MBC Forum Banner

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - papagoines

Pages: [1]
1
Alhamdulillah

Mekasih bang bagi update berkala... bet guna sebagai rujuk an sesiapa nak beli nanti

2
Modenas / Demak / Re: Kriss 100,110,120 SG
« on: 26 September , 2018, 13:59:56 PM »
Pin Pin Pin  :D

3
Pengeluar dari Negara lain:: GPX / SYM / KYMCO / KTNS / Re: Keeway K-Lite 202
« on: 26 September , 2018, 13:19:29 PM »
Saya dah join FUELY, mcm mana nak papar update penggunaan minyak kat forum ni mcm tuan. ??  :)

Dalam website fuelly, katt dalam ruangan kenderaan abg tu, kat belah kanan skrol bawah sampai ada jupa Share your km/L

Klik link View All Badges and Stuff You Can Share nye link. Nanti dia papar kod yg boleh ditampal kat signature forum

4
Pengeluar dari Negara lain:: GPX / SYM / KYMCO / KTNS / Re: Keeway K-Lite 202
« on: 26 September , 2018, 10:02:22 AM »
Nak kena buat ujian lagi tuan untuk kesimpulan kadar penggunaan petrol motor ni, kurang2 pun 5 kali untuk dapatkan sisihan terkecil. Isian mula2 tu sebenarnya masa ambik dari kedai, depa tak isi lagi aka khedekut... Isi la RM 20, dapat la hampir penuh, kedai isi RM5 je kut buat syarat nak bagi motor jalan. Semalam jalan jauh sikit SP <-> PPinang, 100km, 80-90kmh tu memang selesa, sekali sekala pergi 100kmh, gegaran halus pada handle bar dan masih selesa, dan tak nampak lagi motor ni atas jalan kecuali yg saya guna. Tak dpt la nak buat persatuan ka, geng ka. Persatuan Jaguh ada ka? :)

Betul. Saya cuma kira kasar atas data yg awak bagi aje huhu

Kena buat sekurang-kurangya 5x isian penuh baru kita boleh kira

p/s: signature saya kat bawah ni live saya rekod guna app Fuelly utk kriss saya

5
Pengeluar dari Negara lain:: GPX / SYM / KYMCO / KTNS / Re: Keeway K-Lite 202
« on: 24 September , 2018, 16:03:38 PM »
Catatan hari ini...

1. Isi minyak RM 20 sampai tinggal 2 bar pada kelajuan dibawah 80kmj / 6k rpm = 160km (19/09/18)
2. Isi minyak RM 15 sampai tinggal 2 bar pada kelajuan dibawah 80kmj / 6k rpm = 250km (24/09/18)

2 - 3 kali isian lagi utk anggaran penggunaan petrol. Lepas 1000km, nak cuba perjalanan jauh pula. Ronda P Pinang 'round island' ka...

RON 95 ka?

Kalau RON 95
1. Yang isi RM20 tu
RM20 / RM2.20 = 9.09liter
160km / 9.09liter = 17.6km untuk setiap liter

2. Yang isi RM15
RM15 / RM2.20 = 6.82liter
250km / 6.82liter = 36.66km untuk setiap liter

So the best mileage leh dapat 36.66km per liter.... yang worst 17.6km la

Purata = (36.66 + 17.6) / 2 = 27.13km per liter

kalau tak silap tangki petrol = 12 liter kan?

kiranya secara kasar, setangki penuh leh pegi = 27.13km x 12 liter = 325.56km

Boleh tahan gak nih  8)

6
Pengeluar dari Negara lain:: GPX / SYM / KYMCO / KTNS / Re: Keeway K-Lite 202
« on: 19 September , 2018, 21:45:54 PM »
Dah beli, masih dalam pantang, tak boleh nak test power lagi. Cuma dari segi pandangan pertama, mantap dan kejap. Cuma bunyi tak best, nak tukar ekzos tak boleh, masih dalam waranty, sabarrrr.... Setakat dok bawak ni, rasanya aku sorang kot lagi kat area sini.. Minyak setakat ni, lebih kurang 25km/l hingga 30km/l, awal lagi utk kesimpulan. Lagi satu, sticker tangki tak lawa, dah cabut.

Enjin sama ngan tx200/rkv kan?

7
Pengeluar dari Negara lain:: GPX / SYM / KYMCO / KTNS / Re: Keeway K-Lite 202
« on: 07 September , 2018, 16:03:10 PM »
Tuan admin yg hebat x dpt ke jemputan utk test motor ni? Keeway ni pun satu hal,

jual motor tp promote xde. Ingat jual karipap ke jual tanpa promosi ;D ;D ;D

tgk gaya macam Keeway ni anak tirik MForce aje  :'(

8
Pengeluar dari Negara lain:: GPX / SYM / KYMCO / KTNS / Re: Keeway K-Lite 202
« on: 06 September , 2018, 18:53:32 PM »
tu la tu.... desain berkenan dah....


9
Pengeluar dari Negara lain:: GPX / SYM / KYMCO / KTNS / Re: Keeway K-Lite 202
« on: 03 September , 2018, 12:35:11 PM »
Launched Oktober 2017 dah

10
Tapi serius xdak muncul pun dalam internet selain dari mudah

dalam fesbuk takde pun dibincangkan.. pelik tuu

11
Pembuka Kata dari Forumer ::Sessi Pengenalan / Re: Salam Perkenalan
« on: 14 August , 2018, 12:39:21 PM »
Nice... harap tak la berkubur ye...

Payah nak cari portal menceritakan perihal moto in general cam forum ni huhuhu

12
Pengeluar dari Negara lain:: GPX / SYM / KYMCO / KTNS / Keeway K-Lite 202
« on: 12 August , 2018, 16:46:59 PM »
Assalamualaikum wa Rahmatullahi wa Barakaatuh

Nak tanya pendapat akan moto ni... kat medsos macam sunyi aje moto ni, walhal dekat setahun dah launch kat Malaysia

https://www.mudah.my/Benelli+Keeway+Klight+202+K+Light+202-68232337.htm

Rupa dah macam Harley Sportster pun ada huhuhu... harga mampu milik

13
Pembuka Kata dari Forumer ::Sessi Pengenalan / Salam Perkenalan
« on: 12 August , 2018, 16:41:52 PM »
Assalamualaikum wa Rahmatullahi wa Barakaatuh
Salam Sejahterai semua!

Waa, ingat dah berkubur MBC ni.... dah tak ingat login lama... register nama baru  ;D

Mohon tunjuk ajar yeee  8)

Pages: [1]