MBC Forum Banner

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - LightRider

Pages: [1] 2
1
tak pasti search je dekat google maps Get Geared Bikers Equipment
https://goo.gl/maps/P16ruaA7jN12

2
Siapa2 nak beli gear moto murah2 boleh datang sini, memang murah giler aku beli gloves kulit komine bawah RM300 je. Seluar dgn jaket berjenama pun murah boleh dapat bawah RM500.

Search dkt maps Get Geared. Lokasi Bandar Saujana Putra

<br /> <br />

3
Berita litar : MOTO GP dan WSBK / Re: DANI PEDROSA bersara
« on: 09 January , 2019, 11:37:20 AM »
harap2 power macam Hafizh la, jangan track time -2 laps hahahah
ada news ke sapa yang akan gantikan Dani ni eh?
xda berita lagi

4
Aksesori Penunggang / Re: Rain coat / baju hujan pilihan anda
« on: 09 January , 2019, 11:35:44 AM »
tak possible rev'it raincoat harga RM150, bro tau tak harga t-shirt dia bape? RM150 XD hahaha. Beli jenama X-dot atau GIVI okay dah harga lingkungan 150-200
Oh...maknanya...errmmmmimitation product ke?
a ah

5
Benelli / 3 Model Baru 2019 untuk pasaran Malaysia
« on: 06 January , 2019, 21:20:40 PM »
TRK251 adventure bike
<br /><br />

Leoncino 250 naked sports
<br /><br />

502C cruiser
<br /><br />

Mana yang korang minat? bagi aku kalau design 502C ada variant naked pe... mereciks hawau

6
GPX / Re: Gpx Gentleman 200
« on: 06 January , 2019, 21:15:22 PM »
aku minat giler dgn Demon 150GN tu macam Duke 390 hihihi
ada berita tak nak masuk Malaysia?

7
Berita litar : MOTO GP dan WSBK / Re: DANI PEDROSA bersara
« on: 06 January , 2019, 21:13:26 PM »
harap2 power macam Hafizh la, jangan track time -2 laps hahahah

8
Modenas / Demak / Garpu mana garpu?
« on: 06 January , 2019, 21:11:14 PM »
Salam warga MBC dan Pulsar,

Aku accident bulan 9 lepas dah nak masuk 4 bulan ni tunggu, spare parts lain dah sampai FORK je tak sampai2 lagi ni. Aku dok mereput je tak dapat ride  :'( ada member2 yang berpengalaman order fork dengan Modenas SC?

9
Selamat datang bro, fulamak mekanik ke dekat sana?

10
Aksesori Penunggang / Re: HLS - JAKET DENGAN SISTEM PENCAHAYAAN WAKTU MALAM
« on: 06 January , 2019, 21:04:36 PM »
semart...

11
Aksesori Penunggang / Re: Rain coat / baju hujan pilihan anda
« on: 06 January , 2019, 21:03:24 PM »
tak possible rev'it raincoat harga RM150, bro tau tak harga t-shirt dia bape? RM150 XD hahaha. Beli jenama X-dot atau GIVI okay dah harga lingkungan 150-200

12
ah... damn sorry lama tak bukak forum ni sibuk memanjang. Update: tak dapat claim dgn syarikat tu sebb barang kecik, **** penipu cina kata boleh claim

13
Sembang Apa saja / Sebab syarikat tak amik tanggungjawab aku kehilang RM6k
« on: 07 November , 2018, 19:50:51 PM »
Jadi yg mana kenal acc ni tau la siapa aku. Hari sabtu lepas aku accident disebabkan kecuaian syarikat Batu Pahat Transport Service Sdn Bhd sebab diorang tak service treler betul2 bukan lori bro, treler, drive shaft diorang pecah aku langgar batang drive shaft treler tu then accident.

Bukan moto je rosak aku punya equipment rakaman pun pecah, camera, voice recorder, phone dgn laptop kerugian hampir RM6K. Yang sempat amik atas jalan phone je sebb ada simcard lain2 bersepai atas highway

Aku call boss dia perempuan cina mintak suruh bayar untuk phone je dalam RM1500, then dia kata apsal dia nak bayar bukan salah dia salah pekerja dia sebab tak service treler betul2. Kepala bana kau tu kerja kau sebagai boss utk pastikan brg2 semua okay.

Dia xnak bayar then aku kata aku nak viralkan benda ni. Okay dia challenge aku, tolong viralkan benda supaya org lain tidak terkena.
<br /> <br />

14
Insurans Motorsikal / Re: Insurans Motorsikal 2018
« on: 27 October , 2018, 16:51:50 PM »
Baru eksiden bulan lepas, guna P&O Insurance.

Kalau tak silap 3 minggu dah approve, semalam upload surat esok dtg tengok moto
terbaik.

15
Modenas / Demak / Re: Modenas DOMINAR 400
« on: 22 October , 2018, 18:15:52 PM »
Dengar citer dkt india dominar 400 baru nak keluar USD fork... mungkin yg mana nak beli tu tunggu dulu kalau2 masuk malaysia hihihi

Pages: [1] 2