MBC Forum Banner

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - musbiaggi

Pages: [1]
1
KTM / Re: KTM Owner General Discussion
« on: 15 February , 2018, 22:03:40 PM »
ada sesiapa yang penah atau sedang pakai SMC 690 R..berkenan pulak hati

2
Yamaha / Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« on: 15 February , 2018, 22:01:37 PM »
Senang tak pakai skuter dari segi meintainance ni....sapa yang dah ride skuter ni boleh tumpang duduk tak?  :)

rasanyanya lagi senang..tak payah pikir nak tegang rantai, minyakkan rantai, kasut tak rosak nak sungkit2, cuba brake pad lagi cepat haus sebab tak leh main engine braking

3
Yamaha / Re: Yamaha NVX 155 - Version 1
« on: 24 January , 2018, 10:51:20 AM »
salam semua, owner nubis melaporkan diri.

setelah 3 hari menggunakan nvx, ternyata power, pickup dan handling antara yang terbaik. namun, suspensi stok sangat sampah, sehingga mengurangkan keyakinan pada selekoh2

otai2 di sini boleh tak share seller2 accessories yang recommended?
eksoba sama dgn nmax..mmg tak best...

4
Yamaha / Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« on: 24 January , 2018, 10:46:49 AM »
saya tukar belting dalam lepas 20k milage. kondisi elok lagi. cara nak jaga belting tahan rasanya sama juga macam  pakai rantai dan gegacu, jangan acclerate mengejut. pulas throtle steady takde rentap rentap. minyak gearbox dia banyak sikit. min 3 tiub juga, saya kai minyak gear box motul, mmg ada beza sikit. minyak enjin pon guna motul utk scooter..sekian dari saya melaporkan

5
Suzuki / Re: SUZUKI V100 V1-
« on: 11 January , 2018, 21:01:54 PM »
Harga v1 2nd pon leh tahan..x lama lagi leh lawan harga ar ekjek

6
Suzuki / Re: SUZUKI BELANG 150 R V1
« on: 11 January , 2018, 20:59:58 PM »
Pemilik nubis belang melapor

7
Suzuki / Re: Suzuki Fx125 - Version 1 - Motor Reput
« on: 11 January , 2018, 20:57:52 PM »
Muto gapo fx nih..best ke

8
Yamaha / Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« on: 11 January , 2018, 20:53:50 PM »
Pemilik nmax melapor. Dah setahun lebih guno. So far ok. Minyak jimat, kelajuan ok cuma eksobar standat keras. Bunyi enjin kasar kalau kompare suzuki vs

9
Suzuki / SUZUKI V100 V1-
« on: 11 January , 2018, 13:35:22 PM »
Dabel sten dulu....

10
General Discussion / Re: Welcome Back MBC
« on: 11 January , 2018, 13:30:51 PM »
Alhamdulillah MBC diberi nafas semula
Tahniah semua

Old nickname : Siti Nurhaliza
New nickname : musbiaggi

Pages: [1]