MBC Forum Banner

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Abdullah

Pages: [1]
1
General Discussion / Re: Webike Malaysia
« on: 09 September , 2020, 20:05:02 PM »
info terbaik , tq2x

2
Riders Garage / Re: MBC has returned. The young boys are now older, but wiser.
« on: 04 September , 2020, 08:41:38 AM »
huh older?  :P About 8 -9 years older from our previous GOLDEN TIME of MBC.
Maybe it is gentle re,imder for us to be prepared for our older time.

lets color MBC again & Keep safe Riding pals.

3
Insurans Motorsikal / Insuran Terendah
« on: 02 September , 2020, 08:08:24 AM »
Insuran motor serendah Rm60 - RM120 bagi cc150 dan kebawah. Wsp saya, 0193257880. Insuran diperbaharui online, Rtax boleh diambil di JPJ.  Bukan niat berniaga , cuma cuba sediakan perkhidmatan asas pada harga paling rendah. Tq Team

4
Aktiviti MBC / Re: Ride Rewang Rusa
« on: 29 August , 2020, 12:28:34 PM »
Hai semua, Ikut, ride on
lain kali eh .. Motor dan tuannya domam.

5
Yamaha / Re: Yamaha Fz150i - Version 1
« on: 27 August , 2020, 11:55:17 AM »
kadang kadang tu fz ni macam ada masalah semput dan tetiba mati sendiri. pelik juga. saya semasa mileage bawah 100k dulu banyak kali juga menghadapi masalah ni. tak tahu kenapa dan saya tak tahu camana nak buat. kadang tu mati bila tengah ride. so berhenti dan rilek kejap. pastu hidupkan balik enjin dan sambung perjalanan.
kenapa ye masalah ni?
ECU ke?
bawak jumpa Pakarnya bos. Motor2 lain ada juga berlaku macam ni. Mungkin perlu full service kot, air ada dalam sistem petrol, tangki karat , mekanikal parts berkaitan fail etc. FZ saya ada juga berlaku. sabor jelah

6
Elakkan dari memasuki Workshop yang tak dikenali, nanti kena sembelih. Sebagai persediaan, selalu recce Wshop yang ada dipersekitaran kita eg minta pendapat forumer atau orang persekitaran.
tapi kadang tu kita takde pilihan bila breakdown kat tempat yang kita tak familiar.

kot kena simpan nombor telefon towing pick -up truck.

7
Yamaha / Re: Yamaha Fz150i - Version 1
« on: 26 August , 2020, 11:47:37 AM »
kadang tu terkilan juga sebab kena potong jer dengan RS  :P..tapi saya puas hati sebab tank besar

sabor je boss ku. FZ adalah tersendiri. kapcai goyang jika memotong, manakala fz lagi steady

8
Pernah ke sini. Ada motor berharga lebih RM1juta :: model ARCH kot ..

9
Elakkan dari memasuki Workshop yang tak dikenali, nanti kena sembelih. Sebagai persediaan, selalu recce Wshop yang ada dipersekitaran kita eg minta pendapat forumer atau orang persekitaran.

10
Yamaha / Re: Yamaha Fz150i - Version 1
« on: 26 August , 2020, 09:34:21 AM »
fz . Pada mula pengeluarannya , xdapat menarik minat saya sebab tumpu kepada kapcai setelah pencen RXZ. Baru sebulan miliki FZ second hand dan ianya amat berbaloi. xperlu kerap ke stesen petrol, sesuai jalan jauh & petrol jimat  :).

11
General Discussion / Re: Welcome Back MBC
« on: 26 August , 2020, 09:22:51 AM »
Terima kasih Para Admin, kerana hidupkan balik MBC , rindu betul tak sangan bila search , aktif pula Forum ini  :). Salam kembali kekawan lama. Siapa antara AJK2 baru , boleh kenal2.

12
General Discussion / Re: Motor 250 CC. Mana yang ok utk dipertimbangkan?
« on: 26 August , 2020, 09:17:00 AM »
Jika saya , saya pilih motor dari jenama Terkenal ,Yamaha, honda, kawa ke sebab
1. mudah dapat sparepart (kawa mahal dengarnya cylinder rod pun rm2k & xde parts OEM)
2. kepakaran ramai
3. harga jualan balik tak turun mendadak

13
Sembang Apa saja / Re: PKP COVID 2020:: cerita lah apa saja..
« on: 26 August , 2020, 09:09:31 AM »
pkp & hilang pekerjaan
mulai PKP 18.3.2020, kami ditegah turun ke site pembinaan & wfh. Bulan berlalu, gaji xdibayar. Kelam kabut kami Bina Plan ke 2, hidup tanpa gaji. Nasib baik ada side income rm300 dan ada pengeluaran KWSP rm500 sebulan.
Baik PKP : hubungan kekeluargaan makin rapat, ada peluang belajar memasak sebab kedai2 makan tutup  :), masa ibadat naik
Buruk :  Ekonomi sikit terjejas , dapat belanja yang patut je, tak boleh tambah koleksi motor

Pages: [1]