motor pliiisss?

2
Modenas / Demak / Re: Modenas Pulsar pertama ke 1000 corners
« on: 24 October , 2018, 17:48:16 PM »
Gambo pon tak dapat upload haha. Camana nak karang story. :D

Tuan AA, buka fb, right click kat gambar then copy image address, then masa bikin post kasi .
Maaf tuan. Kirim kopi 434 ikat tepi boleh?

Fuh, kopi 434.. rindu nak balik muor..

3
Modenas / Demak / Re: Modenas DOMINAR 400
« on: 24 October , 2018, 17:44:53 PM »
ade test baru ni.. kat gtmax s.a..

ntah la.. haha.. build kualiti cam ntah la..

wiring agak byk terdedah terutama bhg sensor dan tps sensor..

kualiti besi ekjoz pun ntah la.. haahaha..

enjin respon low to mid.. ntah la.. mcm agak lemah semangat.. tak tinggi semangat pergi nye..

berat overall.. ringan sikit dr er6.. panjang motor pun pendek jauh dr er6.. kalau rider comel pillion pun comel.. agak seksa kut..

Otai review mcm kureng je bunyinya.. 1 lagi kena ambil kira, after sales service + sparepart.. di lembah klang ni ada 1 je SC modenas nak cater untuk modenas, bajaj dan kymco..

4
Abam admin, mana nak beli stiker mbc?
Hehe...ni macam familiar je nick nih...

Hehehe rindu ooo sama MBC, member since 2003...

5
Sembang Apa saja / Re: Mohon Sticker Club MBC 2018
« on: 11 October , 2018, 11:38:48 AM »
Nak stikerrrrr.. antara stiker terpenting patut ditepek ke motor..

6
Sembang Apa saja / Re: Yamaha MT15
« on: 11 October , 2018, 11:36:33 AM »
MT15 = R15 naked.. menarik hati.. tapi HLYM biasalah, semakin di belakang.. lambat lagi kot masuk malaya..

7
Abam admin, mana nak beli stiker mbc?

8
Honda / Re: HONDA WAVE 100 - Version 1
« on: 11 October , 2018, 10:41:06 AM »
Baru pinang janda 110 fi.. ada resepi nak bagi sedap jalan 100km sehari tak?

9
Honda / Re: HONDA WAVE 100 - Version 1
« on: 19 June , 2018, 18:53:12 PM »
Err, kalau wave alpha/dash leh sembang sini ke abam2 otai?

10
Honda / Re: Honda Wave 125i FI
« on: 26 February , 2018, 19:46:53 PM »
Ingat nak ambil future fi tu..tengah tengok review kawan2 dulu....

Belanja gambar wave 125i baru..

Disclaimer: ini bukan moto saya..

11
Honda / Re: Honda Wave 125i FI
« on: 21 February , 2018, 17:59:30 PM »
Ingat nak ambil future di tu..tengah tengok review kawan2 dulu....
Dah takde kan future fi? 2017 dah ganti dgn wave 125i kalau x silap..

12
Yamaha / Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« on: 06 February , 2018, 13:36:53 PM »

hahaha santai 80kmh boleh ler kot. main gitu Nmax pun boleh jejak 300km full tank sampai berkelip fuel indicator ;D

Dasat sampai 300km
Ada tengok kat fb 6liter 281km bawak 70-100kmj
Menarik tapi takut tak tahan naik skuter pegi keje.rasa slow huhu
Perasaan sendirii je ni haha

Nvx boleh masuk tank 8liter tapi custom yang tak best tu
Aik, bro fardy downgrade ke? Cik suzy direhatkan?

13
Honda / Re: Honda Wave 125i FI
« on: 06 February , 2018, 13:09:33 PM »
Nubis nak tanya, apa beza 125s dgn 125x? Mana lebih baik?
Swigtnya sama dua2.. beza coverset dia dengan lampu depan blkang dengan clip ikat coverset..

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk
125S sama dgn 125R rasanya. 125X lain sikit. Nak tanya otai2, future carb ok x? Mencari 2nd bike ni utk pakai basahan sehari 120km..

14
Modenas / Demak / Re: Modenas CT115S V1
« on: 30 January , 2018, 15:14:34 PM »
Abam apaulette pakai ct115 kan? Share sikit review.. tgh mencari 2nd bike utk kegunaan harian..

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk


15
Salam satu MBC, saya tengah cari 2nd bike utk kegunaan harian.. banyak jumpa dinamik ni dalam mudah.my.. soalnya, senang bela tak dinamik nih? spareparts masih mudah dapat ke lepas dah stop production ni? Mohon otai2 share ilmu sikit..

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk


Pages: [1]