MBC Forum Banner

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - enlogam

Pages: [1] 2 3 ... 6
1
Sembang Apa saja / Re: Sembang kedai kopi Part 1
« on: 22 May , 2019, 14:48:24 PM »
laparrrr

2
Friday Nite Fever - FNF / Re: FNF (Friday Night Fever) - Version 1
« on: 13 March , 2019, 21:53:48 PM »
terbaik kalian  8) 8)

3
boss, Bandar Saujana Putra ni kat area mana ek?
highway elite hala kl, dia selepas exit putrajaya..
Exit 606 - SKVE (E26) / Bdr Saujana Putra

4
Yamaha / Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« on: 16 February , 2019, 08:32:09 AM »
nvx ni tank 4.5L .. mmg baik sgt dah tu, bole pegi jauh  8) 8)

Ni NMAX la, bukan NVX...hihihi...NMAX kalo x silap tank dia 6 liter...NVX ye tank kecik, 4 liter lebih...tp ade je dah jual tank NVX size
7-8 liter...
ampunkan patik hehee .. tq info bang

5
tahniah .. terbaik kalian !!
maaf x dapat follow, kekangan kirija hehee

6
Yamaha / Re: Yamaha LC135 V1,V2,V3,V4 ~ Verison 1
« on: 16 February , 2019, 08:28:02 AM »
Salam bos2 semua, saya ada masalah pada motor lc135 V3. Masalah motor ni xleh bawak lebih pada 100km/h, kalau lebih enjin drop smpai nak mati. Saya terpaksa lepas throttle pastu bagi motor slow then pulas throtle slow2 baru enjin hidup n ble sambung bwk tapi kena pastikan bwh 100km/h. Motor dh hantar 3 bengkel, seminggu je tahan pastu jdi balik. Last bengkel siap tukar karburator ori 2nd. itu pn tahan dalam 3 mggu pastu jd balik. Mohon bantuan otai2 selesaikan problem moto ni. Apa yang perlu saya buat. Tq  semua, tq admin
wasalam, kalo minyak ok mungkin masalah api ... tapi dah pergi 3 bengkel tu  :'( :'(

7
Yamaha / Re: Yamaha Fz150i - Version 1
« on: 16 February , 2019, 08:17:58 AM »
Geng, kalau enjin sudah "makan minyak hitam", apa kesannya eh?
 Bole citer sikit?

kena rajin check level minyak hitam, kurang kang top-up sikit..
motor pun akan rasa mendap sikit dari kebiasaan nya

8
Kawasaki / Re: Kawasaki Berbakul ( K1/ Honey/ Joy)
« on: 06 January , 2019, 09:37:07 AM »
senyap je thread ni....mana owner / ex owner bike ni?

dah scrap 😂😂

9
Salam perkenalan warga MBC sekalaian.
Saya ASP Kamarolzaman dari Perlis
Telah berusia dan menghampiri ke usia bersara lagi 5 tahun insyaAllah
Mesin HONDA ST11300A, Honda Cub C70, Wave 125 dan Comel (Manja) 120
Bertugas di IPK Perlis
welkam tuan..
jemput2 tambah lauk  ;) ;)

10
Yamaha / Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« on: 21 October , 2018, 09:06:21 AM »
nvx ni tank 4.5L .. mmg baik sgt dah tu, bole pegi jauh  8) 8)

11
General Discussion / Re: Apa benda bosku/boskur/bossku
« on: 20 October , 2018, 07:49:35 AM »
kalo kt Sabah, panggilan˛ mcm ni diguna kalau xtau nama atau panggilan lebih sopan/mesra gituww
kadang panggil cip, kdg tuan, kadang joo, kadang geng, kdg brats  :o  :o

cth ayat;
situasi kedai mamak versi kl "anne, kira !!" .. versi sabahan "boss, kira !!"

12
Pembuka Kata dari Forumer ::Sessi Pengenalan / Re: Salam perkenalan semua
« on: 16 October , 2018, 20:02:39 PM »
welkam bo55ku

13
Sembang Apa saja / Re: ~Shoutbox Sementara MBC~
« on: 14 October , 2018, 06:40:27 AM »
uiii

14
selamat dtg penunggang ringan  :D :D
ni kalo kategori light 57-60kg, sy dah terkeluar dari kategori ni... kih3

15
Yamaha / Re: Wanted Yamaha R15 for Review
« on: 14 October , 2018, 06:33:51 AM »
terbaik bang..

Pages: [1] 2 3 ... 6