MBC Forum Banner

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - mkadzmi

Pages: [1]
1
Yamaha / Yamaha Lagenda 110 - Version 1
« on: 10 January , 2018, 13:50:54 PM »
Assalamualaikum & Selamat Sejahtera semua




2
Pembuka Kata dari Forumer ::Sessi Pengenalan / Welcome Back MBC
« on: 09 January , 2018, 18:28:52 PM »
Assalamualaikum & Selamat Sejahtera semua,

Akhirnya MBC kembali setelah sekian lama.
Dari mbc lah saya ramai dapat kawan2 sejak lebih 10 tahun lepas...
Daripada cuma kawan merapu dalam forum sampai jadi kawan2 baik kat dunia realiti ni.

Terima Kasih MBC

3
Yamaha / Yamaha Fz150i - Version 1
« on: 09 January , 2018, 18:21:33 PM »
Assalamualaikum,

Newbie post

========================================

Code Error Yamaha Fz150i
Kod dan Kerosakan/Gangguan Nyalaan 1 saat Nyalaan 1/2 saat

12 - Cranshaft Position Sensor 1 kali 2 kali
13 - Intake Air Pressure Sensor 1 kali 3 kali
14 - Intake Air Pressure Sensor 1 kali 4 kali
16 - Throttle Position Sensor 1 kali 6 kali
21 - Coolant Temperature Sensor 2 kali 1 kali
22 - Intake Air Temperature Sensor 2 kali 2 kali
30 - Lean Angle Cutt Off Switch (latch up detected) 3 kali 0 kali
33 - Primary Ignition Coil 3 kali 3 kali
39 - Sistem Electric Fuel Injection 3 kali 9 kali
41 - Lean Angle Sensor 4 kali 1 kali
44 - Proses pembacaan atau penulisan pd EPROM 4 kali 4 kali
46 - Aliran letrik ke sistem F1 tidak normal 4 kali 6 kali
50 - Kerosakan pada Memory ECU 5 kali 0 kali

Untuk makluman, Nyalaan ni pada Lampu Enjin yang warna Oren tu..

boleh tak kita apply cara ni untuk fzi model 2016? Terima kasih tuan

meter FZ model baru dia akan tunjuk terus fault code kat digital display

boleh refer sini (dalam bahasa Indo, tapi boleh tangkap rasanya ape yang dia nak bagitau hehehe)

http://aripitstop.com/2015/06/17/lebih-pintar-speedometer-new-vixion-advance-bisa-tampilkan-kode-kerusakan-motor/

4
Suzuki / Suzuki Fx125 - Version 1 - Motor Reput
« on: 09 January , 2018, 18:19:17 PM »
Assalamualaikum,

Marilah kembali meriahkan mbc






5
Honda / Honda Ex5 - Version 1 - Budak baru nak Up
« on: 09 January , 2018, 18:17:24 PM »
Assalamualaikum,

Wahai semua kembali lah ke sini


Pages: [1]