MBC Forum Banner

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - soul

Pages: [1] 2
1
indian cialis
 viagra without a doctor
  cost of cialis and cialis
 <a href="http://viagrawithoutdoctorus.org">viagra without a doctor
</a> - cialis 10 mg effectiveness the team
 canadian pharmacy cialis

kenape lately byk btol spammer ek .. dua post russian words kat thread belang.
ni mai jual viagra plak ..


Rasanya, admin perlu tingkatkan level security for registration kot. ke guane eh.

ha selit jgak cadangan ni kan.


2
Salam tt / tuan admin,

Terima kasih sediakan ruangan cadangan/feedback disini.


Sekadar cadangan utk adakan ruangan atau segmen DIY, Tips & Tricks Motorsikal.

Objektif - Dapat berkongsi apa jua kaedah yang dipostkan boleh dijadikan panduan pada bila2 masa yang kritikal dan memerlukan kreativiti method.
Mungkin jenis bike yang berbeza, tapi prinsip / basic ada yang sama.

Contoh-contoh topic yang terlintas difikiran :

     1. Cara jimat bersihkan rantai & rim motor
     2. Memasang fog lamp didada yang seksi  ;D
     3. Grindvalve (atau bahasa KL - grenbal) semudah ABC
     4. Cleaning throttle body with Ridsect.

Sekian.





3
Suzuki / Re: SUZUKI BELANG 150 R V1
« on: 31 January , 2018, 09:37:40 AM »
mai lagi mamat Russian ni ..  :o :o :o >:(

4
Suzuki / Re: SUZUKI BELANG 150 R V1
« on: 24 January , 2018, 08:40:37 AM »
ni mamat Russian mana pulak mai  ni..  :o


5
Suzuki / Re: SUZUKI BELANG 150 R V1
« on: 23 January , 2018, 18:01:49 PM »
sape pasang voltmeter? ade ni tak pasang pun nak cari guide haha

voltmeter biasanya ada dua wire. satu merah (positive) & hitam (negative).

Yang merah (+ve) tap ke ignition key
Yang hitam (-ve) tap ke body

Siap.

6
Aktiviti Hujung Minggu / Re: Kenangan Mengusik Jiwa
« on: 22 January , 2018, 12:02:07 PM »
ON...kasi bawak WRK tu....
WRK x road legal, track use only.....
mana geng KL jap tu...  ::)
haha, kene tanye org tranung ase, xpon duyungman.....
ko partner in crime KL jap, kasi setup a blk

dok rokk doh nak setup balik .. hahaha.
skali skala tu boleh la. ntah bile la kan.

7
Aktiviti Hujung Minggu / Re: Kenangan Mengusik Jiwa
« on: 19 January , 2018, 17:56:18 PM »
mana geng KL jap tu...  ::)

8
Sembang Apa saja / Re: Mencari Tauke kedai OTTIMO Motorsport
« on: 17 January , 2018, 14:14:29 PM »
Salam sahabat2 MBCian semua.

Sy memerlukan bantuan untuk mencari pemilik / worksyop OTTIMO Motorsport yg dulu berada di Seri Kembangan.
Kepada sesiapa yang mempunyai maklumat, mohon utk contact sy 013-6977759

-syahrulezz-

wsalam, saya tiada maklumat cuma cadangan andai kata masih tak dpt contact, boleh cuba rujuk
insolvensi - https://e-insolvensi.mdi.gov.my/

9
Benelli / Re: ~Benelli rfs150i~
« on: 15 January , 2018, 14:22:12 PM »
berapa harga motor ni, berapa pula anggaran untuk kos penyelenggaran bila cukup masa servis???

jiran saya otw amek motor ni .. katanya 6k. almost same price dgn V15 modenas bajaj.
sekadar itu yang saya tahu.

once dah kluar, boleh test ride and share review kt sini.  ;)

10
Sembang Apa saja / Re: Sembang proton la pulak
« on: 15 January , 2018, 11:59:02 AM »

Tumpang lalu.

Ex-owner Saga FL (2011)
Current - Exora CPS (2011)

 8) 8) 8)



11
Kawasaki / Re: kawasaki ninja/z 250 SL
« on: 12 January , 2018, 10:03:46 AM »
Assalammualaikum. Saya da jmpa z250sl ni masalah crankshaft, rod. Then owner pun scrap. Apa punca utama erk masalah tu? Ada gak z250sl kat umah ni. Huhu. Moga leh share

adakah tu motor nuar sepul ? adehh.. mcm major prob ja.

12
Honda / Re: HONDA WAVE 100 - Version 1
« on: 12 January , 2018, 08:45:06 AM »
Assalamualaikum ...

Jom kembalikan kelajuan thread wave 100 walaupun motor tak lajuČ sampai ke sudah ...

 ;D ;D ;D

Kick start sampai mcm ni, kira laju la motor.  ;D



pehh motor abam abu ni kan.. hehehe

btw hai semua. ex-owner wave boleh tumpang spam sembang tak? ;D ;D

uishh .. abam shuhir . a ah motor abu tu.

13
Honda / Re: HONDA WAVE 100 - Version 1
« on: 12 January , 2018, 08:44:07 AM »
haha kna ubah tajuk thread ni, honda tahun bila yg ts mksudkan  ;D
smua brand dah buat Fuel Injection skrg  8)

ha btol jgak .. mohon TT edit subject thread - max.
 8)

14
General Discussion / Re: Welcome Back MBC
« on: 11 January , 2018, 06:31:11 AM »
mcm menarik je, ade AHM ke?

mohon tunjuk ajar ye,

Ade ALS (ajak lunch skali)  ;D

15
Suzuki / Re: SUZUKI FXR 150
« on: 10 January , 2018, 16:29:29 PM »
salam pemilikan .. hahahah

Pages: [1] 2