MBC Forum Banner

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - LightRider

Pages: [1]
1
Siapa2 nak beli gear moto murah2 boleh datang sini, memang murah giler aku beli gloves kulit komine bawah RM300 je. Seluar dgn jaket berjenama pun murah boleh dapat bawah RM500.

Search dkt maps Get Geared. Lokasi Bandar Saujana Putra

<br /> <br />

2
Benelli / 3 Model Baru 2019 untuk pasaran Malaysia
« on: 06 January , 2019, 21:20:40 PM »
TRK251 adventure bike
<br /><br />

Leoncino 250 naked sports
<br /><br />

502C cruiser
<br /><br />

Mana yang korang minat? bagi aku kalau design 502C ada variant naked pe... mereciks hawau

3
Modenas / Demak / Garpu mana garpu?
« on: 06 January , 2019, 21:11:14 PM »
Salam warga MBC dan Pulsar,

Aku accident bulan 9 lepas dah nak masuk 4 bulan ni tunggu, spare parts lain dah sampai FORK je tak sampai2 lagi ni. Aku dok mereput je tak dapat ride  :'( ada member2 yang berpengalaman order fork dengan Modenas SC?

4
Sembang Apa saja / Sebab syarikat tak amik tanggungjawab aku kehilang RM6k
« on: 07 November , 2018, 19:50:51 PM »
Jadi yg mana kenal acc ni tau la siapa aku. Hari sabtu lepas aku accident disebabkan kecuaian syarikat Batu Pahat Transport Service Sdn Bhd sebab diorang tak service treler betul2 bukan lori bro, treler, drive shaft diorang pecah aku langgar batang drive shaft treler tu then accident.

Bukan moto je rosak aku punya equipment rakaman pun pecah, camera, voice recorder, phone dgn laptop kerugian hampir RM6K. Yang sempat amik atas jalan phone je sebb ada simcard lain2 bersepai atas highway

Aku call boss dia perempuan cina mintak suruh bayar untuk phone je dalam RM1500, then dia kata apsal dia nak bayar bukan salah dia salah pekerja dia sebab tak service treler betul2. Kepala bana kau tu kerja kau sebagai boss utk pastikan brg2 semua okay.

Dia xnak bayar then aku kata aku nak viralkan benda ni. Okay dia challenge aku, tolong viralkan benda supaya org lain tidak terkena.
<br /> <br />

5
Modenas / Demak / Enjin Pulsar Alergik Fully?
« on: 18 October , 2018, 09:28:47 AM »
rider-rider pulsar sekalian pernah dengar org kata, jangan pakai fully dkt pulsar nanti enjin rosak.

Aku pernah baca dkt post facebook tapi takda satu bukti gambar dari diorang yang enjin rosak, jadi ada org yg pakai fully enjin rosak?  :-\

6
General Discussion / Apa benda bosku/boskur/bossku
« on: 16 October , 2018, 22:12:03 PM »
okay guys,

just nak tanya sape yang lagi yg benci dgn orng yg pakai ayat ni "bosku".
Kalau pakai jarang2 takpe tapi setiap kali nak panggil org dok panggil "bosku" @_@

sape yg cipta ayat ni, meh aku nak belasah

PS yang mana tak faham, ini melawak saja jangan serious sangat

7
Pembuka Kata dari Forumer ::Sessi Pengenalan / Salam kenal dari LightRIder
« on: 11 October , 2018, 20:58:38 PM »
Hi,

Mungkin saya ni tak famous macam motovlogger lain atau youtuber motorsikal
tapi apa yang penting content ada  :P

Terjumpa forum ni masa tengah nak cari owner R15 untuk buat review,
apa lagi register untuk dekatkan diri dgn para-para bikers.

Jangan segan untuk singgah di channel saya LightRider
https://www.youtube.com/lightrider

8
Yamaha / Wanted Yamaha R15 for Review
« on: 11 October , 2018, 20:49:44 PM »
Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Shooting Review Jentera Yamaha R15 v3

Memerlukan sebuah jentera belum modifikasi R15 untuk di-review.

Channel youtube LightRIder telah wujud hampir 1 tahun dan channel ini
fokus kepada tips dan review motosikal di dalam Malaysia. Channel ini
mempunyai 6k subs dan meningkat sebanyak 100 subs sehari.

Review ini membolehkan ramai bakal pembeli motosikal baharu memilih
R15 dan orang ramai mempercayai R15 antara motosikal terbaik.

Sedikit bayaran akan diberikan kepada owner R15.

Hari: Sabtu (13 Oktober 2018)
Masa: bila owner free

Jika anda tinggal di dalam kawasan Kajang, Bangi, Semenyih dan yang
berdekatan dan jika anda ikhlas sila penuhkan maklumat di bawah atau PM kepada account ini:

Nama:
Bandar:
No Telefon:
No Plat:

terima kasih dari LightRiderr


PS first come first serve

Pages: [1]