MBC Forum Banner

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - rihuhs

Pages: [1] 2
1
Yamaha / Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« on: 25 January , 2018, 23:40:32 PM »
Harga tayar irc ni bape? Kalo NVX ade ke brand IRC...dengarnya utk saiz 14 premium tayar je....huhu

tayar stended kilang mmg IRC

mana nak beli yang sama macam OEM punya tatau la plak huhu

2
Yamaha / Re: Yamaha Fz150i - Version 1
« on: 25 January , 2018, 23:37:03 PM »
Apa brand rantai yang bagus ? X- ring dan O ring.
Semasa menunggang, rantai ada bunyi 'tak tak' bila drop gear...kenapa ek? adakah itu tanta rantai nak kena tukar?mileage sejak pakai baru <30k km ja.
kalau bunyi gitu, macam dah tanda nak kena tukar tu.. mileage rantai pun dekat 30k kan..

kalau money is no object, boleh usha2 brand DID, RK & yang sewaktu dengannya  ;D

3
Yamaha / Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« on: 23 January , 2018, 13:24:38 PM »
Tayar nmax ni standard range berapa km ?
Kalau pirelli atau michelin. Tak pernah pakai skuter haha

Tengok range harga tayar 400-500 sepasang
Tayar stended IRC den dah guna dekat 17k km.. Ulang alik MEX hari2

4
Yamaha / Re: Yamaha Fz150i - Version 1
« on: 20 January , 2018, 08:33:46 AM »
Salam, moto saya setakat ini masih terdapat simptom yang membuat saya tertanya. Situasinya begini : Tengah bawa dalam 115kmh tiba tiba enjin mati, meter pun mati TETAPI tiba tiba hidup semula dan moto boleh terus berjalan. Tetapi terdapat pengurangan kuasa yang nyata selepas motor itu hidup semula. Saya terpaksa berhenti dan matikan enjin guna kunci dan hidupkan semula , OFF dan ON semula. Ada sesiapa yang ada masalah begini dan apa kaedah penyelasaian? Terima kasih. Saya nubis kubis.
Kabel spark plug/plug cap dah check?

5
Sembang Apa saja / Re: Sembang proton la pulak
« on: 17 January , 2018, 07:06:57 AM »
Iriz R5 dibina oleh MEM Motorsports UK.  ;)

betul. sama macam Satria Neo S2000 dulu. perform bagus jugak kat APRC, tapi macam tak nampak Proton hebahkan sangat pada umum :(

6
Yamaha / Re: Yamaha Fz150i - Version 1
« on: 17 January , 2018, 07:04:38 AM »
Patutlah dok perati coolant ni tak berkurang pun naik heran pun ada.. Setengah kedai ada coolant Yamalube Siam tu rasanya elok kut noh

original Yamalube punya pun ok dah ;D

nak ganti, coolant lama buang habis dulu baru tuang yang baru

7
Sembang Apa saja / Re: Sembang proton la pulak
« on: 16 January , 2018, 09:10:21 AM »
Salam

Skang baoteng(proton) ape yang best ek dlm market category performance mdm? Hehehe...

Iriz ada ura2 ke nak masuk 1.3turbo? Or maybe 1.5t?
Iriz masuk kategori entry level, average consumer.. Proton punya performance model dah lebih pada premium model macam Suprima S

Dulu2 ade la Satria Neo R3, tapi Satria sendiri pun dah discontinued. Performance model walaupun ade demand, tapi market tak besar sangat. Pilihan aftermarket parts pun tak sebanyak parts utk kereta jenama Jepun. Proton play safe kot, tu yang diorang tak focus sangat kategori ni.

Iriz R5 Rally pun mcm projek independent/sampingan je

8
General Discussion / Re: Kebaikan forum. Apa pendapat anda?
« on: 16 January , 2018, 09:03:04 AM »
dlm forum juga topic derailment boleh recover dengan pantas,



selingan dan informasi boleh disatukan dan dibahagikan dlm bentuk quote dalam satu reply.
Hehehe ni sebab pergerakan posting forum tak selaju media sosial. Jadi kalau derailed pun tak banyak sempat "tambah lauk" mcm dlm FB/whatsapp

9
Honda / Re: ::HONDA CBR150R [Versi 2008]:: V1
« on: 13 January , 2018, 15:44:38 PM »
janganlah sebut2 pasal CBR Fi tu..sedih...huhuhuhhu

sarjantulang

Hahaha den kecewa punya pasal model Fi x masuk la beli FZ ;D ;D

10
Yamaha / Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« on: 12 January , 2018, 09:25:15 AM »
owner NVX claim full tank boleh pegi 210km... tak pernah kira la plak utk Nmax guna seminggu aritu... macam lebih kurang pun ade walau tank lebih besar.. wahaha...  ;D

hahaha santai 80kmh boleh ler kot. main gitu Nmax pun boleh jejak 300km full tank sampai berkelip fuel indicator ;D

11
Yamaha / Re: Yamaha NVX 155 - Version 1
« on: 12 January , 2018, 09:23:43 AM »
bak kata kawan saya dalam group wasap bernama Shuhir... NVX max top 129kmj lebih kurang gitu.... ;D ;D

jom la kita berNVX plak...wahahaha.... ::) ::)

wakakaka

kalau NVX ni tank sama dengan Nmax, boleh jugak consider ;D ;D

12
Yamaha / Re: Yamaha Fz150i - Version 1
« on: 12 January , 2018, 09:21:20 AM »
Tumpang lalu abang-abang kawasan. ;D

adali.... muto mu rindu mu kat Subang Jaye nun....

Balik la Awang~...

ko tak bawak dia jalan2 dah ke?

13
Honda / Re: HONDA WAVE 100 - Version 1
« on: 12 January , 2018, 09:20:30 AM »
uishh .. abam shuhir . a ah motor abu tu.

keke.. motor bukan biasa2 ni.. tepi jalan pun boleh tukar minyak itam ;D ;D

14
Yamaha / Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« on: 12 January , 2018, 00:19:55 AM »
nmax dgn nvx minyak samo ke nmax jimat lagi boh?
Lebih kurang je rasanya, tp mileage NVX per tank lg kurang sebab tank lg kecik

NVX punya tank 4.6L je, Nmax 6.6L

15
Yamaha / Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« on: 12 January , 2018, 00:18:06 AM »
Pemilik nmax melapor. Dah setahun lebih guno. So far ok. Minyak jimat, kelajuan ok cuma eksobar standat keras. Bunyi enjin kasar kalau kompare suzuki vs
Den lepas sebulan dua guna terus tukar ke YSS DTG ;D

Pages: [1] 2