MBC Forum Banner

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - LightRider

Pages: [1] 2
1
Berita litar : MOTO GP dan WSBK / Re: DANI PEDROSA bersara
« on: 09 January , 2019, 11:37:20 AM »
harap2 power macam Hafizh la, jangan track time -2 laps hahahah
ada news ke sapa yang akan gantikan Dani ni eh?
xda berita lagi

2
Aksesori Penunggang / Re: Rain coat / baju hujan pilihan anda
« on: 09 January , 2019, 11:35:44 AM »
tak possible rev'it raincoat harga RM150, bro tau tak harga t-shirt dia bape? RM150 XD hahaha. Beli jenama X-dot atau GIVI okay dah harga lingkungan 150-200
Oh...maknanya...errmmmmimitation product ke?
a ah

3
GPX / Re: Gpx Gentleman 200
« on: 06 January , 2019, 21:15:22 PM »
aku minat giler dgn Demon 150GN tu macam Duke 390 hihihi
ada berita tak nak masuk Malaysia?

4
Berita litar : MOTO GP dan WSBK / Re: DANI PEDROSA bersara
« on: 06 January , 2019, 21:13:26 PM »
harap2 power macam Hafizh la, jangan track time -2 laps hahahah

5
Selamat datang bro, fulamak mekanik ke dekat sana?

6
Aksesori Penunggang / Re: HLS - JAKET DENGAN SISTEM PENCAHAYAAN WAKTU MALAM
« on: 06 January , 2019, 21:04:36 PM »
semart...

7
Aksesori Penunggang / Re: Rain coat / baju hujan pilihan anda
« on: 06 January , 2019, 21:03:24 PM »
tak possible rev'it raincoat harga RM150, bro tau tak harga t-shirt dia bape? RM150 XD hahaha. Beli jenama X-dot atau GIVI okay dah harga lingkungan 150-200

8
ah... damn sorry lama tak bukak forum ni sibuk memanjang. Update: tak dapat claim dgn syarikat tu sebb barang kecik, **** penipu cina kata boleh claim

9
Sembang Apa saja / Sebab syarikat tak amik tanggungjawab aku kehilang RM6k
« on: 07 November , 2018, 19:50:51 PM »
Jadi yg mana kenal acc ni tau la siapa aku. Hari sabtu lepas aku accident disebabkan kecuaian syarikat Batu Pahat Transport Service Sdn Bhd sebab diorang tak service treler betul2 bukan lori bro, treler, drive shaft diorang pecah aku langgar batang drive shaft treler tu then accident.

Bukan moto je rosak aku punya equipment rakaman pun pecah, camera, voice recorder, phone dgn laptop kerugian hampir RM6K. Yang sempat amik atas jalan phone je sebb ada simcard lain2 bersepai atas highway

Aku call boss dia perempuan cina mintak suruh bayar untuk phone je dalam RM1500, then dia kata apsal dia nak bayar bukan salah dia salah pekerja dia sebab tak service treler betul2. Kepala bana kau tu kerja kau sebagai boss utk pastikan brg2 semua okay.

Dia xnak bayar then aku kata aku nak viralkan benda ni. Okay dia challenge aku, tolong viralkan benda supaya org lain tidak terkena.
<br /> <br />

10
Insurans Motorsikal / Re: Insurans Motorsikal 2018
« on: 27 October , 2018, 16:51:50 PM »
Baru eksiden bulan lepas, guna P&O Insurance.

Kalau tak silap 3 minggu dah approve, semalam upload surat esok dtg tengok moto
terbaik.

11
Modenas / Demak / Re: Modenas DOMINAR 400
« on: 22 October , 2018, 18:15:52 PM »
Dengar citer dkt india dominar 400 baru nak keluar USD fork... mungkin yg mana nak beli tu tunggu dulu kalau2 masuk malaysia hihihi

12
General Discussion / Re: Apa benda bosku/boskur/bossku
« on: 18 October , 2018, 22:25:55 PM »
Aduh...kompem saya da kena belasah dengan bossku
hahahah takda kejam sangat  8)

13
Modenas / Demak / Enjin Pulsar Alergik Fully?
« on: 18 October , 2018, 09:28:47 AM »
rider-rider pulsar sekalian pernah dengar org kata, jangan pakai fully dkt pulsar nanti enjin rosak.

Aku pernah baca dkt post facebook tapi takda satu bukti gambar dari diorang yang enjin rosak, jadi ada org yg pakai fully enjin rosak?  :-\

14
General Discussion / Apa benda bosku/boskur/bossku
« on: 16 October , 2018, 22:12:03 PM »
okay guys,

just nak tanya sape yang lagi yg benci dgn orng yg pakai ayat ni "bosku".
Kalau pakai jarang2 takpe tapi setiap kali nak panggil org dok panggil "bosku" @_@

sape yg cipta ayat ni, meh aku nak belasah

PS yang mana tak faham, ini melawak saja jangan serious sangat

15
selamat dtg penunggang ringan  :D :D
ni kalo kategori light 57-60kg, sy dah terkeluar dari kategori ni... kih3
Eh... saya pun dalam lingkungan tu jugak  XD

Pages: [1] 2