MBC Forum Banner

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - azamreeves

Pages: [1]
1
Kawasaki / Re: Kawasaki er6F V1
« on: 12 April , 2020, 23:30:35 PM »
pengalaman guna motor ni walaupun tak sampai setahun pakai sebab total loss.

1. Position selesa riding jauh
2.Confident taking corner
3.Minyak jimat.
4.Maintenance dan part harga mampu milik.
5. CC yang sedap dibawak.Average performer. Tak terlalu slow untuk ikut 1000cc dan tak terlalu slow untuk ikut 200-300cc.
Berat yang mampu ditanggung sekiranya jatuh parking

Conclusion:
Kalau saya diberi pilihan untuk round the world,semestinya saya pilih motor ini.

2
Kawasaki / Rujukan ZZR 250 (Spare Part No,Drawing dan sbgnya).
« on: 02 April , 2020, 00:15:55 AM »
 Rujukan ZZR 250 (Spare Part No,Drawing dan sbgnya).


http://fiche.ronayers.com/Index.cfm
http://fiche.ronayers.com/Index.cfm/Module/Main/TypeID/26/Type/Motorcycle/MakeID/3/Make/Kawasaki/

Rujukan ZZR 250 (Spare Part No,Drawing dan sbgnya). Zzr25020features

Rujukan ZZR 250 (Spare Part No,Drawing dan sbgnya). 250spec

Ada satu Link yg agak membantu pada beginner2 ZZR250:
http://kawasaki248.tripod.com/


3
Bincang Teknikal / FMEA (Failure Mode Effect and Analysis)
« on: 02 April , 2020, 00:10:54 AM »
Tujuan post ini supaya FMEA (Failure Mode Effect and Analysis) dapat didokumenkan dan menjadi rujukan kepada para pemilik motosikal untuk DIY atau mengetahui simptom dan permasalahan .



4
Kawasaki / Re: ZRX -V1-Kita Semua Bersaudara
« on: 01 April , 2020, 23:57:54 PM »
Mungkin setup masa tu.

Hahaha. Actually dah tukar tayar depan ,elok pulak best bawak

Cuma berat memang berat

Tumbang kat Endau rompin aritu 4 orang jugak nak angkat

5
insya allah bang.

slow2 kita cuba tarik balik. info is gold

6
Saya cadangkan seperti berikut

1. FMEA perlu disimpan di dalam arkib untuk rujukan -Jadi kalau orang google ,akan link ke sini balik.Apabila orang bertanya ,yang mod kene la tolong jawab.Mungkin boleh jadikan Lonely forum sebagai contoh.


2. Media sosial lain MBC perlu juga ada seperti Insta &FB dan link kepada forum.

3.Perlu ada pelapis dari peminat2 pemotoran untuk meneruskan kesinambungan.



Tujuan di atas supaya forum ini kekal relevan.


7
Aktiviti Hujung Minggu / Re: Ride Hujung Minggu Part 1
« on: 01 April , 2020, 00:49:41 AM »
takde ajak ride pun?



8
Kawasaki / Re: ZRX -V1-Kita Semua Bersaudara
« on: 01 April , 2020, 00:46:55 AM »
Sorry bam lambat reply

 8)

Muto ni berat cc beso,minum pun kuat.

sorry tuan.lambat sangat reply.

baru ada kekuatan untuk pos ke sini

<br /><br />

9
Kawasaki / Re: ZRX -V1-Kita Semua Bersaudara
« on: 19 March , 2018, 18:40:09 PM »
Sorry bam lambat reply

 8)

Muto ni berat cc beso,minum pun kuat.


10
Kawasaki / ZRX -V1-Kita Semua Bersaudara
« on: 10 January , 2018, 23:35:02 PM »
Assalamualaikum

Mencari penunggang sama spesis dan juga peminat untuk berkongsi suka duka ZRX anda

Duka : Motor jatuh bodoh masa nak parkinh -sebab body berat slider patah, cermin sisi pun sama.adoiii anak gajah niii

11
Nais one ;D

Pages: [1]