MBC Forum Banner

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - cypher

Pages: [1]
1
salam semua...
mgkn sbb sekarang platform socmed dah banyak kat luar, x seperti dulu terhad...
cuma cadangan untuk menaikkan kembali platform ni adalah buat banyak ride dan upload dalam socmed...
tapi sbb wabak covid-19 ni membataskan segalanya...
semoga 2021 ada sinar baru untuk mbc...

2
GPX / Re: Gpx Gentleman 200
« on: 15 August , 2018, 14:28:06 PM »
kedai pon dah bukak utk pre-oder...x silap kat v-power batu caves...

3
pakai carb ape bang?
cer try turunkan main jet dulu tgk camne

moto stendet kedai bang...x penah modi ape...servis biasa je...

Kalo belum modi lg cube cuci carb dulu

ok...nanti nak try servis carb dulu...

4
Salam semua dan selamat kembali bagi orang2 lama... :D
Saya ada 1 masalah lc saya version V2...bila nak buat full throttle dia jadi semput...naik bukit langsung xde power dan minyak plak kuat guna...x macam biasa...enjin vibration agak kuat berbanding asal...motor beli taun 2012...harap dapat membantu ye geng...

5
Pembuka Kata dari Forumer ::Sessi Pengenalan / Salam Semua...
« on: 10 January , 2018, 12:37:25 PM »
Assalamualaikum dan salam sejahtera...
Saya Damry@cypher datang kembali.
harap forum ni berkekalan la lepas ni...mula join dulu sebelum ada fb lagi...
mmg forum ni tempat rujukan yang bagus untuk sebarang aktiviti permotoran.
Terima kasih admin sebab upkan balik MBC ni...

Pages: [1]